Fișe tehnice și de securitate

Tapetdeschide

Tapet

Tapetul reușește întotdeauna să retapiseze aparențele oricărui spațiu, chiar și modest.

Adaugă o tușa de personalitate, alegând din varietatea decorurilor inspirate din natură, din abundența și firescul culorilor care sunt coordonabile cu nuanțele de vopsea.

Află mai multe despre Tapet

Alte fișe tehnice

Vopseadeschide

Vopsea de interiordeschide

Soldeschide

Sol

Specialistii de la Ressource continua sa dezvolte gama de vopseluri si sa propuna efecte decorative inovatoare. Vopseaua de Sol este cel mai recent produs al Casei Ressource.

Află mai multe despre Sol

Vopsea de exteriordeschide

Fațadădeschide

Fațadă

Fiecare arhitectura este unica. Aceasta unicitate este sustinuta si pusa in valoare de nuante si culori coerente si inteligente.

Află mai multe despre Fațadă

Lemn și Metaldeschide

Nu există fișe tehnice pentru această categorie.

Vopsea decorativădeschide

Efecte muraledeschide

Efect văruit

Vopseaua Chaux (Varul), care este si cea mai veche vopsea din lume, este disponibila într-o paleta coloristica de  128 nuanțe,  de la tonuri pastel pana la aprinse si închise. Așa cum indica si  numele, efectele sunt obținute prin utilizarea unei pensule speciale.

Efectul « nuagé » (înnorat) lasă sa apară un fel de pete care fac referința la cele specifice vechilor zidarii. Efectul este obținut prin aplicarea unui sub strat pentru vopseluri minerale diluat in proporție de 5% peste care se aplica un strat de chaux cu pensula speciala care determine apariția acestor diferențe de nuanța.

Efectul « tiré » (tras) releva nuanțări care seamănă cu efectul de scurgere, care dau un lejer aspect de zid umed si învechit. Este obținut prin aplicarea unui sub strat pre-nuanțat, acoperit cu un singur strat de chaux.

Vopselurile pe baza de var având proprietatea de a se albi in contact cu apa, nu sunt lavabile: Pentru a le întreține va propunem o Protecție pentru Vopseluri si Acoperiri Minerale care se aplica numai după ce produsul este perfect uscat.

Află mai multe despre Efect văruit

Efect stucco

Poate cele mai spectaculoase produse din categoria vopselurilor noaste cu efect. 

Toata magia «  chaux ferrée » rezida in somptuoasa nuanțare mata si lucioasa, accentuata prin aplicarea finala a cerii.

Apariția parților lustrate se datorează zdrobirii varului si a pigmenților care se compactează si recreează suprafața într-o nou finisaj.

Aceasta vopsea se apropie vizual de vechile gleturi de var lustruit precum tadelakt-ul marocan.

Colecția de chaux ferrées conține 112 culori.

Pentru a va putea oferi aceasta mare varietate de culori conservând in același timp aspectul  de suprafața topita si nuanțata, preconizam doua metode de aplicare: chaux ferrée in doua straturi pentru tonurile deschise si medii si chaux lissée într-un strat pentru tonurile vii si închise.

Află mai multe despre Efect stucco

Efect marmorino

Acest glet este descendentul splendidului si foarte greu aplicabilului Marmorino. Acesta era deja utilizat de romani dar a cunoscut momentele sale de glorie in timpul Renașterii:

Este disponibil într-o paleta de 64 nuanțe. Enduit romain păstrează toate culorile minerale clasice dar se deschide in mod egal către nuanțe vii caracteristice arhitecturii contemporane.

Acest minunat decor cu aspect delicat, neted si ușor lustrat se va integra in numeroasele tipuri de interioare.

Trebuie in mod imperativ acoperit cu ceara pe baza de apa care va accentua in mod delicat aspectul sau înghețat fără luciu excesiv si care ii va aduce protecția necesara fata de uzura.

De subliniat este simplitatea in aplicare: un impregnant special si un strat de glet aplicat cu gletiera, si apoi relucrat pentru obținerea finisajului.

Află mai multe despre Efect marmorino

Efect humă

Acest glet mineral Chaux Fine este propus « gata de aplicat » disponibil in 36 nuanțe minerale.

Estetic, oferă un aspect de suprafața fina, foarte neteda de finisaj mat. Lasă sa apară particule de mica ce ii conferă aspectul sau natural.

Marea specificitate a acestui glet pe baza de var rezida in aspectul sau neted, ne-lustrat, profund mat care il transforma intr-un produs unic. Chaux fine se asociază la fel de bine interioarelor contemporane cat si celor clasice.

Aplicarea sa este ușoara: aplicare cu rola a unui prim strat de Impression Rugueuse, aplicare ulterioara cu mistria a Sous-couche Enduit Minéral pentru uniformizarea suprafeței, aplicarea unui strat constant si armonios de Enduit Chaux Fine cu drisca specifica, după care pulverizarea Protection pour Peintures et Revêtements  Minéraux

Află mai multe despre Efect humă

Efect structurat

Un efect texturat «urzeala», cu finisaj mat si aspect brut si natural.

Află mai multe despre Efect structurat

Vopsea metalizatădeschide

Vopsea metalizată

Colectia  Metalizata se compune din 12 nuante, create de Ressource pentru arhitecti, designeri, decoratori  si pasionati de amenajari.

Noi posibilitati de decorare

Vopseaua metalizata reproduce aspectul principalelor metale utilizate in domeniul decorarii interioare, acesta colectie ofera posibilitati nebanuite. .
Aur, argint, cupru, bronz: a simula din vopsea aceste materii metalice devine simplu.
Innobilarea unei suprafete, crearea de relief prin stralucire: totul este de acum posibil  prin simpla aplicare a unei vopsele.

Faceti un eveniment din interioarele voastre 

Pe pereti sau mobila, acesta vopsea creaza un aspect contemporan, rafinat, spectaculos! Indrazniti!

Află mai multe despre Vopsea metalizată

Patine și velaturideschide

Nu există fișe tehnice pentru această categorie.