Recomandări despre cum alegi culoarea de vopsea lavabilă interior pentru baghetele din locuință

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 7 minute

Recomandări despre cum alegi culoarea de vopsea lavabilă interior pentru baghetele din locuință

 

Continuăm tema detaliilor dintr-o amenajare și ne oprim atenția asupra baghetelor. Pentru necunoscători, bagheta este plinta dintre perete și tavan, bucata care unește cele două planuri. Pe lângă faptul că este foarte practică, bagheta oferă și valoare estetică design-ului din locuința dumneavoastră. Așa cum am mai vorbit și în alte articole, toate aceste detalii din amenajări au o contribuție majoră în aspectul unei locuințe, chiar dacă pot părea nesemnificative. O baghetă aleasă într-o culoare care completează schema cromatică a încăperii oferă un aspect unitar spațiului de locuit.

Acestea fiind spuse, ce culoare de vopsea lavabilă este recomandată pentru baghetă ? Aceeași culoare ca și peretele ? Sau poate culoarea tavanului ? Poate fi bagheta vopsită într-o culoare complet diferită față de restul elementelor dintr-o încăpere? În acest blog o sa va răspundem la toate aceste întrebări.

 

 

1.Baghetă vopsită în aceeași culoare de vopsea lavabilă interior ca și vopseaua de perete

Vopsirea baghetelor cu vopsea lavabilă de interior în aceeași culoare precum peretele are mai multe avantaje. În primul rând, această opțiune oferă senzația de spațiu, iar o cameră de dimensiuni mici poate părea mai mare și mai aerisită. De asemenea, o cameră joasă poate părea mai înaltă și, totodată, mai elegantă și mai spațioasă. Mai mult decât atât, un perete vopsit uni permite altor elemente decorative să iasă în evidență, integrându-le astfel în spațiul amenajat.

 

bagheta vopsita in aceiasi culoare cu peretele

 

 

2. Baghetă vopsită în aceeași culoare de vopsea lavabilă interior ca și vopseaua de tavan

Aceeași culoare atât pentru tavan, cât și pentru baghetă este un design mai greu de reușit. Ca regulă generală, dacă o asociere de elemente face o cameră să pară mai mare, opusul acesteia o va face să pară mai mică. Prin urmare, vopsirea tavanului și a baghetei în același ton de culoare, va micșora vizual camera respectivă. Cu toate acestea, dacă vă bucurați de o locuință cu pereți înalți si doriți un ambient mai primitor, atunci aceasta este o soluție pentru dumneavoastră! Va recomandăm însă sa utilizați finisaje diferite pentru tavan și baghetă. Dacă tavanul are, în mod normal, un finisaj mat, pentru baghete recomandăm o vopsea lavabilă lucioasă sau semi-lucioasă pentru ca prezența baghetei să fie mai pronunțată.  

 

bagheta vopsita in aceiasi culoare cu tavanul

 

3. Baghetă vopsită cu altă culoare de vopsea lavabilă interior decât  peretele și tavanul

Evident, baghetele pot fi și de altă culoare! Baghetele sunt elemente decorative precum plinta, de exemplu. Daca doriți sa adăugați noi accente de culoare într-o încăpere, vă puteți folosi de aceste detalii arhitecturale. Vopsirea baghetei într-o culoare care se diferențiază de culoarea pereților sau a tavanului este o modalitate inedită de a îmbogăți aria cromatică a unui spațiu, într-un mod aproape discret și fără să se intervină pe o arie mare. Bineînțeles, orice ton de culoare e nevoie să fie ales cu grijă și pricepere pentru ca întregul concept creativ să fie uniform și unitar.

 

bagheta vopsita diferit de tavan si pereti

 

Vă așteptăm în magazinul Ton Corner să alegeți culoarea potrivită de vopsea lavabilă pentru baghetele din locuința dumneavoastră. Puteți alege dintr-o mie de nuanțe care vă sunt puse la dispoziție. De asemenea, ne puteți contacta oricând pentru sfaturi și consultanță cromatică cu privire la amenajarea locuinței dumneavoastre.

  

 

Alte articole interesante