Metode de aplicare Chaux Ferrée

Chaux Ferrée este cu siguranta una din vopselurile decorative cu un efect dintre cele mai spectaculoase. Seamana cu Stucco, dar are propriile sale caracteristici. Chiar daca nu presupune acea aplicare dificila caracteristica finisajelor marmorin, solicita totusi aplicatorului o anumita indemanare. De aceea este indisppensabil sa se realizeze un test inaintea de a se aplica pe un intreg perete. Chaux Ferrée este in mod particular adaptata tonurilor deschise si medii.

PREGATIREA SUPRAFETELOR :

A se respecta regulile de baza si DTU 59-1. Fondurile trebuie sa fie sanatoase, uscate si curate. Spalati cu substante adecvate vechile straturi de vopsea, slefuitii si desprafuiti daca considerati necesar. Varul este incompatibil cu majoritatea fondurilor si vopselurilor anterioare, este IMPERATIV sa se aplice un strat de Impression Universelle si nici un alt produs. Asteptati uscarea completa (cca. 12 H).

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE :

Aceasta vopsea contine var stins, este indispensabil sa protejati ochii si sa folositi manusi in timpul aplicarii. Nu aplicati la temperaturi inferioare de +5°C si superioare de +30°C. Nu aplicati in conditii de umiditate ridicata sau in lipsa ventilatiei: riscati sa obtineti un aspect lucios.

N.B. IMPORTANT : Pentru a va asigura ca tonurile nuantate corespund, este recomandat sa realizati o „suprafata de referinta”, respectand dilutiile si tehnicile mentionate

Sfat practic : apucati trafaletele invers pentru a evita formarea unei linii in dreptul racordului. 

 

Aplicati Sub-stratul pentru Vopsea Minerala diluat cu 5% apa cu rola microfibra 5 mm cat mai neted cu putinta. Lasati sa se usuce  4 / 6 ore. 

Aplicati Chaux ne diluata pe suprafate mici  (20x20 cm) cu mini trafalete de  110 mm.

Neteziti apoi cu mini mini mistrie inox, cu gesturi suple si rotunjite. Lasati suficient material si o grosime regulata

Variati unghiurile directiilor. Lasati sa se usuce in jur de 4ore

Este necesar un al  2lea strat de Chaux diluat cu 10 % apa. 

Procedati la fel ca pentru primul strat.

Cand vopseaua Chaux nu mai “transpira” reveniti si strangeti-o putetnic cu mini misrtria de inox pentru a-i oferi toata stralucirea ei naturala. Lasati sa se usuce 24 ore. 

INSTRUMENTE DE APLICARE:
Sub strat pentru Vopsea Minerala se aplica cu rola microfibra 5mm. 1-ul si al 2-lea strat de Chaux Ferrée se aplica cu un mini trafalete 110 mm si se neteyeste cu o mistrie inox. Ceara Hidrodiluabila  se aplica cu un cu mini mistrie inox. 

 

PROTECTII :

Vopselurile Chaux pe baza de var  find sensibile la stropirea cu apa, unele pete albe sunt posibile. Pentru a evita aceasta situatie, este recomandat sa se aplice urmatoarele protectii, pe Chaux uscata complet(dupa 3-4 zile de uscare). Aplicati protectia Protection pour Peinture er Revetement Mineraux, pentru a pastra luciul obtinut dupa etapa a treia. Pentru tehnica de aplicare consultati fisa tehnica n° 924. Puteti sa aplicati in egala masura si ceara Cire Hydrodiluable cu mini mistrie inox cu aceleasi gesturi ca in cazul aplicarii Chaux (fara sa depuneti in exces) si strangand-o cu putere. Lasati sa se usuce 24 ore.

RANDAMENT MEDIU :

 • Chaux Ferrée : 9 - 11 m2 pe litru pe strat.
 • Sub-strat pentru Vopsea Minerala : 12 - 14 m2 pe litru.
 • Protectie pentru Vopseluri Minerale : 20 - 25 m2 pe litru. • Ceara Hidrodiluabila: 16 - 18 m2 pe litru.

AMBALAJE :

 • Sub-strat pentru Vopsea Minerala : Cutii de 0,5 l, 2,5 l. Conservare 1 an in ambalaj original ne-deschis.
 • Chaux Ferrée : Bidoane de 1 l, 3 l et 10 l. Conservare 6 luni in ambalaj original ne-deschis.
 • Protectie pentru Vopseluri Minerale : Cutii de 0,5 l, 1 l, 2,5 l et 5 l. Conservare 1 an in ambalaj original ne-deschis.
 • Ceara Hidrodiluabila : Cutii de 1 l, 2,5 l. Conservare 1 an in ambalaj original ne-deschis.

A se stoca ferit de ger.

CURATARE INSTRUMENTE : cu apa.

CONTINUT de COV :

 • Sub-strat pentru Vopsea Minerala : Valoare limita pentru acest produs (cat. A/g) : 30 g/l pentru 2010. Acest produs contine max. 6 g/l COV.
 • Chaux Ferrée : Valoare limita pentru acest produs (cat. A/l) : 200 g/l pentru 2010. Acest produs contine max. 1 g/l COV.
 • Ceara Hidrodiluabila : Valoare limita pentru acest produs (cat. A/l) : 200 g/l pentru 2010. Acest produs contine max. 15 g/l COV.
 • Protectie pentru Vopseluri Minerale : Valoare limita pentru acest produs (cat. A/i) : 140 g/l pentru 2010. Acest produs contine max. 40 g/l COV.