Culoarea anului 2023 la Pantone este Viva Magenta!

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 8 minute

Culoarea anului 2023 la Pantone este Viva Magenta!

 

Culoarea lavabilă de interior a acestui an este Viva Magenta! O culoare care duce spre roșu , apropiindu-se de un burgundy mai deschis și mai aprins. Această nuanță este matură și somptuoasă, dar inspiră în același timp și vitalitate și dinamism : mai pe scurt,  energia perfectă pentru anul 2023.

În cadrul acestui blog găsiți răspunsuri la întrebările esențiale care vă ajută să integrați culoarea Viva Magenta în locuința dumneavoastră. Unde se potrivește aceasta culoare? Cu ce culori accent se potrivesc cel mai bine cu Viva Magenta?  Ce efect vizual are asupra unei încăperi?

culoarea anului de la Pantonr Viva Magenta

 

În ce încăpere din casă se potrivește cel mai bine culoarea anului 2023 Viva Magenta?

Fiind o culoare de un ton închis, Viva Magenta se potrivește foarte bine într-un dormitor. Ca regulă generală, culorile închise împing către relaxare, iar această nuanță de Magenta poate inspira de asemenea așezare, calm și relaxare . Tonurile roșii din Viva Magenta adaugă un flair romantic, senzual, pe când cele albastre relaxează : pe scurt, atmosfera perfectă pentru un dormitor fermecător, romanțat.

Dacă simțiți că Viva Magenta este o culoare mult prea îndrăzneață pentru un dormitor, atunci recomandăm să o aplicați în zonele de trecere ale locuinței precum holul, casa scării sau antreul unde nu petreceți mult timp de-a lungul zilei. Viva Magenta este o culoare exuberantă, curajoasă și poate avea, de asemenea, un efect energizant.

 

Ce culori accent se potrivesc cel mai bine cu Viva Magenta, culoarea anului 2023?

Pentru a crea o paletă de culori lavabile pentru interior, recomandăm să ne uităm la roata culorilor. Pentru a adauga contrast în cameră, alegem culoarea opusă pe roata cromatică, respectiv albastru-verde. Fiind deja o culoare îndrăzneață, nu vrem ca această culoare să iasă mult prea tare în evidență și să creeze un contrast disonant. Prin urmare, recomandăm asocierea cu  griuri cu subton albastru sau verde.

 

roata culorilor pentru compozitii cromatice.          vopsea magenta Viva pe perete

 

Dacă doriți o paletă complementară, subtilă , atunci recomandăm un violet care se îndreaptă mai mult spre albastru decât spre roșu. Un mod inedit de a fuziona aceste culori primare și secundare într-un singur produs ar fi tapetul. De exemplu, colecția Nuee care îmbină cu succes Viva Magenta cu alte culori accent.

tapet culoare viva magenta

 

 

Culoarea anului 2023 - Viva Magenta și ce efecte vizuale are asupra unei încăperi

Ca orice altă vopsea lavabilă de culoare intensă, aceasta va face orice încăpere sa pară mai mică. Prin urmare, nu o recomandăm în încăperile care sunt mai mici sau care nu sunt înalte. În schimb, aceasta creează și un efect romanțat, cum am zis deja, care se potrivește cu diverse încăperi mai spațioase ale unei case.  O alternativă de a integra această culoare în încăpere este  prin intermediul pieselor de mobilier.

vopsea gri perete si canapele Viva Magenta

Dacă doriți o culoare corespondentă în gama de culori Ressource Peinture, aceasta este Carmen Coral, o nuanță semnată de Serge Bensimon.

Carmen Coral – RSB10

Viva Magenta la TonCorner

  

Pentru a descoperi mai multe tonuri de vopsea lavabilă magenta, vă invităm în magazinul TonCorner unde vă putem oferi sfaturi și consultanță cromatică.

Alte articole interesante