Vopsea lavabilă interior pentru un perete accent: ce să faci și ce să nu faci

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

Vopsea lavabilă interior pentru un perete accent: ce să faci și ce să nu faci

 

Unul din modurile de amenajare ale unei camere, atunci când folosim vopsea lavabilă, este să creăm un perete accent : este un mod decorativ care a început în anii ’80 și care a supraviețuit până în ziua de astăzi. Care sunt însă beneficiile de a avea un perete accent într-o cameră? Este acesta cu adevărat necesar în încăperea dumneavoastră ? Pentru un trend decorativ care a durat atât de mult timp, acesta a ajuns sa fie utilizat din obișnuință mai degrabă decât necesitate. De acea vrem să vă prezentăm trei momente în care o vopsea lavabilă de interior este perfectă pentru un perete accent, și când aceasta nu își are locul.

 

perete accent albastru in living   perete accent albastru cu vopsea lavabila     

 

Perete accent în bucătărie/sufragerie open plan

Un perete accent este un mod ingenios de a desparți cele două spații, mai ales ținând cont de faptul că sunt două activități foarte diferite ce se întâmplă în cele două camere. Un perete accent verde închis sau albastru la peretele din capătul bucătăriei, va delimita perfect cele două spații, și ajută totodată mentalul să se concentreze la activitatea necesară din fiecare încăpere.

 

perete accent cu lavabila interior in bucatarie    perete accent albastru bucatarie cu living

 

Perete accent în cameră copii

Dormitorul unui copil este singur loc în care paleta de culori la vopseaua lavabilă de interior a casei nu trebuie continuată. Acesta este spațiul personal al copilului sau adolescentului, și totul este permis, în special o culoare de accent care să împingă spre energie, și o alta care să împingă spre relaxare. De acea, dormitorul copilului acceptă doi pereți de accent cu vopsea lavabilă de interior colorată diferit.

 

perete accent lavabila galben camera copii   perete galben accent camera copii

 

Peretele accent pentru un buget mic de amenajare

Dacă bugetul dumneavoastră este mic, iar dorința de culoare în încăpere este mare, atunci vă spunem: dați-i înainte! Un perete de accent este cel mai ușor mod de a aduce o culoare prin lavabilă în încăpere, iar dacă bugetul vă permite, vi-l recomandăm!

 

perete accent living   perete accent dormitor

 

Nu folosi peretele accent într-o cameră încărcată cu detalii decorative

Dacă aveți o cameră cu multe detalii decorative, cum sunt multe case vechi românești, atunci peretele de accent nu este pentru dumneavoastră. Vopseaua lavabilă va distrage de la aceste detalii și le va umbri. Vă recomandăm în schimb să folosiți o vopsea lavabila colorată direct pe aceste detalii, lucru care va atrage atenția către ele!

 

detalii decorative perete vopsite lavabila interior   decoratiuni tavan vopsite cu lavabila interiordecoratiuni perete vopsite colorat

 

 

Perete accent cu tapet

Dacă peretele dumneavoastră de accent este un tapet bogat în modele, restul pereților nu au voie să rămână albi! Pe lângă tapet, aceștia vor ieși mult prea mult în evidență și vor distrage de la tapet. Vopsirea pereților este necesară pentru o cameră armonioasă, iar din fericire, toate decorurile de tapet Ressource propun vopseaua lavabilă complementară : nu trebuie să căutați nuanța perfectă, aceasta a fost deja selecționată!

 

perete accent cu tapet    culoar pereti cu tapet si vopsea colorata  

 

Pentru a vă asigura dacă peretele accent se potrivește pentru încăperea dumneavoastră și ce culoare trebuie să fie acesta, vă așteptăm la TonCorner pentru o consultanță de culoare personalizată!

 

Alte articole interesante