Idei amenajare spații birouri cu vopsea lavabilă de interior sau cu tapet. Diferite modele și culori de vopsea și tapet

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 7 minute

Idei amenajare spații birouri cu vopsea lavabilă de interior sau cu tapet. Diferite modele și culori de vopsea și tapet

 

Spațiul de lucru este spațiul unde concentrarea este cea mai importantă. Fie că suntem conștienți de asta sau nu, decorul are un mare impact asupra nivelului nostru de concentrare. Spațiul și decorul trebuie și să inspire și să împingă spre lucru, nu trebuie să plictisească. Linia între distragere și inspirație este însă foarte fină, iar noi vrem să vă îndrumăm spre răspunsul întrebării cheie : care este cea mai bună vopsea lavabilă pentru birouri?

 

perete tapet în clădire birouri

 

 

Vopsea în culori saturate

Daca vă așteptați să vă anunțăm că nu recomandăm culorile aprinse pentru că distrag atenția, vă înșelați! Într-un spațiu de lucru, culorile vibrante, saturate, ajută la concentrare. O vopsea lavabilă de interior verde sau portocalie împinge spre energie și deci spre productivitate.

Spațiul de lucru nu trebuie să plictisească, ci din contră să inspire. De acea oricare tip de vopsea lavabilă de interior saturată este recomandată, cu singura excepție a culorilor neon super aprinse care pot distrage într-adevăr atenția și concentrarea.

 

perete verde in camera birou

 dulap vopsit verde in birou alb

 

Vopsea lavabilă în nuanțe de albastru

Între culorile primare, roșul hrănește fizicul, galbenul emoțiile, iar albastrul este culoarea rațiunii. Biroul este prin definiție un spațiu al gândirii și concentrării, de aceea albastrul și nuanțele de albastru sunt culorile recomandate pentru aceste spații de lucru.

 

camera birou vopsita in albastru   perete birou vopsit in albastru gri  

 

 

Contrastele mari sunt încurajate

Cu cât contrastul este mai mare, cu atât atenția este mai alertă. Vopseaua lavabilă albă (alb tehnic),  este încurajată și acceptată. Este non-culoarea care creează cel mai mare contrast cu alte culori, nu le susține, le scoate în evidență. Acesta este și motivul pentru care în expoziții pereții sunt vopsiți în nuanțe cât mai vibrante de alb.

 

perete birou vopsit in alb    perete birou vopsit in alb tehnic 

perete birou vopsit in verde mentaperete birou vopsit alb si nisa tapet

 

Cum implementați aceste culori depinde de fiecare persoană. De la tapet cu nuanțe de albastru si culori coordonate, la pereți vopsiți cu o culoare și mobila o altă culoare,  toate acestea sunt posibilități diferite perfecte pentru oameni diferiți, nici-una mai bună sau mai rea, ținând pur și simplu cont de gusturile fiecăruia.

 

birou incastrat in etajera, vopsit perete albastru electric

Pentru mai multe idei de decorare, vă așteptăm la magazinul TonCorner, pentru a discuta cu specialiștii noștri de culoare.

Alte articole interesante