5 idei pentru amenajarea unui dormitor mic! Cum alegeți nuanțele de vopsea în apartamente mici?

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 5 minute

 

5 idei pentru amenajarea unui dormitor mic! Cum alegeți nuanțele de vopsea în apartamente mici?

Contrar așteptărilor comune, nu spațiile mici sunt greu de decorat și evidențiat. Dimpotrivă! O cameră mică se adaptează mult mai ușor si cu investiții sensibil reduse  personalității și nevoilor locuitorului. În cele ce urmează vom detalia 5 maniere prin care micul vostru dormitor devine camera preferată!

 

1. Alegeți vopsea lavabilă în culori luminoase sau variante de alb.

Sigur această variantă este cea mai cunoscută și cel mai frecvent folosită cu toate că, de multe ori, nu generează rezultatele dorite, pentru că frumusețea nu stă în culoare, ci în armonia dintre acestea.  Alegeți culori neutre luminoase, off-white cu subton cald de galben sau roșu, tonuri deschise de galben sau roz.... tonuri de vopsea lavabilă care să contrasteze cu culoarea parchetului, a lemnului din mobilă și uși, a perdelelor și a accesoriilor. O cameră mică devine vie dacă vibrează, iar vibrația se obține din contraste reușite!

Albul are calități magice: scoate în evidență elementele de decor și suplinește calitatea spațiului. Dar albul nu este niciodată tehnic, alb pur. Subtonul este ales astfel încât contrastul să fie cât mai armonios.

 

dormitor mic vopsit in tonuri de alb.    vopsea in tonuri de alb

 

2. Vopsea lavabilă lucioasă albă sau în culori deschise pe tavan

Vopsind tavanul într-o vopsea lucioasă, aceasta va reflecta lumina mai abundent. Ideal ar fi să coborâți cu vopseaua albă din tavan și pe perete încă 10cm. Astfel tavanul va părea mai înalt și camera mai generoasă.

 

tavan dormitor vopsit cu alb lucios     tavan dormitor vopsit cu crem deschis

 

3. Perete cu  detalii grafice

Pentru a atrage atenția privitorului de la dimensiunea camerei, folosiți vopsea colorată în nuanțe vii pentru ramele geamurilor, pentru plinte, pentru etajere sau alte elemente de decor. Schimbați forma spațiului folosind vopseaua altfel decât din colț în colț, jucați-vă cu imaginația.

perete dormitor mic efect grafic.   perete dormitor mic efect grafic verde     perete dormitor mic efect grafic galben

 

4. Tapet în dormitor

Folosiți tapet cu imagini panoramice, cu imprimeuri colorate sau alb-negru pe fond alb sau neutru pentru a crea impresia de desen pe perete.

dormitor cu un perete cu tapet.    tapet pe un perete dormitor mic

Este foarte important sa alegeți nuanța de vopsea lavabilă în nuanțe neutre exact în tonul tapetului pentru cel mai bun rezultat.

 

5. Vopsea culori închise

Din mic nu poți face mare, dar poți face intim. Folosiți vopsea în tonuri închise, susținute, chiar si pe tavan.

 

perete vopsit albstru inchis in dormitor mic.    perete mov inchis in dormitor mic

Vă așteptăm  la TonCorner, Bd. Ion Mihalache 127 cu finisaje, culori și alte sugestii de amenajare!

program de lucru Toncorner

Alte articole interesante