O singură culoare de vopsea pentru întreaga casă? 4 trucuri creative cu vopsea lavabilă de interior

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 6 minute

Este recomandat să vopsiți toată casa în aceeași culoare? Sau există libertate de exprimare pentru fiecare cameră în parte? Pe scurt, necesitatea de a avea o singură culoare în toată casa este un mit al decorațiunii care încă există, dar asta nu înseamnă că nu este recomandat. Nu este nimic greșit în a alege o singură culoare care să reprezinte întreaga locuință, însă există și posibilitatea de a vă juca cu mai multe tonuri și nuanțe care să se armonizeze între ele și să creeze un tot unitar.

Dacă, pe de altă parte, sunteți tot mai confuz de opțiunile nesfârșite de culoare și de numeroasele lor tonuri subtile, atunci dați-ne voie să vă ghidăm cum să alegeți culorile de vopsea pentru casa dumneavoastră.

Dacă doriți să vopsiți întreaga casă într-o singură culoare, este o dezbatere minuțioasă și, în ciuda argumentelor pro și contra, nu există un răspuns definitiv la această întrebare. O variantă sigură și mai creativă ar fi folosirea mai multor tonuri diferite ale culorii aleasă de dumneavoastră

Vă prezentăm, așadar, câteva dintre ideile noastre preferate de decor pentru casă ce folosesc culoarea într-un mod creativ.

 

1.Folosiți culorile împreună prin combinații și tonuri diferite

 

living  dormitor albastru

 

Ce este util de știut este că diferite culori nu trebuie să se potrivească, ci trebuie doar să lucreze împreună. Pentru a atinge acest echilibru, este util să rețineți că o culoare poate fi, de asemenea, mai impunătoare decât celelalte culori din schema cromatică. Folosirea unei combinații de culori mai neobișnuite într-o cameră va modifica atmosfera încăperii.

Cu cât este mai mare gradul de contrast, cu atât există mai multă dramă în cameră. Cu cât este mai puțin contrast, cu atât spațiul este mai calm, mai domol.  Ca regulă generală, e bine să includeți un contrast ridicat atunci când doriți să oferiți dinamică spațiului, senzația de energie, cu mențiunea că acest lucru ar trebui aplicat într-un spațiu în care nu petreceți mult timp. De exemplu, un dormitor pentru oaspeți, o toaletă, un hol sunt spații unde putem folosi contrast mare între tonurile de culoare.

 

2.Utilizați o schemă de culori pentru întreaga casă dacă vă doriți coeziune și continuitate

 

camera copii   hol teracota

hol 2 teracota perete

rafturi teracota usa terracota

 

Când o casă întreagă este considerată „una” mai degrabă decât o colecție de camere individuale, există instantaneu o fluiditate mai mare între diferitele zone.

O casă plină de culori nu presupune prezența unei singure culori statice, în schimb, luați în considerare aranjarea culorilor la alegere în spectre sau anotimpuri.

Iarna și primăvara se pretează la tonuri mai reci, cum ar fi albastru, gri, violet și nuanțe de alb, în timp ce vara și toamna oferă o paletă bogată, de la neutre palide la maro intens. Încorporarea unei abordări de spectru este esențială pentru a vă asigura că fiecare cameră oferă continuitate, păstrând în același timp caracterul unic al fiecărei încăperi. Când fiecare cameră se completează în acest fel, poate fi extrem de reconfortant și creează în mod natural un mediu mult mai calm în care să locuiți, în special atunci când spațiul este limitat.”

 

3. Aceeași culoare de vopsea lavabilă pentru întreaga casă pentru un impact dramatic

 

delimitare zone  delimitare zona pat

delimitare brau perete  delimitare prin culoare

 

O paletă de culori pentru întreaga casă nu trebuie să fie limitativă - de fapt, poate fi destul de eliberatoare odată ce ați ales schema de culori primare.

Vopsirea casei este modalitatea perfectă de a transforma un spațiu cu ușurință, adăugându-i personalitate și caracter. Folosirea tonurilor îndrăznețe și vii funcționează bine în camerele concepute pentru divertisment sau unde este activitate constantă, cum ar fi bucătăriile și camerele de zi. Culoarea îndrăzneață este, de asemenea, recomandată pentru spațiile cu multă lumină și poate fi folosită în proporții mai mari, fără a fi „prea mult”.

Pentru o abordare curajoasă, extindeți aceeași culoare, în tonuri diferite, pe mai multe tipuri de suprafețe. Acest lucru evidențiază diferite intensități ale culorii și creează interioare învăluitoare, coezive, care permit culorii să fie un punct central.

 

4. Folosiți diferite culori pentru a delimita zonele din casă

 

 

Beneficiile vopsirii casei dumneavoastră folosind culori contrastante sunt nelimitate. Adăugarea unei culori de accent este o modalitate rapidă și ușoară de a transforma un spațiu, de a defini o zonă sau de a evidenția elementele arhitecturale. Dacă sunteți norocos să aveți detalii arhitecturale minunate, cum ar fi arcadele, vopseaua este modalitatea perfectă de a le evidenția pentru a crea un detaliu de design.

În timp ce este firesc să puteți folosi câte culori doriți în locuința dumneavoastră, există câteva lucruri de luat în considerare care vă pot ajuta să luați o decizie. Lumina este un factor cheie și ar trebui să fie în fruntea deciziei, iar cea mai bună modalitate de a aborda acest lucru este luând în considerare aspectul camerei.

Ca regulă generală, numărul de culori pe care le utilizați într-o cameră mică sau slab luminată ar trebui să fie minim, în timp ce un spațiu mai mare și mai luminos poate fi capabil să cuprindă mult mai multă culoare sau mai multe culori accent.

Pentru o gamă variată de culori și tonuri diferite, vă invităm cu drag în magazinul Ton Corner din Bd. Ion Mihlace, nr 127.

Alte articole interesante