Tapetul se cumpără în magazin sau în online? Care sunt avantajele și de ce trebuie să ții cont când cumperi tapet

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 5 minute

Tapetul se cumpără în magazin sau în online? Care sunt avantajele și de ce trebuie să ții cont când cumperi tapet

tapet albastru cu libelule si frunze

 

Tapetul este una din cele mai apreciate metode de decorare a peretelui. Tapetul se poate cumpăra atât din magazinele fizice specializate, dar și în varianta online. În acest articol, vom detalia care sunt riscurile, dar și avantajele achiziționării tapetului în fiecare din cele 2 opțiuni: online și magazin fizic.

 

Gamă largă de modele de tapet

Cu cât varietatea de tapet este mai mare, cu atât și nevoile consumatorului sunt mai acoperite. Varietatea de stiluri de amenajare, modele și culori combinată cu  diversitatea tehnică a tapetului (vinil, hârtie, nețesut, digital, fototapet, etc...) generează un sortiment variat pe care nici un magazin fizic nu și-ar permite să-l stocheze. De aceea tapetul se vinde în magazinele specializate, pe bază de catalog. Cam ce există și în magazinele online de fapt. Ori mergi în magazinele fizice să vezi unul sau 2 modele expuse în magazin, iar restul modelelor de tapet în catalog, ori intri în online și răsfoiești gama de modele de tapet, este cam același lucru.  Există totuși și diferennțe pe care ar trebui să le cunoști înainte de procesul de achiziție.

tapet cu pasarele galbene

 

Cum alegem tapetul?

Trebuie subliniat faptul că alegerea modelului de tapet este cea mai importantă etapă în procesul de amenajare și se face în funcție de stilul de amenajare preferat, de culori, de textura tapetului  și de preferințele proprii. În niciun caz alegerea modelului de tapet nu se face în funcție de stocurile care există în magazinul fizic sau online.  

Indiferent de unde îți faci cumpărăturile, termenele de livrare pentru tapet variază în funcție de tipul de tapet ales și bineînțeles de producător. Poți să cumperi tapet pe loc doar dacă mergi în magazinele fizice și alegi exact modelele care există în stoc sau, faci comandă din modelele de tapet prezentate în catalog la fel cum poți face comandă în online din modelele prezentate, caz în care termenul de livrare variază de la 7 zile la 3 luni.

tapet paradisul tropicelor

 

Tapet digital în trend

Tapetul digital de la Toncorner este o adevărată operă de artă. Se realizează din desene realizate de designeri celebri contemporani din toată lumea, desene care ulterior se transformă în pattern-uri. Ceea ce oferă Toncorner în plus față de modelele de tapet existente în piață este faptul că pentru fiecare model de tapet există o varietate de culori formând astfel o colecție. Mai mult de atât pentru fiecare model de tapet există și culori de vopsele complementare care funcționează perfect în combinație cu modelul de tapet ales.

Un alt aspect extrem de important este faptul că tapetul digital se imprimă doar la cerere pentru a nu creea stocuri, dar în principal din motive ecologice, de protejare a naturii. Procesul de printare durează în producție cca 10 zile.

tapet si mostre de culoare vopsea complementare

 

Cumperi tapet online sau din magazine fizice?

Unul din cele mai importante avantaje de a cumpăra tapet din magazinele fizice este faptul că ai posibilitate de a atinge tapetul, de a simți calitatea acestuia și evident de a vedea culorile în forma lor nealterată de calitatea ecranelor.  Există și dezavantajul că ai vrea totuși să vezi cum arată tapetul în ambientul și lumina casei tale, alături de alte decorațiuni pe care le ai.   

Cumpărând tapet online, din păcate, de multe ori putem fi dezamăgiți de calitatea suportului sau de percepția reală a culorilor. Însă există magazine online, printre care și Toncorner.ro care vând mostre sau eșantioane și în acest mod poți depăși acest dezavantaj major.

mostre, esantioane de tapet

La Toncorner, eșantioanele de tapet Ressource pot fi comandate în format A4 și costă 20 lei. Puteți testa calitatea tehnică prin solicitare mecanică și puteți aprecia culorile și formele în varianta reală, fizică.

Vă așteptăm în magazin, la TonCorner, pe Bd. Ion Mihalache 127 sau pe site www.toncorner.ro pentru a descoperi varietatea si calitatea tapetului imprimat digital Ressource Peinture.

 

Alte articole interesante