Colecția «The 1970’s Colours» se compune din 16 culori și un degrade de 8 nuanțe de gri «Pure Greys». Această nouă gamă se înscrie în continuitatea lucrărilor începute de Patrick Baty, în anii 50 și 60.

Șapte culori sunt creații pure ale anilor 60 și 70. Ele sunt o mărturie a aportului capital al marelui decorator Davis HICKS în universul decorațiunii din ultimele două decenii.

Colecția The 1970’s Colours

24 de nuanțe

Acest britanic a bulversat codurile decorațiunii anglo-saxone, eliminând chintz-ul și imprimeurile florale în favoarea motivelor geometrice (împuternicite în “ La Grammaire de l’Ornement ” de Owen Jones) conjugate pentru o folosire hotărâtă a culorii.

Succesul său a fost imediat și a determinat deschiderea de birouri de studii și de magazine în numeroase țări, printre care și Statele Unite. Vorbim de nuanțe ca: Burnt Orange, Cola Colour, Green Gage, Purple Ink, Jewel Blue și Damson. Aceste culori sunt emblematice pentru opera sa și se regăsesc puse în scenă într-una din lucrările sale “ON DECORATION”.

Nuanța Helena R este inspirată de anumite prestații pe care le-a făcut pentru celebra Maison de cosmétiques Rubinstein. Celelalte 9 nuanțe s-au născut din gama British Standard BS 2660 de 1955 care nu a fost înlocuită decât in 1972. Este vorba de culorile care au fost în mod particular utilizate în anii 60 si 70. De fapt, aceste nuanțe au fost elaborate pentru situații în care avem nevoie de un neutru calmant într-o decorare. Multe exemple disparate din acest gen de nuanțe se regăsesc răspândite într-un mare număr de nuanțiere ale acestor decenii.

Pure Grey

Teintes Vintage