Amenajări interioare sofisticate în culori închise. Cum se folosește o vopsea lavabilă neagră la interior

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 9 minute

Destinată nu doar pentru camerele retrase ale adolescenților, vopseaua neagră creează spații intime, primitoare și complet la modă, în care să evadați la sfârșitul unei zile lungi. Dacă vă simțiți suficient de îndrăzneț pentru a decora pereții în negru, sau dacă sunteți tentați de o nouă culoare accent, sau doar căutați o nuanță neașteptată care să combine dramatismul și eleganța negrului cu alte nuanțe mai deschise, atunci selecția noastră de idei pentru interioare negre vă poate fi de folos.

 

dining vopsit in negru

 

În funcție de modul în care utilizați vopseaua lavabilă, o cameră complet neagră poate servi ca o declarație de stil glamour dacă vă orientați spre detalii precum dulapuri lăcuite, sau se poate simți prezentă și învăluitoare. O cameră vopsită cu vopsea lavabilă de culoare neagră conferă o imagine șic, fără a fi nevoie să vă străduiți sau să o încărcați prea mult.

 

bucatarie vopsita in negru

 

O amenajare unde s-a folosit vopsea lavabilă neagră este precum o rochie neagră - nesfârșit de versatilă și extrem de sofisticată.

La fel ca griul, negrul este o culoare neutră care nu se demodează niciodată, dar negrul aduce o îndrăzneală care va împiedica spațiul să arate șters. Perfecte pentru cei care nu agreează culorile vibrante, interioarele negre au un echilibru între simplitate și dramatism, care vor oferi casei dumneavoastră un aspect sofisticat. Negrul poate fi adăugat cu ușurință oriunde, dar, ca toate tendințele de design, există câteva lucruri de care ar trebui să țineți cont pentru a obține cel mai bun aspect posibil în casa dumneavoastră.

 

dormitor vopsit in off black  interior vopsit in culori inchise

interior vopsit inchis la culoare interior vopsit negru inchis

 

Vopsiți mobilierul în culoare neagră pentru un decor minimalist

Acest lucru sună destul de evident, dar ceea ce face ca interioarele negre să arate șic și minimalist este angajamentul pentru o singură schemă de culori. În timp ce vopsirea lor în mai multe culori este potrivită pentru alte stiluri de design, estetica interioarelor negre va avea de suferit dacă majoritatea mobilierului dumneavoastră nu este negru sau vopsit într-o culoare neutră. Acestea fiind spuse, punctele cheie ale camerei ar trebui să fie cu siguranță negre, cum ar fi patul din dormitorul dumneavoastră sau canapeaua din camera de zi. Dacă doriți o variație de culoare, culorile neutre, cum ar fi piesele de mobilier albe sau din lemn deschis, vor contrasta frumos cu decorul negru. De asemenea, adăugarea de plante verzi, cu frunze generoase, este o modalitate excelentă de a sparge acele neutre și de a adăuga un plus de culoare.

 

interior vopsit negru inchis   interior vopsit negru inchis

perete hol vopsit negru  perete inchis la culoare

 

Pentru un decor vopsit negru, asigurați-vă că aveți suficientă lumină naturală

Spre deosebire de alte culori, negrul poate face camerele să pară mici și înghesuite. Pentru a evita acest lucru, aduceți cât mai multă lumină naturală. Alegeți perdele transparente (sau fără) pentru ferestre și luați în considerare instalarea de uși cu panouri de sticlă pentru a optimiza cantitatea de lumină pe care o aduceți în spațiul dvs. De asemenea, iluminarea pe timpul serii este foarte importantă. Poate crea o atmosferă elegantă dacă este folosită în punctele cheie ale unei încăperi. O excepție de la această regula poate fi sala de baie. Chiar dacă nu dispuneți de lumină naturală sau de mult spațiu, o baie unde predomină culoarea neagră poate fi chiar elegantă și intimă.  În combinație cu un blat din marmură albă și accesorii aurii, negrul este chiar o alegere firească pentru un asemenea decor.

 

Folosiți aceeași culoare de vopsea și pentru ușile de interior

Pereții și ușile negre pot fi intimidante, dar se vor combina frumos cu celelalte piese de mobilier. De asemenea, vă vor face spațiul să arate mult mai elegant și mai rafinat. Vopsirea pereților și a  ușilor în negru va împiedica spațiul dumneavoastră să arate simplu, adăugând un sentiment de completitudine.

 

Accente colorate pentru un design eclectic

Deoarece negrul acționează ca un neutru, este însoțitorul perfect pentru tonurile îndrăznețe. De exemplu, o canapea verde, accesorii metalizate sau orice culoare aprinsă oferă un design eclectic unei încăperi care vrea să impresioneze. Dacă, din contră, vă doriți un design modern, minimalist, atunci vă recomandăm tonurile pastelate de gri, bej sau off-white. Nu aveți cum să dați greș dacă alăturați pereților negri un tavan vopsit în alb sau poate o pardoseală în tonuri de alb.

 

perete vopsit în  off black   perete vopsit în  off black

si mobilier vopsit cu negru   si mobilier vopsit cu negru

 

Tonuri de off-black pentru un decor mai primitor

După cum sugerează și numele, Off-Black este mai blând decât un negru intens, făcându-l mai măgulitor pentru culorile adiacente și mai ușor de trăit în doze mai mari. Deși pare modern și capricios într-un spațiu mic, capătă un caracter diferit atunci când este folosit pe suprafețe mai mari.

Aceste tonuri care par aproape negre la iluminare mai scăzută, au o căldură și o moliciune care le fac o alternativă liniștitoare la nuanțele mai reci de negru, creând camere de zi deosebit de primitoare. Dacă vă simțiți puțin mai îndrăzneți, încercați un negru cu subton violet. Pe pereți, creează o senzație confortabilă și incontestabil șic, dar îl recomandăm și pentru mobilierul din bucătărie în combinație cu un roz pudrat, de exemplu.

 

Puteți consulta pe site-ul nostru diferitele tonuri de vopsea lavabilă neagră din colecția Ressource sau vă invităm în magazinul TonCorner din Ion Mihalache 127, unde vă putem ajuta să alegeți vopseaua lavabilă care vi se potrivește cel mai bine.

Alte articole interesante