Culoarea anului 2022: very peri. 10 nuanțe între vopsea albastră și vopsea mov violet

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 10 minute

Culoarea anului 2022: very peri. 10 nuanțe între vopsea albastră și vopsea mov violet

 

10 nuante de culori pentru culoarea anului 2022

 

Culoarea albastru-violet cum este culoarea anului 2022 very peri, este o culoare care se obține din punct de vedere cromatic, combinând albastru și magenta.  Rămâne o culoare rece, dar doza de roșu dă o nouă dimensiune albastrului care devine radiant si seducător.

roata culorilor - cromatica

Pe pereți, vopseaua lavabilă albastră sau vopseaua mov-violet creează, așa cum este culoarea anului 2022 very peri,  o stare de spirit senzuală și distinsă. Se asociază mental foarte bine cu nuanțe de mov, violet sau roz, dar și cu tonuri reci de gri sau albastru, fiind foarte versatilă. Albastrul violet seduce in combinație cu luciul metalic, poate fi combinată cu o vopsea metalizată aurie sau argintie. Atenție, este o culoare care poate aluneca spre ieftin si kitsch mai repede decât orice altă culoare.

10 nuante de vopsea în culoarea anului 2022 very peri

 

  1. Vopsea S1 Bleu Nuagé | Colecția Sérénité , Ressource Peinture

Bleu Nuagé 1 este o nuanță de care te îndrăgostești! Generează sentimente confuze, fiind foarte susținuta si robusta, dar având o atingere suava de feminitate si delicatețe.

Vopsea albastra S01   living vopsit albastru culoarea anului 2022

 

  1. S2 Bleu Nuagé | Colecția Sérénité, Ressource Peinture

Bleu Nuagé 2 este mai precisa, are o doza mai mica de roșu, suficienta însă pentru a scoate nuanța din categoria de vopsea albastră și pentru a o încadra la albastru violet. Este o culoare profunda , cu caracter, dar relaxanta si primitoare, oferă siguranța și confort.

vopsea albastra S02   living vopsit albastru S02

3. OROC 33 Karachi| Colecția Orient Occident, Ressource Peinture

Karachi este cel mai deschis albastru violet care rămâne albastru , fără a trece la categoria de de bleu. Este un albastru exotic, poartă numele unui vestit oraș pakistanez, ne îndeamnă către evadare și visare, către o viată colorata si fără griji,

Vopssea mov OROC33    living vopsit mov violet OROC33   usa vopsita mov, violet in culoarea anului 2022

 

4. OROC 34 Lahore| Colecția Orient Occident, Ressource Peinture

Lahore este o vopsea albastru violet saturata, o culoare vie dar nu stridenta, poate fi aplicata pe suprafețe mari, murale fără sa agreseze, dar poate fi folosita si ca accent ca vopsea mobila, plinta, tocării.

Vopsea mov violet OROC 34   living vopsit mov violet albastru OROC34

 

5. FRE 00 | Colecția Best Off, Ressource Peinture

Nuanța FRE00 este un albastru violet, închis dar stins, cu o importantă doza de gri care îl neutralizează si care ii da calitatea de a putea fi folosit pe suprafețe mari, ca scena pentru decorare.

vopsea albastra FRE00    living vopsit albastru violet FRE00

6. FRE 15 | Colecția Best Off, Ressource Peinture

Nuanța FRE15 este o tot nuanță saturata, dar bine dozata, nu este obraznica, vulgara sau țipătoare.

vopsea violet mov FRE15

7. VINT 10 Helena R | Colecția 1970’s Colors, Ressource Peinture

Această culoare a fost creată de David Hicks pentru decorarea magazinelor americane ale marii case de cosmetice Héléna R. Este o culoare îndrăzneață, evidentă, curajoasă și seducătoare.

vopsea albastra violet Helena VINT10

 

8. POP 24 Deep Purple | Colecția 1960’s Colors, Ressource Peinture

Deep Purple este o vopsea bine descrisă de numele pe care îl poartă. Este o culoare captivantă și provocatoare, închisă și profundă, foarte prezentă în spațiu.

vopsea albastră POP24

9. RSB24 Ametyst | Colecția Serge Bensimon , Ressource Peinture

Amethist poartă nuanța închisă a purpuriului din piatra cu același nume, este o culoare aproape de negru care respiră o senzuală culoare de violet.

albastru inchis RSB 24  vopsea cromatica albastru galben

10. VINT 16 Purple Ink| Colecția 1970’s Colors, Ressource Peinture

Purple Ink este o culoare din colecția anilor 1960, prețioasă și misterioasă care abia așteaptă să pună în valoare obiectele voastre de decor.

culoare albastru inchis violet VINT16  birou vopsit albastru inchis VINT16

Fiind nuanțe închise, pentru pereți, mobilă sau tocărie se recomandă evitarea vopselurilor mate și favorizarea vopselurilor satinate,  sau vopselurilor lucioase.  Toate aceste nuanțe de albastru violet  sunt disponibile atât în vopsea pentru pereți, cât și în  vopsea mobilă, de lemn sau de pal, vopsea pentru fiervopseluri decorative, vopsea exterior, vopsea pentru fațade, vopsea exterior lemn si metal.

Alte articole interesante