Toate cele 24 blancs cassés (alb impur) (OW = Off White) care compun această gamă au fost împrumutate din trecut.

Această colecție de „Off White” se dovedește a fi un mare succes atât ca nuanțe de sine stătătoare, cât și utilizate în complementaritate cu alte culori. Alegerea se întinde de la nuanțe cremoase până la cele mai neutre tonuri de alb impur. Pot fi utilizate în aproape toate condițiile datorită finisajelor propuse adaptate diferitelor suporturi.

Colecția Les Blancs Cassés

24 de nuanțe

Zidarii obișnuiau să utilizeze vopseluri pe bază de ulei sau apă. Tocăria era în general vopsită «în ulei», pereții și tavanele în ipsos. Acest finisaj extrem de mat era compus din cretă legată cu clei (pe bază de oase, piele de animale) și nuanțată cu pigmenți. Din păcate acest finisaj nu era nici lavabil și nici foarte stabil la lumină. Finisajul nostru Mat Poudré, de o intensă matitate și o mare profunzime a știut să păstreze aparența estetică. Apariția recentă a titanului printre ale cărui caracteristici este gradul de alb explică latura lipsită de stridență a acestei colecții de vechi nuanțe de alb.

De o profunzime splendidă, colecția oferă o largă paletă de tonuri clare, cu nuanțe subtile. Pot fi utilizate în aproape toate condițiile și convin foarte bine tavanelor, tocărilor și ușilor, în asociere cu tonuri neutre, dar și cu nuanțe murale mai bogate