Inspiră-te din Natură cu Tapetul Digital: Adaugă Elemente de Frumusețe Naturală în Casa Ta

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 9 minute

Conectarea cu natura este un aspect de bază al ființei noastre. Faptul că avem tot mai mult tendința să trăim și să ne mutăm în orașe - deoarece acestea oferă o mulțime de oportunități de muncă - ne îndepărtăm încet de natură. Credem în beneficiile încorporării elementelor naturale în designul de interior al caselor noastre. Un exemplu este tapetul digital inspirat din natură care poate fi o oază de liniște mentală și de reconectare cu natura.

Interioarele inspirate din natură capătă prospețime, relaxare și o energie pozitivă în același timp, făcând atmosfera mai vie, mai caldă și oferindu-i un sentiment de relaxare. Elementele de decor inspirate din peisaje au o mulțime de proprietăți bune pentru sănătatea și bunăstarea noastră. De exemplu, ne determină să fim mai relaxați, dar și îmbunătățesc creativitatea și concentrarea.

Picturile murale inspirate din peisaje din natură sau cu animale oferă copiilor un spațiu cald, plin de fantezie, un loc unde să se joace simțindu-se încrezători și însoțiți.

 

Modele de tapet marca Ressource inspirate din natură

 

Colecția de tapet digital Ananbô

Sălbatice, dar în același timp nobile, decorurile de tapet Ananbô au sedus rapid lumea grafică datorită reprezentării unei naturi complexe și poetice care pare atemporală. Pare un fototapet, însă este tapet digital, adaptabil oricărui spațiu. Prin această colecție de tapet, Ressource preia 12 imagini panoramice emblematice ale mărcii.

 

tapet tropical luxuriant

 

Din această colaborare a luat naștere și un nou decor luxuriant, numit „Colecția de tapet Paradisul Tropicelor”, unde vegetația și regnul animal se îmbină armonios. Creată exclusiv de Ananbô pentru Ressource, imaginile panoramice sunt disponibile și în varianta de tapet color și în varianta de tapet alb-negru.

 

Tapet luxuriant tropical

 

Creată în 2008 de Anne Boghossiann, Ananbô este o editură de familie, care oferă o abordare artistică autentică și fără compromisuri, prin colecțiile sale de tapet panoramic, inspirate din călătoriile designerului. La baza procesului creativ există întotdeauna o călătorie sau ideea unei călătorii, așa cum și-o imaginează designerul.

Tapet Ananbo tropical

Colecția Ananbo este luxuriantă, sălbatică și ne transpune imediat în zone retrase ale lumii precum zona Bengalului sau insulele Andaman. Dimensiunile panoramice permit folosirea acestui tapet pe suprafețe extinse până la 5 metri lungime fără să existe repetiție de compoziție.

 

Colecția de tapet digital Forestine

Annabelle Vermont a creat pentru Ressource zece motive de tapet declinate în mai multe culori și mai multe dimensiuni, obținând astfel 45 de variante de modele de tapet. Inspirat din rădăcinile provensale ale brandului, această colecție de tapet prezintă o natură universală, generoasă și plină de culoare, ce oferă un loc aparte florilor, plantelor, insectelor și păsărilor, o întreagă faună și floră desenată într-un stil modern.

tapet Lya natura

Sunt aduse în prim-plan formele geometrice ale florilor, dar și ale păsărilor. Paleta de culori este îndrăzneață, oferind un decor care exprimă energie, bună-dispoziție și entuziasm. Modelele sunt inspirate din elemente din natură precum frunzele de ferigă, pădurile de pini sau florile de albizie, imaginate în forme geometrice.

 

Colecția de tapet digital Faune & Flore

Annabelle Vermont, strănepoata fondatorului și responsabil artistic al brandului, semnează din nou motivele inspirate de natură, tema ei preferată, formând astfel colecția de tapet Faune & Flore. Motivele din colecția de tapet Faune & Flore ne surprind prin culorile, prospețimea și grafica lor izbitoare. De aproape, toate detaliile parcă prind viață și universuri noi și neașteptate ni se deschid.

 

tapet floral  tapet pasari

 

Această colecție se bazează pe o natură luxuriantă, tradusă prin modele abundente și o multitudine de culori. În ceea ce privește grafica, ideea de abundență este resimțită prin straturi și efecte de saturație. Desenul de mână este foarte prezent, iar tușele de creion vizibile și numeroase, aduc spontaneitate întregului design. Totodată, bogăția cromatică a colecției creează o vibrație izbitoare. Chihlimbarul, ocrul, galbenul miere, rozul, maroul, portocaliul, teracota și carminul sunt subliniate de turcoaz, mov sau chiar verdele acidulat.

 

Colecția de tapet digital pentru copii – Sauvage

Dincolo de cunoscutele modele de tapet inspirate din desenele animate, Ressource vine în întâmpinarea copiilor mici și mari cu modele superbe inspirate din natura sălbatică, din lumea subacvatică și din fauna pădurilor.

 

tapet camera copii   tapet cu veverite camera copii

 

Designerul de interior, Annabelle Vermont, semnează pentru Ressource prima ei colecție de tapet pentru copii intitulată Sauvage. Artista preia tema ei preferată, natura, pentru a ne oferi o viziune fermecată, în care induce spectatorului contemplarea unei magii grațioase și evazive. Compusă din 8 modele, inclusiv o imagine panoramică, sosirea primului ei copil, a inspirat-o pe Anabelle să compună o colecție delicată, ca o reîntoarcere la inocența copilăriei. Desenate în întregime de mână și cu creion, textura și transparența aduc efecte de materialitate și culori de nedescris, lăsând astfel mintea să se înalțe într-o călătorie în care totul este posibil.

modele tapet camera copii

 

Annabelle Vermont surprinde momentul prezent și ne invită să întâlnim natura spontană și magică, unde veverițele se joacă de-a v-ați ascunselea, în timp ce fluturii își flutură aripile colorate, iar peștii oferă un balet marin magic.  Broaștele ne invită într-un decor cu nuanțe rafinate, iar motivul Paradis Caché, prezent deja în colecția Forestine, este împodobit cu noi culori flamboyante.

 

modele tapet camera copii

 

Tapetul digital marca Ressource – un producător eco-responsabil

Ressource, ca producător francez eco-responsabil, depune toate eforturile ca oferta de tapet să fie în concordanță cu etica sa. Acest angajament se reflectă în trei domenii principale: imprimare digitală la comandă pentru a evita orice risipă, alegerea cernelurilor fără solvenți pentru a produce produse curate și inofensive pentru sănătate și folosirea hârtiei de înaltă calitate, cu un finisaj mat profund, având incluisv varianta unei hârtii lavabile, ușor de întreținut.

Pentru a vedea întreaga colecție de tapet digital marca Ressource, vă așteptăm cu drag în magazinul TonCorner de pe Bd Ion Mihalache 127, unde vă putem ajuta să alegeți modelul potrivit locuinței dumneavoastră.

Alte articole interesante