Metode de aplicare Chaux Tirée

Vopselurile Chaux Ressource sunt vopseluri mate pe baza de var stins, îmbătrânit. Nu se macină si lasă materialele sa respire. Sunt recomandate camerelor uscate ale locuințelor: holuri, camere de zi, culoare, dormitoare.

PREGATIREA SUPRAFETELOR :

A se respecta regulile de baza si DTU 59-1. Fondurile trebuie sa fie sănătoase, uscate si curate. Spălați cu substanțe adecvate vechile straturi de vopsea, șlefuiții si desprăfuiți daca considerați necesar. Varul este incompatibil cu majoritatea fondurilor si vopselurilor anterioare, este IMPERATIV sa se aplice un strat de Impression Universelle si nici un alt produs. Așteptați uscarea completa (cca. 12 H).

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE :

Aceasta vopsea conține var stins, este deci indispensabil sa protejați ochii si sa folosiți mânuși in timpul aplicării. Nu aplicați la temperaturi inferioare de +5°C si superioare de +30°C, in condiții de umiditate ridicata sau in lipsa ventilației: riscați sa obțineți un aspect lucios.

N.B. IMPORTANT

Pentru a va asigura ca tonurile nuanțate corespund, este recomandat sa realizați o „suprafața de referința”, respectând diluțiile si tehnicile menționate.

Sfat practic : apucați trafaletul invers pentru a evita formarea unei linii in dreptul racordului. 

 

Aplicați cu trafaletul Sous-couche pour Peinture Minerale et Tons Plains ne-diluata, in benzi verticale lasand spatii intre benzi.

Umpleți apoi locurile lăsate libere cu trafaletul, poziționându-l pe verticala. 

Trageți apoi produsul cat este proaspăt de sus in jos cu o Perie Speciala Chaux . 

Procedați la fel plecând din partea de jos a peretelui pentru a întâlni partea deja lucrata

Diluați Vopseaua Chaux cu 5% aditiv pentru Chaux (1 cutie ajunge pentru  3 L de chaux si 3 cutii ajung pentru  10 L de chaux). 

Aplicati vopseaua chaux in benzi verticale de lungimi diferite astfel încât sa nu obțineți o linie prea regulata, plecând din partea de sus a peretelui, lăsând tot timpul spatii intre benzi

Reveniți pentru a le umple utilizând pensula in poziție verticala. Gestul trebuie sa fie vertical.

INSTRUMENTE :
Amorsa Sous-couche pour Peinture Minérale se aplica cu trafaletul antipicurare  12 mm si Pensula Speciala pentru Chaux Nuagée.

 

PROTECTIA PENTRU VOPSELURI SI ACOPERIRI MINERALE :

Pentru a proteja vopseaua Chaux este recomandat sa aplicați peste Chaux uscata complet (după 3 sau 4 zile de uscare) protecția Protection pour peinture et Revetements Mineraux, foarte penetranta si incolora. Pentru tehnica de aplicare, facem referința imperativa la Fisa Tehnica N°924

RANDAMENT MEDIU :

 • Amorsa Sous-Couche pour Peinture Minerale et Tons Pleins: 12 la 14mp/l pe strat 
 • Vopseaua Chaux: 9 la 10mp/l pe stat
 • Protectia  Protection pour peinture et Revetements Mineraux: 20 la 25mp/l

AMBALAJE:

 • Sous-Couche pour Peinture Minerale et Tons Pleins: 0,5l, 2,5l si 5l. Conservare 1 an in ambalaje originale nedeschise.
 • Viopseaua Chaux: 1l, 3l si 10l. Conservare 6 luni in ambalaje originale nedeschise.
 • Aditiv Additif pour Chaux Tiree: 0,150l.
 • Protectia Protection pour Peintures et Revêtements Minéraux : Cutii de 0,5l, 1l, 2,5l et 5l. Conservare 1 an in ambalaje originale nedeschise.

A se stoca ferit de ger.

CONTINUT de COV :

 • Sous-Couche pour Peinture Minerale et Tons Pleins : Valoare Limita UE pentru acest tip de produs (cat A/g): 30g/l pentru 2010. Acest produs conține maxim 6g/l COV la utilizare
 • Chaux bROSSEE : Valoare Limita UE pentru acest tip de produs (cat A/l): 200g/l pentru 2010. Acest produs conține maxim 1g/l COV la utilizare
 • Additif pour chaux tiree : Valoare Limita UE pentru acest tip de produs (cat A/l): 200g/l pentru 2010. Acest produs contine maxim 65g/l COV la utilizare
 • Protection pour Peintures et Revêtements Minéraux : Valoare Limita UE pentru acest tip de produs (cat. A/i) : 140 g/l pentru 2010. Acest produs conține maxim  40 g/l COV