ColecțiaChaux Brossée - Tirée & Nuagée

Alte colecții Peinture à effet

vezi toate colecțiile Peinture à effet

128 nuanțe

Vopseaua Chaux (Varul), care este si cea mai veche vopsea din lume, este disponibila într-o paleta coloristica de  128 nuanțe,  de la tonuri pastel pana la aprinse si închise. Așa cum indica si  numele, efectele sunt obținute prin utilizarea unei pensule speciale.

Efectul « nuagé » (înnorat) lasă sa apară un fel de pete care fac referința la cele specifice vechilor zidarii. Efectul este obținut prin aplicarea unui sub strat pentru vopseluri minerale diluat in proporție de 5% peste care se aplica un strat de chaux cu pensula speciala care determine apariția acestor diferențe de nuanța.

Efectul « tiré » (tras) releva nuanțări care seamănă cu efectul de scurgere, care dau un lejer aspect de zid umed si învechit. Este obținut prin aplicarea unui sub strat pre-nuanțat, acoperit cu un singur strat de chaux.

Vopselurile pe baza de var având proprietatea de a se albi in contact cu apa, nu sunt lavabile: Pentru a le întreține va propunem o Protecție pentru Vopseluri si Acoperiri Minerale care se aplica numai după ce produsul este perfect uscat.

Grup 1
Grup 2
Grup 3
Grup 4
Grup 5
Grup 6
Grup 7
Grup 8