Colecția de tapet Fauna & Flora Odă închinată naturii

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 3 minute

Colecția de tapet Fauna & Flora

Odă închinată naturii

Producător istoric de vopseluri, de câțiva ani Ressource ne oferă o abordare completă și sofisticată a designului interior, combinând culorile vopselurilor lavabile cu efectele vopselurilor decorative si cu motivele tapetului digital.

Cu Faune & Flore, Casa Ressource  continuă elogiul Naturii printr-o colecție dublă de 11 modele originale, disponibile în aproximativ o sută de versiuni. Annabelle Vermont, strănepoata fondatorului și directorului artistic al mărcii, semnează încă o dată modele inspirate din Natură, tema ei preferată.

panouri decoarte cu tapet

 

Prin desenul ei de mână, Natura devine teatru, tapetul devine decor, iar fiecare motiv devine un nou capitol în care designerul pune în scenă regnul animal și vegetal.

 

Modelele colecției Faune & Flore ne surprind prin culorile, prospețimea si grafica izbitoare, luând câteodată aspect de tapet 3D. De aproape, toate detaliile lor prind viață și ni se deschid lumi noi, neașteptate. Dar, de la distanta sau cu un exercițiu de imaginație, tapetul Faune & Flore seamănă cu un fototapet, elementul repetitiv fiind greu identificabil.

 

Frunze și flori, roiuri de insecte și păsări, western-uri grafice, texturi vibrante sau mângâietoare, panze luxuriante, tapiserii Art Deco decolorate, pene elegante de păun, piatra sau scoici stilizate, atmosfere pastelate din anii '50, motivele variate se adaptează in orice tip de camera, de la living, pana la dormitor sau camera de zi.

 

Fiind un tapet imprimat digital, nu este impermeabil, asa cum este tapetul vinil.  Dar se poate utiliza in bai, bucătarii sau in camere cu mult trafic, precum holurile print-o simpla aplicare a lacului special de tapet Ressource rămânând ecologic si  lăsând pereții sa respire .

 

Tapetul este intisee, adică repoziționabil la montaj, cu aplicarea adezivului numai pe perete. Acest aspect îl face mult mai ușor de montat, spre deosebire de tapetul autocolant sau autoadeziv care solicita multa experiența, sau de tapetul duplex care presupune aplicarea adezivului atat pe perete cat si pe tapet.

O CĂLĂTORIE PRIN ISTORIE,

COLECȚIA FAUNE & FLORA LA FORT SAINT-ANDRÉ

 

Pentru a prezenta această nouă colecție de imagini de fundal pline de istorie, Annabelle Vermont și-a dorit un loc istoric și maiestuos a cărui istorie și estetică să fie o adevărată vitrină pentru modele sale si  pentru a crea o atmosferă unică în timpul fotografiilor.

 

Fort Saint-André, situat în Villeneuve-Les-Avignon, va fi scena aleasa pentru prezentarea colecției. Situat  nu departe de sediul central al Ressource, acest loc unic constituie un cadru excepțional, pe cât de sublim, pe atât de coerent pentru a găzdui motivele colectiei.

 

Fiecare decor din colecția Faune & Flore este disponibil în 4 până la 9 variante de culoare. Unele modele există și în 2 scări de dimensiune care oferă diferite efecte vizuale și tonuri de culoare. Această alegere largă permite o libertate fără precedent în combinațiile cu cele peste 900 de nuanțe de vopsea din catalogul Resource.

tapet alb cu flori

Tapet cu pasarele rosii

tapet cu frunze verzi albastre pe hol

tapet frunze verzi in living

tapet libelule galbene

Colecția Flaure & Faune de la Ressource o puteți găsi pe TonCorner.ro , unde fiecare model se împarte în mai multe culori și nuanțe și chiar modele, pe aceiași temă. 

Colectia Faune

 

Colectia tapet Fleur

Alte articole interesante