Amenajări interioare cu vopsea decorativă metalizată 12 culori pentru rezultate spectaculoase

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 8 minute

Dacă vă doriți un design de interior luminos, îndrăzneț și modern, vopseaua decorativă metalizată poate fi o opțiune cu rezultate spectaculoase. În mod normal, atunci când dorim să redocorăm locuința noastră, primul gând se poate îndrepta către noi culori pentru pereți, însă vopseaua decorativă poate aduce un plus de valoare. Vă încurajăm să ieșiți din zona de confort și să folosiți finisajul metalizat pentru pereți sau chiar mobilier. Vopseaua decorativă metalizată este o variantă inedită de a pune în evidență lumina ambientală aducând rafinament și originalitate chiar și celui mai obișnuit spațiu.

 

De ce să alegeți o vopsea decorativă metalizată într-o amenajare de interior

living cu accente metalizate

Vopseaua metalizată marca Ressource reproduce aspectul principalelor metale utilizate în domeniul decorării interioare. Acestă colecție oferă posibilități nebănuite. Aur, argint, cupru, bronz: a simula din vopsea aceste materii metalice devine simplu. Înnobilarea unei suprafețe, crearea de relief prin strălucire: totul este de acum posibil  prin simpla aplicare a unei vopsele decorative metalizate.

Pe pereți sau mobilă, acestă vopsea crează un aspect contemporan, rafinat. Colecția  Vopsea decorativă Metalizată se compune din 12 nuanțe, create de Ressource pentru arhitecți, designeri, decoratori și pasionați de amenajări interioare. Descoperiți toate cele 12 nuante accesand pagina noastră dedicată acestui produs. 

 

Combinații cromatice cu vopsea decorativă metalizată

 

Deoarece culorile metalizate sau metalele se combină atât de bine cu multe culori  – fie că sunt neutre, pasteluri sau tonuri închise - puteți experimenta și crea aspecte diferite pentru fiecare cameră din casă. Doar o atingere de metal strălucitoare poate face un spațiu mai atrăgător în mod instantaneu. Deși s-ar putea să nu existe „prea mult” când vine vorba de metale, trucul aici rămâne să găsiți echilibrul potrivit. Cand încorporați nuanțele în locuința dumneavoastră, amintiti-vă că sunt metale calde și metale reci. Metalele calde includ bronzul, alama, aurul și cuprul, în timp ce metalele reci includ argint, crom, nichel. Rămâneți la combinații de culori similare și utilizați-le cu diferite texturi pentru a lăsa accentele metalice să contrasteze și să iasă în evidență. De asemenea, așa cum am mai scris și în alte articole, de multe ori e nevoie să ne uităm în natură pentru a ne confirma dacă o schemă cromatică este bine echilibrată. Cuprul sau auriul, de exemplu, sunt puse în evidență de tonuri pământii, de neutre calde sau de nuanțe de maro de la tonuri deschise până la cele mai profunde. Se pot folosi inclusiv împreună, așa cum și în natură se găsesc împreună.

 

nuanțe metalizate   

 

Cum integrați o vopsea decorativă metalizată în decorul locuinței dvs

 

Introduceți texturi metalice și reinventați-vă spațiul! Fie că experimentați cu accente metalice pe anumite detalii arhitecturale precum o balustrada sau pe accesorii, fie că vă doriți suprafețe întregi cu sclipiri metalice, acest tip de vopsea oferă un rezultat captivant, punând accentul pe zonele de interes.

 Posibilitățile sunt infinite, iar sclipirile metalizate folosite în designul de interior aduc eleganță, înnobilare și creează relief prin strălucire. Vopseaua metalizată se aplică la fel de ușor precum orice vopsea lavabilă de interior pe bază de apă și poate crea texturi diverse sau doar fina strălucire metalizată.

vopsea metalizata

Dacă doriți să aduceți un aspect contemporan unei băi, să răspândiți câteva accente metalizate prin intermediul accesoriilor sau să îmbogățiți camera de zi cu un decor rafinat, atunci vă încurajăm să alegeți vopseaua decorativă metalizată.

 

Accente metalizate pentru decorațiuni și accesorii

 

Dacă doriți să încorporați tonuri metalice într-un mod subtil, încercați să vopsiți accesorii din casă care în mod normal nu sunt în centrul atenției precum clanțele ușilor sau butonii mobilierului de bucătărie. De ce nu, o lustră poate aduce mai multă strălucire, o statuetă sau poate rama unei oglinzi. Folosite în doze mici, culorile metalizate aduc acel elemnt supriză de care se bucură o casă rafinată, fără a atrage prea mult atenția. De asemenea, strălucirile metalizate creează un spațiu unic indiferent de stilul decorativ al casei. Fie că vă bucurați de un mobilier în sil  modern, vintage sau minimalist, accentele metalice complează atmosfera spațiului locuit. De reținut este că, pentru un efect subtil și rafinat, e nevoie să optați pentru vopsirea elemntelor simple și discrete.

  living cu vopsea metalizata

 

Accente metalizate pe suprafețe întinse

 

Dacă efectul metalizat vă încântă pentru suprafețe mai mari decât accesoriile sau ornamentele, atunci vopsirea pereților este o modalitate excelentă de a crea un punct focal în cameră care va face, cu siguranță, o impresie deosebită. Puteți, fie să creați un perete accent cu vopsea metalizată, fie puteți vopsi toți pereții dintr-o cameră folosind o nuanță potrivită ambientului dorit. Dacă tindeți spre stilul glam, puteți lua în considerare adăugarea unei texturi interesante și să folosiți vopseaua metalizată în combinație cu vopseaua structurată: https://www.toncorner.ro/Produse-Efect-tapet.  Texturile conferă pereților simpli un efect lucios care adaugă glamour și dimensiune spațiului. Nu trebuie să vă limitați doar la pereți. Se pot adauga nuanțe metalice pe tavan pentru un efect dramatic. Vopseaua decorativă metalizată este ideală pentru sala de baie, foaier sau camera de zi. Lăsați spațiul să vă inspire în găsirea unei soluții creative!

accente metalizate

 

Accente metalizate pe mobilier

 

Dacă  vă bucurați de o locuință cu un design de interior neutru și aerisit, adăugarea de piese de mobilier metalice este o modalitate perfectă de a infuza un pic de glam și de dinamism în locuința dumneavoastră. Puteți vopsi fie o măsuță de cafea sau un scaun de bar, fie consola de la intrarea în locuință sau chiar obiecte mai voluminoase precum o comodă. De asemenea, puteți asorta culorile metalice între ele precum alama, argintiul și cuprul pentru un efect strălucitor.

Vopseaua decorativă metalizată este o modalitate surprinzătoare de a scoate un decor în evidență. O regulă bună de urmat este echilibrul între culorile metalice și restul elementelor din casă cuprinzând aici celelalte culori, dar și texturile din casă. Mai mult decât atât, poziționați elementele metalice în mod strategic pentru că vor oferi un aspect nobil casei și vor radia și mai multă luminozitate.

Pentru testarea culorilor metalizate Ressource, vă așteptăm cu drag  în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache, nr 127.

Alte articole interesante