Metode de aplicare Chaux Nuagée

Vopselurile Chaux Ressource sunt vopseluri mate pe baza de var stins, îmbătrânit. Nu se macină si lasă materialele sa respire. Sunt recomandate camerelor uscate ale locuințelor: holuri, camere de zi, culoare, dormitoare.

PREGATIREA SUPRAFETELOR:

A se respecta regulile de baza si DTU 59-1. Fondurile trebuie sa fie sănătoase, uscate si curate. Spălați cu substanțe adecvate vechile straturi de vopsea, șlefuiții si desprăfuiți daca considerați necesar. Varul este incompatibil cu majoritatea fondurilor si vopselurilor anterioare, este IMPERATIV sa se aplice un strat de Impression Universelle si nici un alt produs. Așteptați uscarea completa (cca. 12 H).

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE:

Aceasta vopsea conține var stins, este deci indispensabil sa protejați ochii si sa folosiți mânuși in timpul aplicării. Nu aplicați la temperaturi inferioare de +5°C si superioare de +30°C, in condiții de umiditate ridicata sau in lipsa ventilației: riscați sa obțineți un aspect lucios.

N.B. IMPORTANT

Pentru a va asigura ca tonurile nuanțate corespund, este recomandat sa realizați o „suprafața de referința”, respectând diluțiile si tehnicile menționate.

Sfat practic : apucați trafaletul invers pentru a evita formarea unei linii in dreptul racordului.

 

Aplicați  Sub-strat pentru vopsea minerala diluat cu 5 % apa cu o rola anti-picurare 12 mm de sus in jos, lucrând pe suprafețe de circa 1 m2. Lucrați apoi produsul pe proaspăt cu pensula speciala pentru Chaux Nuagée pentru a crea un efect văruit. Lăsați sa se usuce  4 -6 ore. 

Tonuri deschise : Diluați vopseaua chaux cu 0 -5 % apa. Aplicați-o direct cu pensula speciala pentru Chaux Nuagée pe parcele distanțate.

Legațiile apoi parcelele intre ele, periind într-o maniera aleatorie. Tonuri închise: Diluați Chaux cu pana la 5% apa. Fără sa creați parcele, aplicați direct periind într-o maniera aleatorie fără sa lăsați locuri.
     
INSTRUMENTE:
Amorsa Sous-couche pour Peinture Minérale se aplica cu trafaletul antipicurare 12 mm si Pensula Speciala pentru Chaux Nuagée.
     

 

PROTECTIA PENTRU VOPSELURI SI ACOPERIRI MINERALE :

Pentru a proteja vopseaua Chaux este recomandat sa aplicați peste Chaux uscata complet (după 3 sau 4 zile de uscare) protecția Protection pour peinture et Revetements Mineraux, foarte penetranta si incolora. Pentru tehnica de aplicare, facem referința imperativa la Fisa Tehnica N°924

RANDAMENT MEDIU :

 • Amorsa Sous-Couche pour Peinture Minerale et Tons Pleins: 12 la 14mp/l pe strat 
 • Vopseaua Chaux: 9 la 10mp/l pe stat
 • Protectia  Protection pour peinture et Revetements Mineraux: 20 la 25mp/l

AMBALAJE:

 • Sous-Couche pour Peinture Minerale et Tons Pleins: 0,5l, 2,5l si 5l. Conservare 1 an in ambalaje originale nedeschise.
 • Viopseaua Chaux: 1l, 3l si 10l. Conservare 6 luni in ambalaje originale nedeschise.
 • Aditiv Additif pour Chaux Tiree: 0,150l.
 • Protectia Protection pour Peintures et Revêtements Minéraux : Cutii de 0,5l, 1l, 2,5l et 5l. Conservare 1 an in ambalaje originale nedeschise.

A se stoca ferit de ger.

CURATARE INSTRUMENTE: cu apa.

CONTINUT de COV :

 • Sous-Couche pour Peinture Minerale et Tons Pleins : Valoare Limita UE pentru acest tip de produs (cat A/g): 30g/l pentru 2010. Acest produs conține maxim 6g/l COV la utilizare
 • Chaux bROSSEE : Valoare Limita UE pentru acest tip de produs (cat A/l): 200g/l pentru 2010. Acest produs conține maxim 1g/l COV la utilizare
 • Additif pour chaux tiree : Valoare Limita UE pentru acest tip de produs (cat A/l): 200g/l pentru 2010. Acest produs contine maxim 65g/l COV la utilizare
 • Protection pour Peintures et Revêtements Minéraux : Valoare Limita UE pentru acest tip de produs (cat. A/i) : 140 g/l pentru 2010. Acest produs conține maxim  40 g/l COV.