Noua colecție de culori vopsea lavabilă marca Ressource - 6 nuanțe de gri cu subtonuri diferite. Cum alegeți nuanța de gri potrivită

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 7 minute

Vopseaua lavabilă de interior în tonuri de gri este în trend și probabil va rămâne pentru mult timp. Gri-ul este o culoare versatilă, ușor de adaptat într-o decorațiune, poate fi modern, dar și clasic și nu este pretențios. Cu toate acestea, există zeci de nuanțe de gri, iar subtonul fiecărei culori este foarte important pentru o amenajare reușită din punct de vedere cromatic.

Versatilitatea culorii gri și, adesea, calitățile cameleonice, o fac potrivită pentru aproape orice tip de design. De la griuri calde primitoare până la variante mai reci, explorați profunzimile acestei culori pentru a găsi combinația perfectă pentru spațiul dvs.

Am ales din noua colecție de culori marca Ressource, 6 nuanțe de gri cu subtonuri diferite pentru a le detalia din punct de vedere cromatic.

dormitor gri  hol vopsit in gri

 

Ce este subtonul unei culori și cum îl puneți în valoare?

Cele mai multe culori de vopsea lavabilă sunt obținute prin combinarea mai multor pigmenți de culoare. De exemplu, un bleu senin poate fi rezultatul unui mix de culori, albastrul fiind, bineînțeles, culoarea de bază. Dacă adăugăm puțin pigment galben, atunci albastrul tinde spre turcoaz, iar dacă adăugăm pigment roșu, atunci albastrul capătă irizații violet. Cu alte cuvinte, subtonul este acel substrat al culorii care nu este predominant, dar poate transforma cu totul vibrația unei culori.

Fiecare subton iese și mai mult în evidență sub lumina naturală și este responsabil pentru asortarea culorilor între ele. Tocmai prezența acestui subton care ne intrigă determină o culoare să fie mai mult decât o percepem noi la prima vedere. Sunt culori pe care ne este greu să le definim sau care ne provoacă și ne stimulează curiozitatea. De cele mai multe ori, sunt culorile care se joacă cu aceste subtonuri și care nu pot fi catalogate sau etichetate.

 

  1. Vopsea gri Le dormeur (R873) este o vopsea lavabilă de culoare gri cu subton mov. Având pigment de magenta în compoziție, acest gri se încălzește imediat sub infleunța caldă a rozului din spatele lui. Este un gri luminos, plăcut ochiului, odihnitor și feminin. Se potrivește în orice încăpere din locuință, iar dacă vă doriți un design minimalist, poate fi ușor de asortat cu nuanțe de gri cum ar fi L’Ame (R149) sau L’Eternite (R164). Pentru un design îndrăzneț, Le dormeur poate sta alături de violet sau ultramarin.

 

5 tonuri de gri la vopseaua lavabila de interior living vopsit gri deschis

living vopsit in gri  perete semineu vopsit cu gri deschis

perete rafturi lemn vopsit in gri

 

  1. Vopsea La Gelee (R065) este o vopsea lavabilă de culoare gri cu subton bej, adică un grej.  Culoarea este deschisă, glacială care, de asemenea, emană un subton fin de verde. Este cea mai luminoasă culoare din această selecție.

Moale și senin, oferind senzația de cocon, acest gri cald creează un fundal versatil pentru culori mai puternice și mai contrastante. Griurile calde, în general, funcționează perfect în spațiile aersite, deschise, îmbinându-se bine cu materiale naturale și accente pastelate.

 

  1. Vopsea gri Le secret (R147) este o vopsea lavabilă de un gri neutru, cu un foarte subtil ton verde. Am introdus în această selecție și griul echilibrat, destul de neutru, un gri armonios care nu iese în evidență datorită subtonului său, ci datorită energiei pe care o emană. Este un gri cu un grad mediu de luminozitate, un gri clasic, elegant care nu poate da greș niciodată. Se asortează ușor cu orice altă culoare și se poate pierde în fundal, punând sub strălucire celelalte culori dintr-o amnajare.

 

 

  1. Vopsea Gri Le Chevalier (R225) este o vopsea lavabilă de culoare gri cu subton puternic de verde. Acest gri plin, emană personalitate și încredere. Este un gri atipic, ușor de remarcat, dar care poate fi însoțit de nuanțe de verde precum Le Temoin (R736). Le Chevalier este un gri stins, care oferă sentimentul de intimitate într-o baie sau într-un dormitor. Se remarcă prin subtonul său verde ce îl deosebește de un gri clasic și îl aduce în sfera modernului.

 

 

  1. Vopsea gri L’Imprevu (R156) este o vopsea lavabilă gri cu subton albastru. Având pigmentul albastru în compoziție, acest tip de gri capătă greutate, importanță, dar și un aer de libertate, relaxare și degajare. Acest gri se potrivește bine cu alte culori vibrante de albastru precum La Cascade (R541). Orice încăpere se simte răcoroasă și relaxantă sub inflența acestui gri cu tente de albastru. Tonul mediu spre închis este distins și poate oferi eleganță spațiului decorat.

 

  1. Le Banquet (R247) est o vopsea lavabilă gri cu subton de antracit. Acesta este un gri furtună care are greutate și capătă amploare într-un spațiu larg. Este un gri care își păstrează echilibrul prin faptul că nu emană alte subtonuri colorate. Se potrivește cu o multitudine de nuanțe, iar sub lumina naturală se poate deschide cu un ton sau două.

Deși griul este o singură culoare, acesta vine cu numeroase subtonuri, de la gri-verde rece până la gri-ul bej subtil. Culoarea gri poate adăuga căldură unei menajări fără a fi o culoare prea solicitantă pentru ochi. Mulți oameni o consideră culoarea perfectă pentru a crea o ambianță primitoare în casele lor sau la birou.

 

Cum vă decideți ce tip de gri să alegeți pentru vopseaua lavabilă de interior?

Uitați-vă la accesoriile, dulapurile, podelele și ornamentele din casă. Un robinet de nichel antichizat se asortează bine cu un gri mai rece, în timp ce un șemineu din cărămidă roșie este completat frumos de un gri cald.

O regulă utilă este ca subtonul elementelor de decor din casa dumneavoastră să se potrivească cu subtonul culorii vopselei gri pe care o alegeți. De asemenea, alegeți subtonul culorii gri și în funcție de luminozitatea camerei. O cameră care nu primește mult soare poate beneficia de subtonuri calde, pe când o cameră cu multă lumină naturală poate arăta bine chiar și cu un gri rece.

Vă invităm în magazinul Ton Corner de pe Bd Ion Mihalache 127 cu zeci de nuanțe de gri din care să alegeți pentru proiectul dumneavoastră.

 

Alte articole interesante