Amenajări în trend - podele și pereți cu aspect de beton

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

Amenajări în trend - podele și pereți cu aspect de beton

În State, popularitatea aspectului beton este legată în linii mari de povestea loft-lui. Conceptul de loft presupune transformarea unui vechi spațiu industrial (fabrică, hangar) într-un spațiu de locuit. Lofturi-le au apărut în State în anii 70, când o generație de tineri artiști și antreprenori s-au orientat către fabrici și clădiri dezafectate, transformându-le  în spații de locuit. Și în România este prezent acest curent din ce în ce mai des, transformând vechi depozite și spații industriale în locuințe.

 

depozit transformat în locuință

Exemplu depozit transformat în locuință de studio kiwi! Sursa: kiwistudio.ro

 

De la loft la stilul industrial

Spre deosebire de loft, care conține în mod original materiale în stare brută (de ex. podele sau pereți din beton, cabluri la vedere, elemente de construcție necosmetizate), casele și apartamentele sunt adesea finisate cu acoperiri care ascund materialele de construcții. Stilul industrial merge în sens invers și adaugă note concrete de brut într-un spațiu, în loc să exploateze o caracteristică deja prezentă. Aspectul de beton este una din variantele  cele mai utilizate în acest sens.

scaun si fereastra in casa cu pereti beton

Roman Plaster in Caviar by Ressource

Pentru a avea un aspect contemporan într-o casă sau într-un apartament,  am putea să recurgem la renovări majore, cum ar fi smulgerea podelei pentru a turna o placă de beton. Din fericire acum exista alternative mai delicate în lumea tencuielilor decorative, pentru cei care doresc un stil modern și doresc să adauge o notă de beton decorului lor: gleturile si vopselurile cu efect de beton. Deoarece pot fi utilizate pe suprafețe mai mici, tencuielile decorative cu efect de beton se adaptează și la proiecte mai mici și acest lucru ne permite să ne dezlănțuim creativitatea decorativă, fără a fi nevoie să ne angajăm în proiecte majore de renovare.

cum se aplica vopseaua beton      perete vopsit cu aspect beton  

 

Cum se aplică vopseaua beton?

Aplicarea gleturilor sau a vopselurilor cu efect beton rămâne o meserie în anturajul zidarilor nu a structuriștilor și presupune de multe ori un chit de aplicare recomandat cu instrumente speciale,  (un anumit tip de pensulă, trafalet sau gletieră), straturi intermediare (amorsă rugoasă sau colorată, glet intemediar) și tutoriale  care prezintă în detaliu pașii de urmat.

Unelte necesare aplicarii vopselei beton

 

Aspecte și finisaje la vopseaua cu efect de beton

Aspectul beton este ideal pentru un un plus de modernitate în locuințele voastre, iar această dorință de nou și individualizat se traduce în stiluri de amenajare variate: minimaliste, scandinave, contemporane, industriale sau tranziționale. Aspectul de beton este modern la rândul său, în stiluri diferite, mat, lucios sau chiar colorat adaptându-se gusturilor și nevoilor noastre atât de personale:

 

1. Finisajul betonul brut, profund mat, cu aspect poros, neregulat este finisajul care duce cel mai mult către loft, încadrându-se în stiluri industriale, scandinave, unde noul ne se vrea prețios ci confortabil, unde se dorește spațiu si autenticitate: https://www.toncorner.ro/EF18

perete vopsit beton brut mat

 

2. Finisajul beton cerat este mai neted și mai rafinat, se potrivește in designul tranzitional si contempran, dar si in stilul minimalist alaturi de elemente de decor corespunzatoare.

perete vopsit beton cu aspect cerat

 

3. Finisajul beton colorat, este destinat încăperilor care vor originalitate si culoare, doresc sa fie moderne fără sa poarte neapărat tonuri de gri.

perete living vopsit cu beton colorat

 

TonCorner – Alchimist de Culoare  vă oferă toate cele trei tipuri de finisaje de beton, brute, cerate sau colorate. Vă invităm pe Bd. Ion Mihalache 127 pentru a le vedea aplicate și pentru a alege un finisaj pe măsura personalității voastre.

 

 

 

Alte articole interesante