Vopsea lavabilă de interior gri-mov. 9 tonuri moderne de folosit în amenajarea locuinței

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 15 minute

Griul cu subton mov este o culoare controversată. Poate părea prea feminină, uneori prea îndrăzneață sau poate greu de integrat într-o schemă cromatică. Pe de altă parte oferă eleganță, rafinament și odihnă unui spațiu unde s-a folosit o vopsea lavabilă în această culoare.

Venim în ajutorul dumneavoastră cu nouă recomandări de nuanțe de gri cu subtonuri de mov care să creeze interioare de impact.

Subtonul de mov se poate întinde pe o paletă largă – de la movul lavandă diafan și calm, până la movul regal, intens și profund. Tocmai de aceea, cu un spectru larg de subtonuri, griul mov poate influența foarte mult decorul unei locuințe.

 

vopsea lavabilă gri mov perete vopsit culoare gri-mov

 

Subtonul de  violet închis va aduce un aer de noblețe în casă deoarece acest capăt al spectrului este cel mai adesea asociat cu regalitatea. Violetul intens cum ar fi culoarea vinetelor sau a prunei evocă un sentiment de dramatism, în timp ce baza gri aduce culoarea în contemporaneitate. Acest subton se potrivește foarte bine în camera de zi sau în dormitor pentru o stare odihnitoare. De asemenea, se poate vopsi mobilierul pentru contrast cromatic în spații de trecere, de exemplu.

Subtonul de violet deschis, pe de altă parte, este liniștitor și blând. Amintește de pajiștile parfumate de primăvară sau de lanurile de flori ale verii.  Alegeți o nuanță destul de florală, cum ar fi vopseaua lavabilă gri cu subton de liliac sau lavandă. Acest tip de vopsea lavabilă se comportă aproape ca un neutru lăsând loc accesoriilor și accentelor să strălucească. Se poate folosi în orice încăpere, chiar și camere de copii pentru o notă tonică și veselă.

Identificați subtonul mov pentru vopseaua lavabilă aleasă de dumneavoastră și integrați-o în scheme cromatice care să vă inspire. O paletă largă de culori se poate asorta cu griul mov – de la nuanțe reci de albastru, până la nuanțe calde roșu, roz sau chiar galben. 

 

Recomandare 9 tonuri de vopsea lavabilă gri cu subton mov în trend, ideale pentru orice locuință

 

Gris Mauve (S21) din colecția Serenite este un ton primăvaretic, vesel și zâmbitor datorită pigmentului trandafiriu din compoziția sa. Se poate combina foarte frumos cu tonuri îndrăznețe de roșu, burgundy, sau chiar violet. În lumină naturală, acest tip de gri se deschide și mai mult, fiind o opțiune excelentă dacă vă doriți un neutru cu accente rosé.

Gris (IT06) din colecția Itinéraires este un gri rece având o foarte fină tentă de mov. Este un gri luminos care răspândește strălucire și delicatețe. Este subtil și poate fi aplicat chiar și în camera copiilor dacă vă doriți un neutru calm, domol. Este frumos armonizat, iar în lumină naturală se distinge și mai mult prin eleganța pe care o transmite.

Gris Bouleau (S89) din colecția Serenite închide cu un ton griul precedent. Este tot un gri-mov suav, discret și elegant, însă puțin mai umbrit, mai stins decât griul din colecția Itineraires. Diferența este mică, însă poate fi de folos dacă, de exemplu, doriți să aplicați vopseaua lavabilă într-o cameră mai luminoasă.

culoare vopsea S21 gri mov  culoare IT06 gri-mov  culoare mov-gri S89

 

Saiga (ER28) din colecția Eunduit Romain trișează un pic reg ulile griului mov pentru că are o fină notă de bej. Saiga este o culoare senină și pastelată cu mici sclipiri preluate din culoarea nude. Este atât de frumos armonizat încât acest gri-mov se adaptează în funcție de culoare lângă care este așezat. Se asortează de minune lângă tonuri calde sau reci, discrete sau exuberante. Este un neutru versatil, dar și modern.

Gris Bouleau (S87) din colecția Serenite scoate subtonul trandafiriu la înaintare. Feminin și plin de tandrețe, Gris Bouleau este precum o poveste de tragoste timidă. Fără să epateze, dar plin de farmec, acest gri este dulce și îmbietor. Seduce tocmai prin discreția lui, dar fără să treacă nepăsător privirilor noastre. Aplicat pe un perete umbrit, subtonul rosé se estompează făcând loc culorii de bază - griul.

Sculpture (RSB41) din colecția Serge Bensimon se diferențiază prin subtonul de albastru din compoziția sa. Este un gri-mov  prăfuit, dar fermecător! Sculpture este un gri feminin, jucăuș și mlădios. Se potrivește cu tonuri calde, roșiatice pentru a crea contrast sau cu tonuri albastre pentru a oferi adâncime și dramatism. De asemenea pentru un efect grațios și optimist, îl recomandăm în combinație cu tonuri pastelate de roz sau off-white-uri.

 

gri-mov culoare vopsea s 87  culoare gri-mov vopsea  vopsea gri-mov

 

Gris Bouleau (S85) din colecția Serenite se înacadrează în categoria culorilor greu de redat în cuvinte. Este un gri-mov stins, odihnitor, dar cald datorită subtonului de roșu din compoziție. Acest ton ne trimite cu gândul la reflecțiile luminii de apus într-un lac umbrit de pădure. Gris Bouleau nu epatează ci, din contră, este o culoare care adâncește sentimentul de tihnă și echilibru.

Chardon de Mulet (C30) din colecția Coherence se mândrește cu subtonul puternic de albastru și ne arată acest lucru în mod maiestuos. Așa cum îi spune și numele, acest gri-mov face referire la florile de câmp, la intensitatea culorilor din natură care ne atrag cu frumusețea lor. Chardon de Mulet este un gri mov mai îndrăzneț decât celelalte tonuri din selecția noastră. Îl recomandăm în combinație cu nuanțe de crem pentru un decor proaspăt sau cu tonuri de albastru pentru profunzime și forță. De asemenea, în combinație cu burgundy transmite rafinament și opulență. Pentru un efect delicat și feminin, rozul stins este și el o opțiune.

SC 216 din colecția Traditionnelles este precum adâncul apelor. Misterios, profund, învăluitor. Cu un intens subton rece, acest gri-mov este elegant, mai ales dacă este însoțit de o lumină caldă, blândă. Se poate aplica cu succes inclusiv pe mobilier oferind senzația de stabilitate și durabilitate. În combinație cu tonuri mai pastelate, poate fi culoarea vedetă dintr-o încăpere.

 

S85 culoare mov-gri in trend la vopsele vopsea peerte mov-gri in trend  sc216 mov gri in trend

 

Dacă aveți nevoie de ghidare în găsirea tonului potrivit de gri cu subton mov pentru locuința dumneavoastră, vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache 127, unde vă ajutăm cu drag în alegerile cromatice.

Alte articole interesante