Tapetul - o notă modernă în decorarea casei

publicat de TonCorner
Timp de lectură: 3 minute

Tapetul - o notă modernă în decorarea casei

 

tapet albastru    tapet galben   tapet pe hol

 

Renovarea și amenajarea unei camere este un proces foarte complex, care presupune atenție la detalii și ingeniozitate din toate punctele de vedere, în așa fel încât rezultatul final să fie unul care să îl facă fericit pe locatar. Fiecare element pe care alegem să-l folosim trebuie să fie în armonie cu celelalte pentru a crea exact efectul dorit și mai ales pentru realizarea unei ambianțe relaxante. Tot ceea ce implică aspectul general al unei camere: de la culoarea pereților și până la obiectele de decor trebuie să-i ofere acesteia o continuitate, tocmai pentru a accentua stilul în care este aceasta realizată. Cu alte cuvinte, este foarte important să aveți în vedere că atenția la detalii este ceea ce va face diferența între o cameră cu suflet si una estetică.

 

Așa cum am menționat deja, principalele criterii pe care trebuie să le avem în vedere într-o amenajare, sunt culoarea, tonul și finisajul pereților, dat fiind faptul că de aici începe, de fapt, o încăpere să prindă o anume formă. Una dintre variantele care prinde din ce în ce mai mult teren în preferințele de design interior este tapetul digital. Infinita varietate de forme, decoruri și culori permite realizarea unor amenajări bine conturate, care exprimă și se adaptează personalităților noastre atât de variate.

 

Cu alte cuvinte, ceea ce face ca tapetul să se transforme în acest diamant al design-ului interior este originalitatea și felul în care iese în evidență.

 

Care sunt avantajele tapetului digital?

 

Avantajele decorării cu tapet țin in primul rând de impresia artistică în sine. Idealul tapetului este să fie o pictură murală, adică să se întoarcă la origini.

În prezent există și in Romania artiști care produc tapet hand made, pictat manual. Dar de când tapetul se imprima digital, infinitatea expresiilor artistice poate satisface cele mai originale gusturi si dorințe de amenajare. Calitatea hârtiei  pe care se imprimă digital imaginea este extrem de importantă în obținerea efectului dorit, adică trebuie sa fie cât mai groasă și cât mai mată pentru a părea un desen pe perete.

 

Dar avantajele tapetului nu sunt numai estetice, cât și tehnice.

 

  • Este o amenajare fără șantier, se lipește și se dezlipește foarte ușor; fiind necesare doar fâșiile, adezivul de prindere și puțină pricepere.
  • Ascunderea imperfecțiunilor este un alt avantaj al acestei metode, asta ținând cont de faptul că vopseaua nu poate să te scape complet de micile defecte și crăpături din pereți.
  • Mai mult, tapetul este și prietenos cu mediul, având în vedere faptul că poate fi fabricat din materiale naturale, iar adezivul utilizat pentru lipirea acestuia nu conține substanțe nocive pentru natură.
  • Totodată, acesta este ușor de întreținut și de curățat, fiind conceput în așa fel încât să se poată șterge ușor cu apă și săpun.

 

 

Tips-uri in aplicarea tapetului

 

1. Pentru o aplicare corectă, verificați mai întâi dacă tapetul este repoziționabil, adică nețesut în românește, „intisse” in franceză sau „vlies „in germană. Acesta este tipul de tapet in anturajul amatorului, care permite repoziționarea fâșiilor.

2. Dacă tapetul este doar hârtie, subțire sau chiar doua straturi, recomandarea noastră este să nu-l montați singuri, decât dacă nu sunteți foarte exigenți din punct de vedere estetic.

3. Amorsarea prealabilă a peretelui este un pas foarte important,  fie pentru a susține culoarea tapetului, dar și pentru a sigila peretele și a regla absorbția adezivului. 

4. Tapetul mat trebuie manipulat cu atenție, vă recomandăm să-l manipulați cu mănuși de bumbac.

5. Efectuați montajul la adăpost de curenți de aer și lăsați-l să se lipească fără să deschideți ușile în camerele tocmai tapisate și fără să modificați temperatura.

6. Respectați instrucțiunile de montaj ale producătorului.

 

Cum alegem tapetul pentru camera noastră

 

Ai optat pentru tapet pentru că dorești o amenajare cu caracter. Înainte de a alege modelul, gândește-te la emoția pe care vrei să o trăiești în camera respectivă. Dorești să regăsești imaginile copilăriei? Ai vrea să te simți ca la mare, când pescărușii se rotesc deasupra valurilor și senzația de libertate te copleșește? Alege culorile și decorul pentru a întâmpina aceste emoții.

Daca nu tapisezi toată camera, pereții complementari trebuie să poarte culori de susținere a vedetei. Dacă orchestra falsează sau nu există, vedeta nu face spectacol.

    tapet si vopsea asortata

 

La Ressource, imprimarea tapetului digital, în tonurile de vopsea deja reputate,  a fost o evoluție naturală, ca un sens unic. Desenele lui Annabelle Vermont s-au imprimat in culorile Ressource pe un material viu compus din fibre naturale. Vor alege acest decor toți cei aflați in căutarea naturii si a culorilor care o îmbracă, cei care călătoresc  si iubesc diversitatea și îl pot achiziționa de la TonCorner.

 

Colecția Faune & Flore

 

Această colecție este o încununarea a frumuseții naturii și a eleganței, demonstrând cum cele două pot realiza împreună adevărate miracole. Faune & Flore de la Casa Ressource este formată din 11 motive inedite, disponibile în 100 de variante diverse care te vor cuceri. Culorile puternice, prospețimea și grafica acestora sunt de-a dreptul marcante, oferind fiecărei încăperi un aer neașteptat.

 

tapet gaben cu albastru     tapet frunze     tapet cu libelule

 

Colecția Forestine

Aceasta a fost prima colecție de tapet Ressource, lansată în anul 2016, care cuprinde până în acest moment 10 modele diferite împărțițe în 45 de variante. Așa cum îi spune și numele, Forestine este o întruchipare în miniatură a unei păduri și a punctelor reprezentative din care aceasta este formată. Inspirată din forța coloristică a naturii și din rădăcinile rezistente ale bradului, colecția poate să vină cu variante potrivite pentru cei care își doresc să ofere camerei lor un aer inspirat din mediul înconjurător, dar care în același timp să transmită rafinament și delicatețe. O interpretare modernă a elementele de floră și faună din pădure, care reușește să ofere o imagine de ansamblu și o gură de aer proaspăt.

 

tapet albastru     tapet toamna         

 

 

 

 

 

Alte articole interesante