Vopseaua decorativă tip var – Chaux Brossée. Beneficiile amenajării cu vopsea decorativă în orice locuință

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 6 minute

Vopseaua de tip var are o istorie specială, fiind una dintre primele vopsele de interior apărută vreodată în regiunile romane și mediteraneene, fiind folosită frecvent în ziua de azi. Este poate unul dintre cele mai inovatoare și naturale materiale minerale pe care le puteți folosi pentru a adăuga textură, mișcare și o estetică unică în orice spațiu.

Specialiști renumiți în vopseaua decorativă, Ressource Franța folosește ingrediente exclusive din sudul Franței pentru a produce o vopsea decorativă ecologică.

Procesul de creare al calcarului provine din cariere de var ale căror blocuri sunt zdrobite, coapte la temperaturi foarte ridicate, amestecate cu apă și pigment natural pentru culoare.

 

Vopseaua decorativă de tip var Chaux Brossée – avantaje și particularități

 

dormitor amenajat cu vopsea decorativă   dormitor amenajat cu decorativa verde

 

Nivelurile de pH ale vopselei de tip var sunt foarte ridicate, rezultând o vopsea naturală și respirabilă. Vopseaua decorativă tip var nu numai că redă un ton atemporal, dar și menține o relație armonioasă între tehnica tradițională și nuanțe moderne.

Magia acestui tip de vopsea rezidă în structura ei mată, texturată, în rezistența ei la atingere și în degradeul natural de tonuri care este influențat și de mâna meșterului. Se integrează cu succes în mai multe stiluri decorative precum tradițional, Shabby Chic, vintage, dar și stilul natural sau oriental. Ne amintește de varul bunicii, de naturalețea pereților decorați odinioară, de frumusețea materialelor naturale care lasă pereții să respire.

Există și alte beneficii naturale ale vopselei de tip var: este respirabilă, non-toxică și ecologică, iar nivelul ridicat al pH-ului înseamnă că este rezistentă la bacterii și la mucegai. De asemenea, deoarece vopseaua decorativă de tip var nu conține VOC (compuși organici volatili), aplicarea sa este practic inodoră.

 

Modalități de aplicare pentru vopseaua decorativă de tip var – Chaux Brossée

 

culori vopsea decorativa tip var  nuante vopsea decorativa   culori neutre la vopsea decorativa

 

Disponibilă în 77 de nuanțe, marea majoritate culori naturale, vopseaua de tip var se aplică cu o bidinea specială, cu păr natural, care lasă urme pronunțate de pensulă și care dezvăluie granulația nisipoasă a acesteia.

Mișcarea pensulei în unghiuri variate, cu mișcări blânde este o etapă esențială pentru a obține un efect texturat. Acest efect oferă un aspect decorativ dens, intensificat de granulația mată a vopselei. Textura tulbure înfrumusețează nuanțele deschise, medii și întunecate.

 Vopseaua decorativă Chaux Brossée de la Ressource oferă mult mai mult decât un efect decorativ. Materialul din surse naturale, compușii organici și unicitatea generală a mineralului oferă un efect care pur și simplu este unic, atât din punct de vedere calitativ, cât și estetic.

 

Cele mai potrivite încăperi pentru folosirea vopselei decorative Chaux Brosée la interior

 

living amenajat cu decorativă  perete renovat cu decorativă

 

Vopseaua pe bază de var se poate folosi aproape oriunde, cu excepția acelor spații care sunt susceptibile de a fi afectate, cum ar fi dormitorul unui copil, în spatele unei chiuvete sau în zonele cu mult trafic deoarece retușurile pot fi dificil de integrat în decorul existent.

De asemenea, un spațiu supradimensionat cu tavane înalte poate fi o binecuvântare pentru design, dar și o provocare. Suprafața mare în metri pătrați, cum ar fi într-o cameră de zi, ar putea însemna mai multe oportunități pentru creativitate, dar poate, de asemenea, risca să fie prea liber sau prea rece. Proporțiile corecte ale mobilierului pot contracara acest efect, dar de multe ori există prea multe spații goale nejustificate. Vopseaua decorativă pe bază de var este un instrument excelent de a adăuga o căldură acestor zone și de a crea un sentiment primitor și relaxant într-o încăpere.

Același efect relaxant și calmant îl poate avea și în dormitor, locul în care aveți nevoie de un somn bun. Dacă vopsiți atât pereții, cât și tavanul cu acest tip de vopsea, textura mată creează o senzație intimă, ca de cocon.

O abatere de la design-ul mai clasic poate fi și în baie, atâta timp cât nu aplicați vopseaua decorativă de tip var pe peretele de sub duș. Deoarece o baie este mai mică, vă puteți permite să fiți mai dramatic cu alegerea finisajului. Textura varului, aplicată cu mișcări mai scurte de perie, împiedică spațiul să se simtă plat și greu, oferind în schimb, dinamică unui spațiu restrictiv. De asemenea, tonurile întunecate, dramatice dintr-o cameră de toaletă se simt întotdeauna mai puțin intense comparativ cu vopseaua clasică pentru pereți.

În bucătării, vopseaua de tip var acționează precum un filtru de aer. Așadar, datorită compoziției sale chimice, elimină mirosurile (și dioxidul de carbon), pe lângă faptul că este rezistentă la mucegai și bacterii, reglează umiditatea și este aseptizant natural.

De o profunzime delicată și cu o textură minerală, vopseaua decorativă pe bază de var, Chaux Brossée, este o opțiune elegantă și naturală pentru locuința dumneavoastră. Vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalace 127, unde vă așteptăm cu 77 de nuanțe, ușor de asortat în orice locuință.

Alte articole interesante