Vopsea galbenă – o vopsea lavabilă de interior controversată

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 12 minute

Vopsea galbenă – o vopsea lavabilă de interior controversată

 

Când vine vorba de decorarea interiorului, vă recomandăm să începeți cu alegerea paletei de culori. Care sunt culorile primare și secundare? Care sunt accentele? De cele mai multe ori, răspunsul la prima întrebare este, „niciodată galben!”.

 

perete living vopsit cu vopsea galbenă

 

De unde vine, de fapt, această aversiune față de galben? În acest blog vrem sa vă explicăm exact de ce vopseaua de interior galbenă trebuie aleasă cu grijă, dar și cum reușim să o introducem în spațiul de locuit într-un mod reușit.

 

colt perete accent vopsit cu vopsea galbena   

perete mansarda vopsit cu vopsea galbena

dormitor mansardă vopsit cu vopsea galbena

 

 

Care nuanță de galben este cea mai potrivită pentru vopseaua lavabilă de interior

Alegerea celui mai potrivit ton de galben este în general, cea mai mare problemă când vine vorba de crearea unui decor care implică și culoarea galbenă. De reținut este faptul că orice nuanță de vopsea lavabilă de interior apare diferit pe ecranul telefonului față de nuanța din recipient sau față de culoarea pe care o percepem noi pe perete.

Lumina naturală sau, din contră, lipsa ei influențează în mod decisiv tonul culorii de vopsea lavabilă. Din acest motiv, la Ton Corner toate șabloanele noastre sunt vopsite propriu-zis, astfel încât să aveți o idee cât mai clară despre tonul real al culorii pe care o căutați.

 

perete accent HOL vopsit galben

perete baie vopsit galben   perete biblioteca vopsit galben  perete galben

 

Orice culoare răspunde diferit la sursele de lumină și, în general, apare mai deschisă pe perete decât v-ați aștepta. Un galben pal, de nuanța untului, poate fi ușor interpretat ca un galben spălăcit care nu este o situație fericită pentru spațiul decorat.

 

perete living cu semineu, vopsit in galben   

perete living vopsit galben

 

Când alegeți o culoare de vopsea lavabilă galbenă, asigurați-vă că verificați cu o mostră de culoare cum reacționează la lumina din încăperea în care doriți sa o folosiți. Numai așa puteți să evitați situația neplăcută de a investi într-un ton de culoare pe care nu vi-l doriți.

perete living cu canapea vopsit cu vopsea galbena

 

Culorile accent care se pot combina frumos cu o vopsea lavabilă galbenă

De multe ori, vopseaua lavabilă galbenă poate să epateze și să devină iritantă, mai ales dacă este folosită în spații de locuit unde petrecem mult timp. Din acest motiv, rolul culorilor accent care să liniștească exuberanța culorii galben este de mare ajutor.

 

culoare vopsea perete accent la galben    

tablie pat dormitor vopsita cu vopsea galbena

 

 În general, cele mai potrivite nuanțe sunt cele de alb și negru. Aveți mare grijă însă la raportul de culori accent în schema cromatică astfel încât să evitați să decorați un spațiu care să semene mai degrabă cu...un semn de circulație. De aceea, recomandăm să folosiți mai mult alb și mai puțin negru atunci când galbenul este culoarea de bază într-un decor.

 

accente de vopsea galbena in dormitor   

canapea galbena living

 

O altă culoare accent care se potrivește cu galben este verdele: cele două culori ne trimit cu gândul la o zi primitoare de vară. În general, natura este o sursă de inspirație. Uitându-ne la elementele din natură, învățăm să combinăm culorile într-un mod firesc și armonios.

Coborând câteva tonuri, puteți combina cu succes galbenul cu nuanțe mai închise, mai stinse. De exemplu, nuanțele pământii diminuează puterea unui galben aprins și oferă sentimentul de stabilitate și relaxare.

 

Recomandări  pentru un decor inedit care include vopsea lavabilă galbenă

Cheia unui decor reușit constă în diversitate. Ochii se plictisesc dacă aceeași culoare îi urmărește din cameră în cameră.

Puteți jongla cu diferite tonuri de galben în încăperi diferite sau puteți aplica galben pe suprafețe neobișnuite precum tavanul. Culoarea galbenă este, în sine, o culoare jucăușă, zglobie care emană veselie și buna-dispoziție.

 

tavan vopsit cu galben   perete vopsit galben in domitor

vopsea galbena in dormitor  vopsea galbena perete terasa

 

Aveți mare grijă însă la tonul de galben folosit și la suprafața unde este folosit. Se poate ușor intra în terenul unui decor dizgrațios, agasant.

 

vopsea galbena tablie pat dormitor

 

 

Sunt multe tonuri de galben care se pot folosi ca vopsea lavabilă într-un spațiu de locuit și care pot aduce o notă pozitivă încăperii. De exemplu, un galben stins, vintage precum Brazen Yellow (F08) din colecția Ressource se poate integra cu succes într-un living. Un galben deschis, luminos precum culoarea Jaune Raisin (I17) se poate folosi inclusiv în camera copiilor. Un galben mai aprins precum Mimosa Yellow (F06) se potrivește într-un birou sau în bucătărie unde avem nevoie de energie pentru activitățile desfășurate aici.

 

Pentru a decide paleta cromatică pe care să o folosiți în decorarea locuinței dumneavoastră, vă invităm în magazinul Ton Corner pentru a discuta cu specialiștii noștri de culoare ce variantă vi se potrivește cel mai bine.

 

  

 

Alte articole interesante