Cea mai bună vopsea pentru lemn exterior. Culori și texturi

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

Cea mai bună vopsea pentru lemn exterior. Culori și texturi

 

Ploaia, soarele, zăpada sunt o provocare continuă pentru rezistența lacurilor și vopselelor, de acea alegerea celei mai bune vopsele pentru lemnul exterior poate fi o cerință complicată.  La TonCorner avem nu numai cea mai bună vopsea din punct de vedere al durabilității, dar și o paleta de culori de aproape 1000 de nuanțe , adică o vopsea care îmbină calitatea tehnică cu partea estetică.

 

masa cu vopsea lemn exterior

 

 mobilier gradina din lemn vopsit

 

Ce înseamnă calitate estetică la vopsea pentru lemn exterior: rezistența în timp a culorii

O vopsea bună de lemn exterior, este vopseaua care nu numai că își păstrează ținuta, dar și culoarea! Afară, în mediul exterior casei,  ne dorim frecvent culori vii, puternice. Este dezamăgitor să nu ne putem bucura de strălucirea lor decât un sezon. Vom fi dezamăgiți dacă nuanțele se decolorează după prima iarnă, chiar dacă vopseaua rămâne integră. În funcție de pigmenții din compoziție, anumite nuanțe nu își pot păstra strălucirea sub acțiunea razelor UV, culoarea degradându-se de la nuanța originala cu timpul. 

 

obloane din lemn pentru vopsit .  poarta din lemn vopsita cu vopsea lemn exterior .  

 

Este important să știm ce culori putem recomanda la exterior și ce nu. Aproape toate culorile Ressource sunt disponibile în gama de vopsea pentru fațadă sau lemn exterior, cu câteva excepții.

Alegerea culorii ține cont de restul casei voastre si de personalitate: alegeți nuanțe colorate de verde sau galben pentru a complimenta zilele vesele de vară: veselie de pildă înseamnă vopsea în culori precum verde sau galben. Culorile închise și naturale sunt perfecte pentru a revitaliza elemente de lemn din grădina dumneavoastră care încep să-și arate vârsta.

 

scaun lemn vopsit cu vopsea de lemn exterior galbena.  

 

scaune gradina vopsite in culori vii

 

Ce înseamnă calitate tehnică la vopseaua pentru lemn exterior: rezistența în timp a filmului de vopsea

Orice element de lemn din grădina sau balconul dumneavoastră poate fi vopsit, de la gard, la o măsuță cu scaune, obloane sau porți.  Vopseaua este un mod minunat de a aduce culoare în gradină sau de a  da o viață nouă mobilierului exterior care a cunoscut trecerea timpului și anotimpurilor . Lemnul însă variază dimensional sub acțiunea umidității. Vopseaua de lemn exterior trebuie sa fie microporoasă, să fie flexibilă, să urmeze forma lemnului, să permită evacuarea umidității reziduale si să protejeze de apă.

 

set mobilier de gradina din lemn vopsit alb

 

tavan terasa din lemn

 

Cum se aplică vopseaua de lemn la  exterior?

Ca în orice proces de vopsire, 50% din reușita proiectului este pregătirea. Mai întâi asigurați-vă că ați îndepărtat vechile straturi de vopsea dacă acestea nu mai erau stabile. Impregnați apoi lemnul cu un inhibator de mucegai, ciuperci și carii. Treceți la procesul de decorare numai după ce v-ați  asigurat că lemnul este pregătit de vopsire.

pregatire masa lemn pentru aplicare vopse lemn exterior.   

pregatit scaun lemn pentru aplicare vopsea lemn exterior

 

Pentru a discuta ideile dumneavoastră de decorare cu vopsea exterioară, vă invităm în magazinul TonCorner pentru a întâlnii specialiștii noștri de culoare!

Sursa partiala de  foto: gettyimages

Alte articole interesante