Vopsea lavabilă în tonuri închise pentru dormitor. 5 recomandări pentru o amenajare dormitor de succes cu vopsea în nuanțe închise

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 8 minute

O vopsea lavabilă în tonuri închise vă ajută să transformați dormitorul într-un spațiu confortabil, în care să vă deconectați de toate evenimentele de-a lungul unei zile lungi și să vă simțiți cu adevărat acasă. Poate că este locul cel mai potrivit unde să îndrăzniți să folosiți nuanțe stinse în locul celor foarte deschise sau aprinse. Fiind un loc intim, unde nu oricine are acces la locul unde ne odihnim, dormitorul poate fi excepția casei și vă puteți juca cu nuanțe închise, pline de profunzime. Prin urmare, o schemă cromatică formată din culori întunecate funcționează în aproape fiecare zonă a casei, dar mai ales în dormitor dacă doriți să obțineți un spațiu cald, confortabil și primitor în care să vă retrageți la sfârșitul zilei.

De la vopsea neagră îndrăzneață aplicată pe pereți, până la verde pădure pentru a vă reaminti de natură, dormitoarele vopsite cu vopsea lavabilă în culori întunecate vă vor oferi inspirație pentru o zonă care este gândită special pentru confortul dumneavoastră.

Ce nuanțe alegeți, cum le combinați și care sunt avantajele unei astfel de alegeri urmează să aflați în cadrul acestui articol.

doritor adolescenti cu vopsea albastra   vopsea dormitor albastru

 

1. Pereții dormitorului vopsiți cu vopsea lavabilă în culori închise sunt ideali pentru a scoate în evidență accesoriile de pe pereți

 

Dormitoarele vopsite cu negru, de exemplu, pot fi un fundal extraordinar pentru o cameră plină de lucrări de artă sau fotografii cu amintiri din vacanțe.

Culorile mai închise formează un fundal mult mai bun pentru picturi și opere de artă decât albul, lucru pe care inclusiv galeriile de artă l-au descoperit. Nuanțele închise sunt pătrunzătoare și oferă profunzime peretelui. Tocmai de aceea, contrastul dintre culoarea pereților și accesoriile în tonuri deschise este un element de decor modern și plin de personalitate.

 

dormitor albastru inchis cu decoratiuni albedormitor verde padure

 

2. Pentru un efect profund odihnitor, alegeți o vopsea lavabilă beumarin sau verde pădure

 

Culorile închise sunt o alegere excelentă pentru dormitor, deoarece arată minunat în orice moment al zilei. Atât verdele pădure, cât și albastrul adânc sunt culori deosebit de liniștitoare, adică ideale pentru camera unde ne odihnim.

Dacă vă doriți un dormitor albastru care să reflecte cerul nopții, optați pentru un albastru cu subton violet pe pereți.

Bleumarinul funcționează foarte bine atunci când este folosit în cantități mari, în timp ce acest albastru de la miezul nopții este o alternativă mai rafinată și mai aparte, mai ales dacă este însoțit de texturi de catifea sau țesături naturale fine.

Verdele închis este deosebit de relaxant deoarece ne amintește de sentimentul liniștitor al pădurilor, de plimbările în natură, de aerul proaspăt și de sunetele păsărilor. De asemenea, se poate folosi pe toți pereții în dormitor sau puteți să optați doar pe anumite suprafețe cum ar fi peretele de lângă pat.

perete vopsit inchis si decoratouni albe

 

3. Pentru un efect deosebit, asortați vopseaua lavabilă în culori închise cu un tapet cu motive bogate

 

Dormitoarele vopsite în culori pline, profunde nu vor fi niciodată subtile, așa că de ce să nu faceți tot posibilul și să îmbrățișați tendința până la capăt?

Dacă sunteți pregătiți pentru un decor surprinzător, plin de abundență și personalitate, alegeți florile supradimensionate în tonuri bogate sau atmosfera luxuriantă a peisajelor exotice sau poate chiar un decor geometric contrastant.

Tapetul are un impact uriaș asupra stării de spirit a unei încăperi, așa că este esențial să obțineți designul dorit. Optați pentru tonuri mai închise, mai dramatice, cum ar fi violetul sau bleumarinul, pentru a face camerele mai mari să pară mai intime.

perete inchis la culoare asortat cu tapet  vopsea cu tapet

 

4. Creați contrast în dormitor prin vopsirea tavanului cu vopsea lavabilă în tonuri de off-white

 

Pereții vopsiți cu nuanțe închise de vopsea lavabilă vor face camerele să se simtă mai mici, ceea ce este de dorit dacă sunteți în căutarea unor idei de dormitoare confortabile pentru camere mai mari.

Pe de altă parte, camerele compacte pot da efectul de sufocare dacă sunt vopsite integral în culori întunecate. Tocmai de aceea, vopsirea tavanului cu o vopsea în culori de off-white este o soluție la îndemână pentru a deschide o cameră care are nevoie și de o zonă luminoasă. Rețineți însă că albul pur nu este recomandat să fie asociat cu tonurile foarte închise de vopsea. Nuanțarea abului cu un strop de culoare este esențială ca pereții dumneavoastră să se asorteze cu tavanul. Contrastul dintre albul pur și un ton foarte închis este prea obositor pentru ochi.

 

dormitor albastru cu decoratiuni pe peperete

 

5. Dormitoarele vopsite cu vopsea lavabilă închisă pot, de aemenea, fi pline de culoare și pozitive

 

O concepție greșită și des întâlnită despre interioarele întunecate este că totul trebuie să fie în nuanțe capricioase, cum ar fi negru sau gri. Este, de asemenea,  posibil să vă alegeți o culoare de bază care vă place și să coborâți cu câteva tonuri până la varianta finală pentru dormitor. Un vișiniu elegant, un ocru odihnitor asortat cu tonuri pământii precum teracotă sau verdele măslină, sau poate chiar un maro ciocolatiu sunt variante la fel de puternice precum negru sau gri.

Mai mult decât atât, culoarea în dormitor poate fi dată de accesoriile de pe pereți, de textile sau de o podea în contrast cu pereții închiși. Accentele luminoase sau colorate sunt esențiale pentru un decor modern și echilibrat într-un dormitor unde ați optat pentru culori întunecate.

Dacă dormitoarele vopsite în culori deschise care beneficiază și de lumină naturală ajută la procesul de trezire, dormitoarele vopsite în culori închise sunt învăluitoare și ne invită la odihnă și relaxare.

Dacă doriți să alegeți o nuanță închisă pentru dormitorul dumneavoastră, vă invităm în magazinul Ton Corner de pe Bd Ion Mihalache 127, unde vă așteptăm cu sute de nuanțe închise pe care să le descoperiți și testați.

Alte articole interesante