Cum să redecorați grădina casei cu vopsea de exterior pentru lemn și metal. Idei creative pentru o grădină frumoasă

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 5 minute

O modalitate rapidă, ușoară și prietenoasă de a vă moderniza și înfrumuseța spațiul din jurul casei dumneavoastră se realizează cu ajutorul unei cutii de vopsea de exterior pentru lemn și metal, o pensulă din păr natural și puțină inspirație. Așadar, vă punem la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a vă bucura toată vara de o amenajare relaxantă, modernă și în ton cu personalitatea dumneavoastră.

Cum vara este o adevărată explozie de culoare și parfum, iar o grădină este înconjurată de culori și forme naturale, vă puteți juca cu mai multe culori decât la interior fără să pară disonant. În același timp, dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, încercați să rămâneți la o temă centrală. Alegeți o culoare accent, cum ar fi un roz frumos, inspirat de floarea preferată din grădină și folosiți-o ca punct de plecare pentru schema cromatică.  Evitați să folosiți prea multe culori de vopsea, deoarece acest lucru poate părea haotic și nu va crea un spațiu odihnitor. Dacă vă doriți diversitate, dar într-o notă mai elegantă, folosiți doar o culoare, dar în tonuri diferite.

 

vopsit lemn  

vopsit poarta albastra​  stropitoare vopsita   

vas flori vopsit  vopsit vase flori

 

Vopseaua exterioară pentru lemn și metal. Avantaje și proprietăți

Foarte rezistentă la intemperii grație formulei sale pe bază de diluant, de o excelentă aderență, această vopsea vă va permite să aplicați culorile Ressorce în toată grădina sau balconul dumneavoastră. Microporoasă, permite evacuarea umidității reziduale din lemn, rămânând în același timp impermeabilă, de o mare suplețe, se adaptează variațiilor dimensionale specifice lemnului. Durabilitatea sa este remarcabilă.

Aspectul este mat, catifelat, iar uscarea durează 3-4 ore. Fiind pe bază de solvent, vopseaua se diluează doar cu white spirit. Cea mai mare parte a culorilor Ressource se pretează inclusiv la exterior. Pentru a consulta lista de nuanțe disponibile pentru lemn și metal la exterior, vă invităm pe pagina noastră dedicată acestui tip de vopsea.

 

Vopsiți accesoriile din grădină cu vopsea metal pentru exterior în culori vibrante

Întotdeauna în centrul atenției, culorile vibrante, saturate, ne captează atenția, așa că folosiți-le cu moderație, pentru a adăuga note dramatice design-urilor moderne. Animați-vă grădina vopsind accesoriile în aceste culori precum jardiniere, o măsuță de cafea, suporturile pentru lumânări, sau chiar alte obiecte pe care nu le mai folosiți și pe care le reciclați cum ar fi sticle cu forme interesante, scăunele care sunt pe post de suport pentru flori, rame de tablouri. Din punct de vedere cromatic, puteți merge într-o direcție caldă cu nuanțe precum un galben solar sau un portocaliu aprins dacă doriți să armonizați o grădină cu plante care au frunze de un verde rece sau puteți opta pentru un verde lime sau un albastru turcoaz dacă, de exemplu, aveți multe flori în culori calde.

Este important să țineți cont că obiectele mici de mobilier sau de decor sunt ideale pentru a adăuga pete de culoare grădinii dumneavoastră fără a deranja sau crea un sentiment de neliniște.

Recondiționați un set vechi de mobilier cu vopsea lemn pentru exterior

Dacă vă place mobilierul recondiționat, atunci aveți ocazia perfectă să vă folosiți talentul și inspirația pentru că acesta se pretează perfect pentru o grădină deosebită. Indiferent dacă aveți un set cu masă și scaune din lemn sau din metal, acest tip de vopsea acoperă foarte bine ambele suprafețe.

Dacă aveți o masă veche din lemn pe care nu o mai folosiți, o puteți vopsi și transforma într-o jardinieră pentru plante. Totodată, ramele vechi de tablouri se pot vopsi și folosi ca decor sau, de ce nu, o scară veche din lemn poate fi un suport frumos pentru plante și ghirlande luminoase. Recondiționarea obiectelor vechi și refolosirea lor într-un context nou este o sarcină creativă cu rezultate spectaculoase pentru grădinile noastre.

De asemenea, la fel de bine puteți să vopsiți un set de mobilier nou care nu se încadrează cromatic în locuința dumneavoastră. Indiferent de ce alegeți, opțiunea cromatică pentru vopsea este mult mai variată decât ce vă poate oferi un magazin cu mobilă pentru exterior, iar rezultatul este mult mai interesant și de efect.

Vopsea de exterior în culori neutre la exterior pentru un decor modern și elegant

Un decor vopsit în culori neutre este un fundal ideal pentru a scoate în evidență plantele și florile dintr-o grădină.

Nuanțele subtile de verde funcționează bine la exterior, dar și cele de off-white sau de gri deschis. Nu e neapărat nevoie să mergeți pe un traseu îndrăzneț pentru a avea un decor de impact în grădină. Două nuanțe neutre și o selecție simplă de plante în jardiniere din lemn vopsite în tonuri de verde creează o atmosferă fermecătoare fără să încărcați prea mult spațiul, mai ales dacă aveți un balcon mic sau o terasă restrânsă la câțiva metri pătrați.

Un gard de lemn de grădină colorat pentru un efect efervescent

Vopsirea unui gard de grădină este o modalitate excelentă de a îmbrățișa vopseaua exterioară într-un mod major. Culoarea va înconjura întreaga grădină și, prin urmare, are un impact maxim. Nuanțele închise de negru și gri ardezie sunt în tendințe chiar acum, accentul perfect pentru verdeața luxuriantă. Nuanțele de albastru se potrivesc într-un decor marin, iar galbenul este o culoare accent care se potrivește în orice decor ținând cont de tonul de galben potrivit.

Culorile subtile funcționează bine în locurile cu nivel scăzut de lumină sau în anotimpurile mai reci. Dar vara, când soarele este mai puternic, încercați culori mai îndrăznețe, cum ar fi violetul și rozul, dar asigurați-vă că alegeți nuanțe în tonuri potrivite cu florile și plantele din grădina dumneavoastră. Culorile reci, cum ar fi albastrul înghețat, pot arăta prea contrastante într-o grădină plină cu flori.

Dacă doriți să vă alegeți o paletă cromatică potrivită pentru grădina dumneavoastră, vă invităm în magazinul TonCorner de pe Bd Ion Mihalache 127, unde vă așteptăm cu sute de nuanțe de vopsea pentru exterior.

Photo source: gettyimages.com

 

 

 

 

Alte articole interesante