Vopsea lavabilă pentru tavan? De ce este necesar să ai o vopsea specială pentru tavan

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

Vopsea lavabilă pentru tavan? De ce este necesar să ai o vopsea specială pentru tavan 

Tavanul este cel mai dificil perete de vopsit dintr-o cameră. Accesul nu este ușor,  presupune multă atenție pentru a nu stropi ceilalți pereți și acoperirea întregii camere pentru a evita pătarea mobilierului și a solului. Dar, în funcție de suprafața și de direcția luminii, vopsirea tavanului poate deveni chiar un șantier cu adevărat provocator.

living cu tavan vopsit in verde

 

Regula de vopsire a tavanului

În procesul de vopsire a tavanului cu orice tip de vopsea, trebuie să ții cont de 2 mari reguli:

  •  împărțirea tavanului  în patru parcele și vopsirea rapidă, astfel încât să rămână în permanență o margine de la parcelă udă.
  • sensul de vopsire este sensul luminii, astfel încât eventualele urme de trecere sa nu se vadă.

colt tavan living vopsit in alb    colt tavan vopsit in crem

 

 Dar ce facem dacă tavanul este foarte mare și vitrat din mai multe părți? În acest caz, cu siguranță avem nevoie de o vopsea lavabilă specială pentru tavan.

 

Care sunt caracteristicile unei vopsele lavabile de tavan bune?

 

1.Vopsea pentru tavan cu uscare lentă

Pentru a nu exista urme de trafalet, straturile de vopsea pe tavan trebuie să se amestece, nu să se suprapună. Aceasta înseamnă că vopsirea parcelelor trebuie să fie rapidă, astfel încât marginile să rămână mereu umede. Acest lucru nu este posibil cu o vopsea lavabilă normală care se usucă foarte repede. Vopsele lavabile speciale pentru tavan au uscare mai lentă. La Toncorner există chiar și vopsea pentru tavan pe bază de solvent, care rămâne umedă mult timp, destinate spațiilor industriale și publice cu suprafețe de tavan foarte mari. Uscarea lentă presupune un timp de lucru deschis mai mare și astfel îmbinările parcelelor nu se văd la finalizarea proiectului.

 

tavan vopsit alb mat in dormitor crem.  tavan vopsit in albastru in living

 

2.Vopsea tavan de o matitate absolută

Cu cât vopseaua de tavan este mai mată, cu atât mai bine acoperă imperfecțiunile și denivelările, care pe tavan, pot fi foarte vizibile. Mai mat înseamnă că vopseaua de tavan are mai multa calcită, mai multă materie, vopseaua este mai puținfilmogenă, găleata este mult mai grea decât o găleată de volum similar cu vopsea lavabilă normală. Sigur, nici nu are o lavabilitate superioară, dar tavanele nu sunt neapărat o zonă supusă murdăriei, deci nu va fi cazul să speli tavanul niciodată.

 

tavan vopsit verde in bucatarie   tavan colorat vopsit in cladire de birouri

 

Vopselele lavabile în culori închise suntși mai provocatoare pentru o aplicare uniformă și fără urme. Vopseaua lavabilă profund mată ajută la realizarea acestui obiectiv.

 

tavan vopsit alb    tavan living vopsit bleumarin

 

3.Cunoștințe în aplicare vopsea pe tavan și instrumente adecvate

Pentru un tavan mare și vitrat impecabil, aveți nevoie de un aplicator cu experiență care să știe că are nevoie de vopsea specială și care cunoaște regulile de mai sus.Nu ezitați să apaelați la serviciile Toncorner de amenajări interioare de lux.

 

tavan si pereti hol vopsit maro   tavan vopsit bleu in bucatarie alba

 

TonCorner oferă servicii de aplicare cu zugravi care cunosc produsul,  dificultățile acestuia și modul de a trece peste ele. De acea va așteptăm la Ton Corner pentru a vă asigura că orice vis decorativ poate deveni o realitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole interesante