Metode de aplicare Chaux Fine

Chaux Fine este un glet mat pe baza de var stins, îmbătrânit, cu particule de mica conferindu-i un frumos aspect mineral. Ne- fărâmicioasa, lasă sa respire materialele. Este destinata camerelor de locuit cu o protecție speciala in piese umede.

PREGATIREA SUPORTULUI

Trebuie sa respecte regulile uzuale si sa fie conforma cu DTU 59-1 (Documente Tehnice Unificate). Lucrați pe fonduri sănătoase, uscate si curate. Spălați cu substanțe adecvate vechile straturi de vopsea, șlefuiții si desprăfuiți daca considerați necesar. Este IMPERATIV  sa impregnați fondurile cu următoarele produse: Pe fonduri puțin poroase, aplicați plin, dar fără sa creați grosime suplimentara un strat de Impression Rugueuse pentru a garanta gletului o buna aderenta. Pe fonduri poroase sau farinate aplicați un strat de Impression Universelle pentru a hrăni suportul, apoi un strat de Impression Rugueuse

ISTRUCTIUNI DE APLICARE:

Aceasta vopsea conține var stins, este deci indispensabil sa protejați ochii (ochelari) si sa purtați mănuși in timpul aplicării. In timpul operațiunii de șlefuire purtați OBLIGATORIU o masca de protecție . Nu aplicați la temperaturi mai mici de  +5 °C ou mai mari de + 30°C. Nu aplicați in condiții de umezeala ridicata sau in absenta ventilației.

Sfaturi practice:

 • Amestecați foarte bine produsul înainte de utilizare, atenție sa nu se depună la baza cutiei.
 • Odată ce decorul este gata si uscat, tăiați banda de masaj cu ajutorul unui cutter la buza gletului.
 • Înainte de a începe, prelevați si etalați o parte de produs pe capac. In caz ca lipsește sau a sărit produs de pe perete, il puteți utiliza pe acesta. Uscarea sa concomitenta cu realizarea decorului va permite evitarea urmelor albe la nivelul racordului.

 

Depuneți un prim strat fin si uniform de glet mineral  cu gletiera trapezoidala cu un gest rotund, începând din partea de sus a peretelui

Depuneti apoi chaux fine cu gletiera trapezoidala cu un gest rotund in crestere pentru a repartiza un strat fin cu grosime constanta. 

De indata ce produsul incepe sa se matuiasca, neteziti cu drisca de inox de la dreapta la stanga, incrucisand gestul.  Nu mai atingeti apoi finisajul pana la uscarea completa a acestuia (12 ore). 

Dupa uscare, slefuiti usor cu buretele abraziv pentru aparitia particulelor de mica si pentru mascarea eventualelor defecte. 

 

Desprafuiti CU MARE ATENTIE protejand solul (curatati cu aspiratorul daca este necesar)

Protectie in camere umede : pulverizari un strat de protectie pentru vopseluri si acoperiri minerale cu ajutorul pulverizatorului fara a uda prea mult suprafata  (in caz de curgere tamponati cu o carpa de bumbac curata si uscata). Lucrati de sus in jos cu miscari orizontale.

INSTRUMENTE :

 • Gletiera trapezoidala (ref. 825-I2)
 • Drisca inox (ref. 824/IL)
 • Burete abraziv(réf. Mercury Ultra 37)
 • Pulverizator
 

 

PROTECTII (foto 6) :
Peste chaux fine uscata complet, (dupa 3 a- 4 zile de uscare). Protectie in camere umede: aplicati Protectie pentru Vopseluri si Acoperiri Minerale. Gletul Chaux fine poate fi protejat de stropi de apa sau de ulei, prin aplicarea PROTECTION POUR PEINTURES ET REVETEMENTS MINERAUX dar nu poate fi substituit in nici un caz faiantei. Protectia se usuca in 2 – 4ore, in functie de temperatura si umiditatea relativa a aerului. Pentru un maxim de protectie, dublati aplicarea pe proaspat pentru saturarea suprafetelor. Fiti foarte meticolos cu ocazia aplicarii acestui nou strat: orice incarcare risca sa antreneze un esec estetic al santierului.Asteptati uscarea completa pentru a judeca rezultatul final (48 ore). N.B. : Aplicarea acestei protectii poate intensifica leger nuant aleasa..

RANDAMENT MEDIU:

 • Sub-strat Glet Mineral : 1,3 a- 1,6 m2 pe kg.
 • Chaux Fine Glet Mineral : 2,5 a- 3 m2 pe litru.
 • Protectie pentru Vopseluri si Acoperiri Minerale: 20 - 25 m2 pe litru pe strat.

AMBALAJE :

 • Sub-strat Glet Mineral : galeti de plastic de 5 kg pentru 6 - 8 m2 si de 20 kg pentru 24 a- 32 m2. Conservare 1an in ambalaj original nedeschis.
 • Chaux Fine Glet Mineral : bidoane de 3 litres pentru 7 - 9 m2 si de 12 litrii pentru  30 - 36 m2 . Conservare  6 luni in ambalaj original nedeschis.
 • Protectie pentru Vopseluri si Acoperiri Minerale : bidoane de 0,5l, 1l, 2,5l si 5l. Conservare 1 an in ambalaj original nedeschis.

Aceste produse trebuie ferite de ger.

SPALARE INSTRUMENTE : cu apa.

CONTINUT de COV :

 • Sub-strat Glet Mineral : Valoarea limita UE pentru acest produs (cat. A/l) : 200 g/l pentru 2010. Acest produs contine max. 2 g/l COV.
 • Chaux Fine Glet Mineral  : Valoarea limita UE pentru acest produs (cat. A/l) : 200 g/l pentru  2010. Acest produs contine max. 20 g/l COV.
 • Protectie : Valoarea limita UE pentru acest produs(cat. A/i) : 140 g/l pentru 2010.  Acest produs contine max. 40 g/l COV.