Metode de aplicare Enduit Romain

Acest produs este un sistem compus dintr-un prim strat rugos aplicabil cu trafaletul si doua straturi de glet Enduit Romain, ultimul fiind lejer.

PREGATIREA SUPORTULUI

Fondurile trebuie sa fie perfect desprăfuite, sănătoase, uscate, integre si foarte curate. Spălați cu substanțe adecvate vechile straturi de vopsea, șlefuiții si desprăfuiți daca considerați necesar. Este absolut necesar sa aplicați in prealabil un strat de Impression Universelle pentru a hrăni suportul, excluzând orice alt produs.

ISTRUCTIUNI DE APLICARE:

Aceasta vopsea conține var stins, este deci indispensabil sa protejați ochii (ochelari) si sa purtați mănuși in timpul aplicării. In timpul operațiunii de șlefuire purtați OBLIGATORIU o masca de protecție . Nu aplicați la temperaturi mai mici de  +5 °C ou mai mari de + 30°C. Nu aplicați in condiții de umezeala ridicata sau in absenta ventilației.

N.B. IMPORTANT: Nuanța finala trebuie apreciata numai după uscarea completa a cerii.

Sfat practic : Pentru o aplicare mai ușoara este recomandat sa se lucreze in echipa de doua persoane. 

 

Aplicați amorsa cu trafaletul microstar 10 mm fără sa creați un  strat suplimentar. Lăsați sa se usuce  6 - 8 ore. 

Depuneți gletul Enduit Romain cu drișca trapezoidala, regulat, reglând grosimea la nivelul granulei din Impression Rugueusse , cu un gest rotund, începând din partea de sus a peretelui. 

Acoperiți circa 8 m2 si reveniți cu un al doilea strat fin de Enduit cu drișca de inox netezind ansamblul si având grija sa nu lăsați goluri. 

Cand nu mai  “transpira” si înainte de a se usca, zdrobiți-l cu partea rotunda a lamei  mini driștei inox pentru a obține un efect înghețat. 

   

Pe gletul perfect uscat aplicați Cire Hydrodiluable, plecând din partea de jos a peretelui, aplicând pe suprafețe mici  cu ajutorul unei mini gletiere de inox, efectuând gesturi rotunjite.

Instrumente:

 • Trafalet microstar 10 mm pentru amorsa 
 • Mini drișca inox (ref Ressource 4054003) pentru netezirea Enduit Romain si pentru ceara
 • Drisca trapezoidala (ref Ressource 4054004) pentru Enduit Romain. 
   

 

RANDAMENT MEDIU :

 • Sous Couche Enduit Mineral: 1,3 - 1,6mp/kg
 • Enduit Romain: 2 – 2,5mp/l
 • Cire Hydrodiluable : 16 a- 18 m2 pe litru pe strat.

AMBALAJE :

 • Sous-Couche Enduit Mineral: 5Kg si 20Kg. Conservare 1an in ambalaj original nedeschis.
 • Enduit Romain : 3l si 10l. Conservare  6 luni in ambalaj original nedeschis.
 • Cire Hydrodiluable : 1 litru et 2,5 litrii. Conservare 1an in ambalaj original nedeschis.

Aceste produse trebuie ferite de ger.

SPALARE INSTRUMENTE : cu apa.

CONTINUT de COV :

 • Sous-Couche  Enduit Mineral: Valoare Limita UE pentru acest tip de produs (cat A/I): 200g/l pentru 2010. Acest produs contine maxim 2g/l COV la utilizare
 • Enduit Romain : Valoare Limita UE pentru acest tip de produs (cat A/l): 200g/l pentru 2010. Acest produs contine maxim 15g/l COV la utilizare
 • Ceara Hidrodiluabila : Valoare limita pentru acest produs (cat. A/l) : 200 g/l pentru 2010. Acest produs contine max. 15 g/l COV