Rolul unui tapet modern într-un design contemporan. Avantajele alegerii unui tapet într-o locuință modernă

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 8 minute

Tapetul într-un decor de interior modern este de fapt unul dintre elementele care ne poate pune în încurcătură cel mai mult pentru că, dacă nu este ales corect, poate oferi o imagine total greșită a spațiului.

De aceea, în acest articol dorim să vă vorbim despre modul în care alegerea tapetului influențează designul de interior modern, când este o alegere potrivită și în ce spațiu se încadrează acest element de decor.

 

De ce să optați pentru tapet într-un design modern

Includerea tapetului într-un proiect modern de design de interior poate fi un real avantaj, mai ales dacă obșnuiți să faceți schimbări dese în locuința dumneavoastră. De exemplu, dacă vă plictisiți repede de un decor și doriți să revigorați design-ul casei fără prea mult efort și într-un timp scurt, atunci tapetul este o opțiune realistă de a introduce o nouă ¨stare¨ unui spațiu în care nu vă mai simțiți confortabil. Prin urmare, decorul cu tapet poate fi versatil, simplu de aplicat și de mare efect.

Un alt motiv important este că un tapet va adăuga întotdeauna profunzime spatiului, precum și o notă speciala de originalitate, mai ales in cazul tapeturilor cu design contemporan.

 

tapet dramatic  Tapet tropical

 

5 avantaje în folosirea tapetului într-o amenajare în stil modern?

1.Tapetul oferă senzația de profunzime spațiului

Toate imaginile de fundal adaugă profunzime și stil spațiilor. În general, modelele, culorile și chiar țesăturile creează un efect de creștere a spațiului sau cel puțin un punct clar de focus. Prin urmare, recomandăm folosirea tapetului chiar și în spațiile mici precum sala de baie. Important este ca modelul să fie în concordanță cu design-ul de ansamblu al băii și să se integreze în decor precum o continuare naturală a băii. Nu ne dorim o notă discordantă mai ales când vine vorba de spațiile mici.

modele tapet tropical

2.Tapetul este un elemnt original de decor, ușor de adaptat oricărui stil arhitectural

Nimeni nu se mai așteaptă să vadă picturi murale pe pereți, opere de artă pe suprafețe întinse, însă modele de tapet au evoluat atât de mult în ultima perioadă încât oferă eleganță, rafinament sau poate chiar un design jucăuș și vesel. Indiferent de ce vă doriți, oferta de tapet este deosebit de variată și adaptată caselor din ziua de azi.

De exemplu, oferta Ressource include colecția de tapet Anambo, inspirată din călătoriile exotice ale designerului și unde fiecare motiv imprimat pe hârtie pare parcă desprins din pânza unui pictor unde parcă surprindem tușele de culoare ale artistului. De asemenea, aspectul mat al hârtiei ne ajută și mai mult să asemenăm acest tip de tapet cu un desen mural original.

modele tapet dramatic contemporan

3.Controlul luminozității și al atenției într-o încăpere depinde și de aplicarea tapetului

Pentru spații vopsite în tonuri mai închise sau încăperi în care lumina nu umple tot spațiul, folosirea unui tapet în tonuri deschise sau cu motive inspirate din natură ne poate oferi acea notă de luminozitate pe care o găsim întotdeauna atât de necesară. De asemenea, iluminarea tapetului poate fi de mare efect deoarece creează un ambient calm și relaxant. Mai mult decât atât, prin aplicarea tapetului într-o încăpere, în mod natural atrageți atenția asupra respectivului perete. Atenția noastră se îndreaptă în mod involuntar spre elemnetele mari și colorate de decor.

modele tapet cu figuri abstracte

4.Tapetul de întreține ușor și se curăță la fel de ușor

Desigur, despre vopse știmp că, în funcție de calitatea ei și de gradul de rezistență se poate spăla și freca fără probleme, însă acest lucru este valabil și pentru tapet. Un tapet de calitate superioară se poate spăla cu cârpa fărăr să îl decoloreze sau să îl strice. Mai mult decât atât în colecția de tapet Ressorce găsiți tapet care este special realizat ca să reziste la frecare și curățare. Este ideal pentru camera copiilor sau pentru zonele cu mult trafic.

modele tapet FOREST

5.Pentru un decor armonios și modern, combinați tapetul cu o vopsea lavabilă în culori apropiate

Un model de tapet care nu este integrat bine într-un spațiu va părea rupt din decor. Este nevoie să vă inspirați din culorile tapetului și pentru restul pereților din încăpere. Puteți lua drept model fundalul tapetului pentru a-l aplica sub forma unei vopsele lavabile pentru ceilalți pereți. Această tehnică armonizează spațiul și unește elementele dispersate între ele oferind un aspect modern, chic și bine echilibrat. De exemplu, pentru modelul de tapet Les Palmiers de Kalaho din colecția Anambo, recomandăm să completați decorul locuinței cu vopseaua Kalaho (ANB03).

modele tapet fauna si flora

În ce încăpere se poate aplica tapetul la interior?

Răspunsul la această întrebare este unul simplu: tapetul se poate preta în orice încăpere. Puteți să îl aplicați inclusiv în spațiile umede din casă precum baia și bucătăria sau puteți să îl aplicați pe tavanul dormitorului dumneavoastră. Designul tapetului este cel care dictează zona de aplicare și, bineînțeles, atmosfera pe care doriți să o redați prin intermediul acestui elemnt de decor atât de verstil și de efect.

modele tapet pentru amenajare camera copii

Pentru o îndrumare personalizată despre ce model de tapet să alegeți pentru locuința dumneavoastră, vă asșteptăm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache 127.

Alte articole interesante