Accente de culoare: vopsea lavabilă colorată ce inspiră dimensiune și dinamism
Accente de culoare: vopsea lavabilă colorată ce inspiră dimensiune și dinamism
De multe ori când încercăm să decorăm spații mici, în special apartamente mici, nu știm cum să delimităm spațiul. O bucătărie „open space” inclusă într-o sufragerie, un dormitor care funcționează și ca spațiu de lucru, o cameră de copii unde cei mici dorm și se joacă. Creierul nostru asociază anumite acțiuni cu diferite locuri, dar în momentul în care o cameră are mai multe funcțiuni, cum reușim să delimităm spațiul pentru a face loc pentru toate activitățile?
Delimitarea spațiului prin culoare
Un cadran cu vopsea lavabilă interior în jurul patului este modul perfect de a delimita spațiul de dormit din restul camerei. În plus, este un mod frumos de a încorpora o nouă culoare în schema cromatică a camerei respective. Vopseaua lavabilă colorată în tonuri închise induce o stare de calm și este, in general, recomandată. Puteți folosi cu încredere culori precum albastrul, verdele sau movul, o alegere mai creativă poate fi o variantă care împinge către vivacitate și energie de-a lungul zilei.
O altă soluție cromatică eficientă este tehnica “color blocking”. Utilizând două culori din părți opuse ale roții de culori, reușiți să separați spațiul din puncte de vedere vizual grație contrastului. Totodată, planurile sunt interconectate datorită culorilor care lucrează împreună. În cele din urmă, spațiul devine mult mai practic, dar și mai estetic deoarece avem nevoie de claritate și delimitări care să ne ajute să ne orientăm într-un spațiu. De exemplu, o sufragerie care include și o bucătărie open-space este o invitație deschisă atât pentru relaxare, cât și pentru gătit, însă fiecare în parte având roluri bine definite.
Într-un final, ne putem uita la spații în funcție de culorile amenajării. Dacă un dormitor funcționează și ca birou, e nevoie de o culoare calmă și relaxantă pentru zona de dormit și de o culoare energică și veselă pentru zona de lucru. În acest exemplu, se pot folosi combinații precum albastru cu galben sau chiar tonuri diferite ale aceleiași culori. Un verde rece cu subton albastru pentru zona patului și un verde cald cu subton de galben în zona de lucru.
De asemenea, recomandăm inclusiv vopsirea pieselor de mobilier în același ton cu pereții, în special dacă aveți o încăpere mică unde este foarte greu să renunțați la mobilă sau accesorii pentru a crea mai mult spațiu. Spațiul se mărește vizual și dacă mobila își pierde forma și conturul pe fundalul unui perete cu care împărtășește aceeași culoare.
Cu puțină îndemânare, inspirație și creativitate, un spațiu poate deveni atât practic, cât și estetic. Vă invităm în magazinul Ton Corner unde putem crea împreună o schemă cromatică pentru amenajarea locuinței dumneavoastră!
Alte articole interesante
Psihologia culorilor. Ce ne determină să fim atrași doar de anumite culori?
Ați bea suc de roșii maro? Dacă ar fi să fim în fața unei alegeri, cel mai probabil, refuzăm sucul de roșii maroniu în favoarea...Psihologia culorilor. Cum ne influențează culorile din jurul nostru deciziile
Biologul Timothy H. Goldsmith a explicat: „culoarea nu este de fapt o proprietate a luminii sau a obiectelor care reflectă lumina. Este o...Întrebări frecvente despre vopsirea gresiei și a faianței – ghid complet
În principiu, orice tip de gresie și de faianță se pretează a fi vopsite. Reușita tehnică constă în respectarea pașilor pentru...