Metode de aplicare Chaux Lissée

Chaux Lissée este cu siguranța una din vopselurile decorative cu un efect dintre cele mai spectaculoase. Seamănă cu Stucco, dar are propriile sale caracteristici. Chiar daca nu presupune acea aplicare dificila caracteristica finisajelor marmorin, solicita totusi aplicatorului o anumita îndemânare. De aceea este indispensabil sa se realizeze un test înaintea de a se aplica pe un întreg perete. Chaux Ferrée este in mod particular adaptata tonurilor deschise si medii.

PREGATIREA SUPRAFETELOR :

A se respecta regulile de baza si DTU 59-1. Fondurile trebuie sa fie sănătoase, uscate si curate. Spălați cu substanțe adecvate vechile straturi de vopsea, șlefuiții si desprăfuiți daca considerați necesar. Varul este incompatibil cu majoritatea fondurilor si vopselurilor anterioare, este IMPERATIV sa se aplice un strat de Impression Universelle si nici un alt produs. Așteptați uscarea completa (cca. 12 H).

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE :

Aceasta vopsea conține var stins, este indispensabil sa protejați ochii si sa folosiți manusi in timpul aplicării. Nu aplicați la temperaturi inferioare de +5°C si superioare de +30°C. Nu aplicați in condiții de umiditate ridicata sau in lipsa ventilației: riscați sa obțineți un aspect lucios.

N.B. IMPORTANT : Pentru a va asigura ca tonurile nuantate corespund, este recomandat sa realizați o „suprafața de referința”, respectând diluțiile si tehnicile menționate

Sfat practic : apucați trafaletele invers pentru a evita formarea unei linii in dreptul racordului. 

 

Aplicati Sub-stratul pentru Vopsea Minerala diluat cu 5% apa cu rola microfibra 5 mm cat mai neted cu putinta. Lasati sa se usuce  4 / 6 ore.

Diluati chaux cu  5 % apa.

Aplicati Chaux pe suprafete mici  (20x20 cm) au mini rola de 110 mm. Neteziti apoi pe proaspat cu drisca de plastic cu gesturi suple si rotunjite.

Variati unghiurile si directiile. Scopul este acela de a obtine un aspect cat mai neted cu putinta. Lasati sa se usuce 24 ore.

   

Aplicare ceara diluabila cu apa.

INSTRUMENTE DE APLICARE:
Sub strat pentru Vopsea Minerala se aplica cu rola microfibra 5mm. 1-ul  si al 2-lea strat de Chaux Ferrée se aplica cu un mini trafaletul 110 mm si se neteyeste cu o drisca inox. Ceara Hidrodiluabila  se aplica cu un cu mini drisca inox. 

 

 

PROTECTII

Vopselurile Chaux pe baza de var  fiind sensibile la stropirea cu apa, unele pete albe sunt posibile. Pentru a evita aceasta situație, este recomandat sa se aplice următoarele protecții, pe Chaux uscata complet(după 3-4 zile de uscare).:

Pentru un efect lucios ca de fier  al tonurilor închise, aplicați ceara Cire Hydrodiluable (foto 5). Pentru nuanțele deschise, pentru a păstra efectul mat, aplicați protecția Protection pour Peintures et Revetements Mineraux. Pentru detalii consultati fisa tehnica 924.

RANDAMENT MEDIU :

 • Chaux  : 9 - 11 m2 pe litru pe strat.
 • Sub-strat pentru Vopsea Minerala : 12 - 14 m2 pe litru.
 • Protectie pentru Vopseluri Minerale : 20 - 25 m2 pe litru. • Ceara Hidrodiluabila: 16 - 18 m2 pe litru.

AMBALAJE :

 • Sub-strat pentru Vopsea Minerala : Cutii de 0,5 l, 2,5 l. Conservare 1 an in ambalaj original ne-deschis.
 • Chaux Lissee : Bidoane de 1 l, 3 l et 10 l. Conservare 6 luni in ambalaj original ne-deschis.
 • Protectie pentru Vopseluri Minerale : Cutii de 0,5 l, 1 l, 2,5 l et 5 l. Conservare 1 an in ambalaj original ne-deschis.
 • Ceara Hidrodiluabila : Cutii de 1 l, 2,5 l. Conservare 1 an in ambalaj original ne-deschis.

A se stoca ferit de ger.

CURATARE INSTRUMENTE : cu apa.

CONTINUT de COV :

 • Sub-strat pentru Vopsea Minerala : Valoare limita pentru acest produs (cat. A/g) : 30 g/l pentru 2010. Acest produs contine max. 6 g/l COV.
 • Chaux Lissée : Valoare limita pentru acest produs (cat. A/l) : 200 g/l pentru 2010. Acest produs contine max. 1 g/l COV.
 • Ceara Hidrodiluabila : Valoare limita pentru acest produs (cat. A/l) : 200 g/l pentru 2010. Acest produs contine max. 15 g/l COV.
 • Protectie pentru Vopseluri Minerale : Valoare limita pentru acest produs (cat. A/i) : 140 g/l pentru 2010. Acest produs contine max. 40 g/l COV.