Cum folosești mostrele ca să alegi cea mai potrivită culoare de vopsea lavabilă?

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

Cum folosești mostrele ca să alegi cea mai potrivită culoare de vopsea lavabilă?

alegere culoare vopsea din mostre de culoare

 

Mostrele de culoare pentru vopsea sunt esențiale în alegerea culorii.

Lumina modifică percepția culorii de vopsea. Celelalte culori din cameră a produselor , ușilor, decorațiunilor din jur, vor contamina nuanța acesteia.

 

  1. Mostră de vopsea tip eșantion 100 ml

Eșantioanele de 100 ml de vopsea, permit aplicarea culorii pe o suprafață suficient de mare pentru a simți nuanța. Aceste mostre de vopsea tip eșantion 100 ml vopsea colorată, reprezintă modul perfect de a integra culoarea în casă, de a percepe cum interacționează cu lumina și restul culorilor din încăpere, înainte de începerea șantierului propriu-zis.

 

mostre vopsea tip esantion 100 ml.  mostre culoare vopsea tip esantion 1oo ml

Alegerea unei culori potrivite poate fi un proces dificil, iar mostrele ajută în acest proces. Nimeni nu ar vrea să se regăsească în poziția de a vopsi un perete întreg și a de a realiza ca nuanța nu se potrivește.

 

2. Mostră de vopsea tip carton A4 sau A6

Alegerea tonurilor și nuanțelor de vopsea lavabilă din mostre vopsea tip carton A4 sau A6 este o altă metodă de a găsi nuanța perfectă de vopsea.

mostre de culoare vopsea tip caton A6.   mostre de culoare vopsea tip A6 pe verde    mostre tip caton A6 nuante neutre.   mostre de vopsea tip carton A6 pe rosu caramida

 

Studierea  păretarului de culori lavabile pentru  interior din magazin, pentru a vă  decide  asupra nuanțelor  cu care sa decorați pereții sau mobilierul, este o etapă importantă. Ulterior veți trece la  etapa de alegere a tonului. Găsiți nuanța de vopsea cu ajutorul păretarului, dar mai trebuie să aflați tonul care poate varia mult.

Tonul culorii (închis, deschis, vibrant, mut)  se alege în funcție de cantitatea și calitatea luminii pe de o parte, dar și de tipul de cameră pe de altă parte

  •  Într-o cameră poziționată pe nord nu se recomandă o vopsea lavabilă  în culori închise, mai degrabă în nuanțe deschise și prăfuite, pentru că nuanțele închise de vopsea se vor întuneca și mai mult, dând o atmosfera sumbră și apăsătoare. Într-o camera la est, unde lumina este rece, avem nevoie de culori stinse pentru a atenua vibrația culorii, vopseluri lavabile neutre dar calde, precum crem, bej sau lavabile pastel.

 

  • Culorile gălăgioase sunt foarte bune in camere unde avem nevoie de atenție sporită.

 

  • Culorile mute sunt potrivite în camere de relaxare. O lavabilă  verde crud este foarte potrivită într-un birou, iar un verde englez într-un dormitor.

Alegerea tonului potrivit se face comparând culorile aplicate pe cartoane A4 sau A6.  Numai așa putem observa subtonul purtat de fiecare culoare.

 

Aplicarea Mostrelor de culoare vopsea lavabilă

mostra vopsea verde tip esantion 100 ml   

După alegerea culorilor, verificăm dacă nuanța și tonul sunt potrivite, aplicând vopseaua pe o suprafață mică și temporară de cca 1m pe o bucată de carton. Nu recomandăm aplicarea vopselei direct pe perete, pentru că presupune muncă suplimentară pentru îndepărtarea acestor straturi parțiale atunci cand vom vopsi tot peretele cu vopsea lavabilă colorată.

Pasul următor foarte important este să lipim mostrele de carton vopsite pe perete și să așteptăm! Vopseaua își poate schimba culoarea la uscare până la câteva tonuri.

vopsea verde aplicata pe carton tip mostra

 

Cum alegem culoarea finală din mostre de vopsea

Trebuie să schimbați poziția mostrelor pe perete pentru a putea percepe culoarea în toată camera. Oferiți-vă câteva zile pentru a vedea culoarea în lumină naturală și în lumina artificială. Aveți o lampă care bate spre peretele respectiv? Aprindeți-o și vedeți cum se schimbă nuanța mostrei de vopsea lavabilă.

 

mostre culoare vopsea maro aplicate pe perete

 

Există situații cand o culoare de care ne îndrăgostim în magazin, este percepută complet diferit acasă. Mai ales în cazul neutrelor și atunci când lumina de acasă este diferită de lumina de la locul alegerii. Mostra de 100 ml  vopsea vă asigură reușita amenajării!

 În magazinul online Toncorner.ro puteți comanda înainte, pentru fiecare tip de vopsea, mostre de culoare tip eșantion de vopsea de 100 ml sau mostră de culoare tip carton A6.

 

Vă așteptăm cu plăcere la TonCorner, Bd. Ion Mihalache 127,  să alegem împreună culorile cele mai potrivite!

Alte articole interesante