Cea mai bună vopsea pentru lemnul exterior

publicat de Lia Leriu

Cea mai bună vopsea pentru lemnul exterior

lemn vopsit cu negru mat

Ce este special la lemn pentru a avea o vopsea dedicată, vopsea lemn? Lemnul este viu. Trăiește, respiră, se umflă și se dezumflă în funcție de umiditatea aerului, temperatură și razele UV. Vorbim despre variațiile dimensionale ale lemnului.

Dușmanii lemnului la interior, nu sunt umiditatea, temperatura și razele UV, ci acțiunea mecanică, termică, murdăria ... mai pe scurt cana fierbinte, mâinile murdare, pisica sau accidentele culinare. La interior lemnul se protejează cu o vopsea cât mai lavabilă, de preferință satinată sau cu un minim grad de luciu. De aceea, la interior, puteți folosi aceeași vopsea lavabilă pentru pereți cât pentru mobilă sau tocărie, cu condiția sa fie o vopsea premium, cu lavabilitate reală.

3 scaune vopsite in galben.  set masa cu scaune vopsite in bleu verde

 

La exterior însă, lemnul va fi expus la o serie de condiții meteorologice precum soare, ploaie, vânt, frig și zăpadă. Lemnul variază dimensional în funcție de temperatură și umiditate. Razele UV sapă mici fisuri la suprafață, prin care se infiltrează imediat ciupercile și cariile. Lemnul are nevoie de vopseluri care să permită trecerea apei, de vopseluri care să respire. Se numesc vopseluri microporoase.

Înainte de vopsire și variind de la o esență la alta, lemnul are nevoie de etape diferite de pregătire, decolorare, șlefuire, spălare, tratamente chimice sau termice. Dar cea mai importată etapă este impregnarea acestuia cu un grund corespunzător, microporos  pentru lemn. Impression Bois Exterieure Ressource are aderență excelentă chiar și pe margini și permite umezelii să se evaporeze fără a forma bășici sau cruste.

 

cutie cu impregnant lemn exterior

 

Dar, alături de protecție pentru lemn, îți dorești și stil, așa că obloanele din lemn si  tâmplăria ar trebui vopsite într-o culoare care se potrivește cu grădina și exteriorul casei tale.

exterior casa veche cu gradina    femeie cu cal in fata unei case    exterior etaj casa cu iedera

Foarte rezistentă la intemperii și cu o aderență excelentă, Vopseaua pentru lemn pentru exterior Ressource este de neegalat în ceea ce privește durabilitatea sa și a fost dezvoltată tocmai pentru a se adapta la variațiile dimensionale ale lemnului de obloane exterioare și tâmplărie:  

exterior casa rosie cu acoperis gri

Disponibilă în aproape toată gama de culori Resource, vopseaua pentru lemn exterior dă caracter și personalitate grădinii și fațadei, având o atingere mată, catifelată și naturală. Este o vopsea microporoasă, permeabilă la vaporii de apă, lasă suportul să respire. Impermeabilă, protejează suportul, are o mare flexibilitate urmărind variațiile dimensionale ale lemnului. Vopseaua pentru lemn este foarte groasă și are o durabilitate ridicată.

 

Va invităm in magazinul TonCorner  de culori de pe Bd. Ion Mihalache 127 pentru a descoperi cele mai potrivite nuanțe pentru obloanele sau tocăria voastră.

 

 

Alte articole interesante