Cum îți poți reinventa locuința fără șantier sau reamenajare completă?

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 7 minute

Cum îți poți reinventa locuința fără șantier sau reamenajare completă?

”Acasă” este locul în care te simți mereu confortabilă după o zi lungă la birou, locul unde se formează cele mai prețioase amintiri împreună cu cei dragi. Astfel, cu toții ne dorim ca acest loc să fie cât mai drăguț amenajat, cu cât mai multe elemente care să ne definească și să dea îi dea o notă unică.

Dacă dorești să dai un ”refresh” locuinței tale , am pregătit pentru tine câteva idei de amenajare care te vor ajuta cu siguranță să îți reinventezi locuința.

 

Transformă piese de mobilier vechi cu vopsea premium

Doar cu o vopsea de calitate și culori curajoase,  o piesă de mobilier părăsită în garaj sau pod poate deveni o decorațiune impresionantă care va schimba radical aspectul locuinței tale. Cu grijă, atenție și multă răbdare, vei putea crea proiecte cu adevărat inedite.

 

vopsea pentru lemn lada lemn vopsita verde

 

O vopsea de interior pentru lemn, te poate ajuta enorm în cazul în care te hotărăști să reinventezi o mobilă veche de lemn. Fiind vorba de suprafețe mici, este momentul să nu vă rețineți și să folosiți culori tari, saturate, în finisaje îndrăznețe care să reliefeze formele și liniile obiectului decorat. Aceste piese pot  deveni vedetele amenajării și ambasadorii emoțiilor voastre, condimentele perfecte pentru a crea atmosfera dorită.  Procesul de make-over nu este neapărat simplu și necesită puțin efort precum pregătirea suprafeței care va fi vopsită prin degresare și șlefuire, impregnarea lemnului cu o amorsă de profunzime, iar în final vopsirea propriu-zisă a lemnului. Toate aceste produse pot fi găsite pe site-ul TonCorner.

 

Vopsea Ressource divan vopsit verde vopsea albastra
vopsea colorata rame lemn vopsite colorat

 

O mașină de cusut poate fi transformată în lavoar, un calorifer sau o etajeră de metal pot fi transformate în opere de artă. Este de la sine înțeles că ai nevoie de o vopsea de interior pentru metal îți va fi de mare folos. În acest caz, trebuie să cureți suprafața si sa folosești un primer adaptat, iar apoi vei aplica vopseaua care îi va oferi un look complet nou.

 

 

Schimbă vibrația prin culoare

Pentru multe persoane, utilizarea de culori îndrăznețe în vopsirea pereților locuinței este ceva ieșit din comun, axându-se mereu pe tonuri neutre cum ar fi alb, bej, sau gri deschis.

Dar, doar începutul este greu. După prima reușita nu va veți mai putea opri. Puteți începe sa folosiți culoarea preferată pe suprafețe mici: un bar, o coloana, o grindă,  o nișă în perete. Culorile vopselei Ressource de la TonCorner sunt suficiente pentru a obține un look demn de revistele de design. Vei fi surprinsă de cât de liniștitoare, energizante, sau inspiraționale pot fi unele combinații de culori, iar cel mai indicat este să alegi nuanțele care se potrivesc cel mai mult personalității tale, dar și care avantajează spațiul în care vor fi folosite.

Punctul de plecare în alegerea culorii este emoția pe care dorești sa o reproduci, care va dicta culorile, tonurile și finisajele. De exemplu, daca vrei o bucătărie care să te ducă cu gândul la plăcintele bunicii, vei alege culori mate si deschise,  cretate, cu gust de miere și miros de sobă, traduse în nuanțe de  roșu, galben, portocaliu, sau verde.

 

Baie vopsita roz alb baie vopsita in roz pudrat
bucatarie verde zona luat masa

 

Pe de altă parte, dacă ești o fire mai serioasă și preferi ordinea și calmul, atunci tonurile mai neutre de vopsea premium, în general cele reci, vor fi mai potrivite pentru tine.

 

perete dormitor vopsit inchis bucatarie deschisa alb albastru
living mare alb coloane raft in perete vopsit albastru

 

 

Ce zici de vopsirea gresiei și faianței din baie?

Te-ai plictisit de culoarea faianței și gresiei din baia ta și nu știi cum îi poți da o tentă de nou fără a fi nevoită să renovezi întreaga baie? Atunci o vopsea pentru faianță și gresie de la TonCorner este ceea ce cauți. Fie că dorești o culoare neutră, de alb, gri sau negru, sau preferi nuanțe mai jucăușe și îndrăznețe cum ar fi roz, galben sau albastru, ne vei mulțumi odată ce încerci să dai mai multă culoare băii tale.

În fotografiile de mai jos poți observa cum o nuanță de bej sau roz deschis va da mai multă luminozitate spațiului și va face baia să pară mai mare în cazul în care aceasta are dimensiuni mici. Dacă baia ta prezintă un spațiu generos, poți opta pentru o culoare închisă cum ar fi vișiniu sau chiar negru.

 

oglinda maie design perete vopsit roz pudrat lavoar baie rotund perete vopsit roz pudrat
blat baie vopsit perete baie vopsit in verde

 

 

Optează pentru un detaliu geometric sau grafic

Un detaliu grafic atrage sau abate atenția privitorului de la forma sau mărimea camerei la curbele și culorile detaliului. Indiferent că vorbim de linii, triunghiuri, cercuri, sau orice altă formă care îți trece prin minte, acestea pot fi combinate în fel și chip și pictate cu vopsea premium de orice culoare, devenind astfel o ”vedetă” a locuinței tale.

 

scaun galben living deschis dormitor alb albastru
perete vopsit multicolor triunghiuri masa birou alb perete vopsit geometric

 

Acum că ai aflat care sunt modalitățile prin care îți poți transforma locuința utilizând o vopsea Ressource de la TonCorner, tot ce rămâne să faci este să îți faci planul de acțiune și să începi decorarea! Dacă vei urma unul dintre sfaturile noastre, vei putea fi sigură că apartamentul sau casa ta va fi în ton cu ultimele tendințe în design interior.

Pentru a te asigura că rezultatul va fi cât mai bun cu putință, nu uita că TonCorner este mereu aici să te susțină în proiectele tale, oricare ar fi acestea. Încearcă acum o vopsea de interior sau decorativă, un tapet sau un nuanțator și fă-ți visele realitate!

Alte articole interesante