Vopsea lavabilă de interior în culori neutre pentru amenajare living

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 12 minute

Vopsea lavabilă de interior în culori neutre pentru amenajare living

Culoarea pereților este aleasă în funcție de culorile celorlalte elemente fixe și mobile ale unei camere și este primul indiciu al tonului pe care îl va lua încăperea. Culorile neutre sunt favorizate pentru amenajarea livingului și nu fără motiv: paleta de culori neutre pentru vopseaua lavabilă de interior este una dintre cele mai calme și relaxante opțiuni de culoare,  pentru orice stil de living, de la tradițional la modern.

 

living vopsit in culori neutre

 

Ce sunt culorile neutre în design?

În designul interior, neutrele sunt nuanțele scenă, discrete, rolul lor este de a forma un background ce va pune în valoare celelalte elemente decorative ale unei amenajări. Cele mai cunoscute nuanțe de vopsele neutre sunt gri, bej, fildeș, crem, grege, taupe, negru și alb. Acestea nu sunt însă atât de simple pe cât ați crede: tonurile neutre au cea ce numim subtonuri, adică alte culori care intră în compoziția nuanțelor pentru a crea culoarea finală. Un gri poate să aibă subtonuri reci, dacă în amestecul de alb și negru se adaugă verde sau albastru, sau poate fi un gri cald, dacă în rețetă  regăsim galben sau roșu. Alegerea culorii neutre pentru  vopseaua lavabilă de  interior nu se poate face la întâmplare,  aceste subtonuri aducând relief și definind atmosfera încăperii. Un subton rece lasă camera să respire, creând o atmosferă cool și relaxată, pe când un subton cald este blând și primitor creând o atmosferă călduroasă.

Vopseaua lavabilă Ressource propune  sute de nuanțe de neutre, provocarea este de a o descoperi pe cea mai potrivită pentru fiecare amenajare.

 

living cu sofa alba , pereți vopsiti culori neutre

 

Vopsea în culori neutre aflate în trend

Cele mai solicitate grupe de neutre sunt albele, griurile calde sau reci, cremul, bejul și  grege-ul.

1. Nuanțele neutre de vopsea lavabila albă.

Alb, dar niciodată alb tehnic. Cele mai neutre nuanțe de vopsea lavabila albăpe care le recomandam in magazin, sunt nuanțe luminoase, fără subton colorat , doar cu un strop de pigment de umbra care le îmbogățește și le personalizează ANB01, PG01, POP01.

 

living vopsit in culori neutre de alb

 

Pe nord se recomandă un alb îmbogățit cu galben, de exemplu NTW, iar în camere luminoase, putem alege o nuanță de vopsea lavabilă albă, dar cu un ton mai susținut, caldă sau rece în funcție de preferințele locatarilor

living vopsit in culori neutre de alb cu semineu

2. Nuanțele neutre de vopsea lavabilă crem

Limita dintre o vopsea lavabilă crem primitoare și modernă și o lavabila interior obosită este foarte fină, și totul ține de subtonuri. Un crem care duce prea mult spre galben poate arata spălăcit în lumina interioară, ducând cu gândul la camerele bunicilor.

Cremul cel mai solicitat este tonul neutru care oferă o atmosfera caldă, luminoasă, primitoare și care nu se duce în galben de exemplu S117. Un ton mai susținut de vopsea lavabilă crem, adică mai închis sau mai colorat, re recomandă în livinguri de talie mare, unde pereții sunt depărtați și căutăm să creăm confort și intimitate.

perete living cu ferestre vopsit in culori neutre

3. Nuanțele neutre  de vopsea lavabilă gri.

Griul este cea mai neutra varianta de culoare. Este mai neutru decât albul tehnic care nu este o scenă bună, fiind mult prea alb și creând prea mult contrast. Este cea mai bună alegere atunci cand nu știi ce vrei. Dar și griul este cald, rece sau neutru, alegerea subtonului vopselei lavabile gri ține cont de lumină și de preferințele locuitorilor.

 

culoar vopsit in culori neutre gri si cu tapet.   living vopsit in culori neutre grey

 

perete living cu oglinda vopsit cu neutru gri

 

4. Nuanțe de vopsea lavabilă grege

Grege este o nuanță de vopsea lavabilă între gri si bej care combină avantajele celor doua nuanțe, oferă intimitate și căldura într-o ținută actuală și modernă.

living vopsit grege cu scaune colorate

 

 

5. Vopsea lavabilă în culori neutre de bej

Bej este culoarea nisipului ud, este culoarea naturalului. Noi le mai spunem ciupercuțe, pentru că cele mai cerute nuanțe de bej sunt de culoarea ciupercii, nici albe, nici gri, nici crem...

 

living vopsit in bej neutru

Veniți să descoperiți catalogul de nuanțe neutre la TonCorner pentru a descoperi nuanța potrivita pentru dumneavoastră alături specialiștilor noștri în culoare.    

 

Alte articole interesante