Vopsea decorativă pe bază de var 3 motive pentru care o recomandăm în bucătărie

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 5 minute

Etichetarea vopselei decorative pe bază de var ca fiind trecătoare este nepotrivită întrucât vopseaua pe bază de var este departe de a fi doar o tendință. A rezistat testului timpului, fiind una dintre cele mai vechi vopsele apărute vreodată, încă de pe vremea romanilor, și iată că și în ziua de azi este apreciată și folosită în casele noastre.

Dar ce face ca vopsirea pereților cu vopsea decorativă pe bază de var să fie atât de potrivită pentru bucătărie?  Vă prezentăm trei avantaje pentru care vopseaua Chaux Brosee se potrivește de minune în cel mai aglomerat spațiu din locuințele noastre.

vopsea decorativa pentru bucatarii vopsea decorativa bucatarie

 

1. Vopseaua decorativă pe bază de var este durabilă

Durabilitatea vopselei o face cea mai bună alegere pentru bucătărie. Întreținerea pereților este ideală întrucât vopseaua pe bază de var nu se desprinde ca vopseaua normală, deoarece are o aderență foarte profundă la nivelul peretelui.

Se aplică mai întâi o amorsă Sous-Couche care se colorează și ea la rândul ei, după care se aplică vopseaua decorativă.

2. Vopseaua decorativă pe bază de var are o estetică mată, texturată

Acest tip de vopsea oferă textură și personalitate pereților, lucru care nu se poate obține cu ajutorul unui finisaj normal de vopsea. Frumusețea ei vine din matitatea vopselei, din structura ei îmbogățită de granulația nisipului și de degradeurile care se obțin în urma aplicării ei.

Nuanțele merg de la tonuri pale, la vii și până la închise. La TonCorner avem 84 de culori prezente în site, structurate în 2 colecții: 7 culori aparțin colecției Sarah Lavoine și 77 de culori în colecția Ressource.

Se asociază foarte bine atât interioarelor clasice, cât și contemporane. Se aplică cu ajutorului unei pensule cu peri naturali, fapt care ajută la formarea texturii și la crearea unui aspect învălurit cu umbre și lumini. Direcția de aplicare și îndemânarea aplicatorului influențează foarte mult aspectul final.

Datorită acestui aspect mat, organic, vopseaua decorativă care imită varul oferă un sentiment intim, confortabil, dar și unic, captivant. Se potrivește în bucătăriile rustice, dar și contemporane și este pusă în evidență de lumina naturală care dezvăluie aspectul catifelat al acestui finisaj.

 

vopsea decorativa var bucatarie   vopsea tip var pentru bucatarie

 

3. Vopseaua decorativă pe bază de var are un pH ridicat, rezultând o vopsea naturală și respirabilă

Bucătăria este locul în care pregătim și servim mâncarea. Poate că este locul în care petrecem cea mai mare parte a timpului dintr-o zi sau locul în care se adună toată familia la sfârșitul zilei. Așadar, în mod inevitabil, e nevoie să păstrăm acest spațiu cât mai igienic. Alegerea vopselei pentru bucătărie poate avea un impact real asupra igienei locului și poate face o diferență majoră.

Vopseaua naturală pe bază de var nu conține ingrediente din plastic care formează peliculă, permițând pereților din bucătărie să „respire”.  Având un nivel ridicat de pH, vopseaua decorativă pe bază de var împiedică dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor pe suprafețele vopsite cu var, oferind protecție naturală zonelor din bucătărie.

Printre alte avantaje enumerăm și faptul că este respirabilă, non-toxică, ecologică și are capacitatea de a regla umiditatea din încăpere. De asemenea, deoarece vopseaua decorativă de tip var nu conține VOC (compuși organici volatili), aplicarea sa este practic inodoră.

 

Chaux Brossee – vopsea decorativă pe bază de var, marca Ressource

Disponibilă în 77 de nuanțe, marea majoritate culori naturale, vopseaua de tip var se aplică cu o bidinea specială, cu păr natural, care lasă urme pronunțate de pensulă și care dezvăluie granulația nisipoasă a acesteia.

Mișcarea pensulei în unghiuri variate, cu mișcări blânde este o etapă esențială pentru a obține un efect texturat. Acest efect oferă un aspect decorativ dens, intensificat de granulația mată a vopselei. Textura tulbure înfrumusețează nuanțele deschise, medii și întunecate.

 Vopseaua decorativă Chaux Brossée de la Ressource oferă mult mai mult decât un efect decorativ. Materialul din surse naturale, compușii organici și unicitatea generală a mineralului oferă un efect care pur și simplu este unic, atât din punct de vedere calitativ, cât și estetic.

Descendentă din Societe Provencale du Blanc Fixe des Ocres et Couleurs, Ressource posedă o cultură a pigmenților minerali, a ocrului în particular, pentru mult timp, specialitatea sa fiind furnizarea acestor zăcăminte atât fabricanților de vopsea, cât și zugravilor. Chauz Ressource sunt în mod veritabil recunoscute pentru simplitatea lor în aplicare.

 

Vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache pentru a vedea toate cele 77 de nuanțe de vopsea decorativă pe bază de var și pentru a alege cea mai potrivită nuanță bucătăriei dumneavoastră.

Alte articole interesante