5 scheme cromatice în trend pentru renovarea unei băi cu vopsea lavabilă de interior

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 5 minute

Revopsirea unei băi este o modalitate de mare efect și simplă de a vă moderniza spațiul. Partea  dificilă poate interveni când decideți ce vopsea pentru baie să alegeți și ce tonuri sunt cele mai potrivite pentru spațiul pe care îl aveți.

Ultimele trend-uri în materie de design pentru baie îmbrățișează tonuri bogate și îndrăznețe pentru vopseaua lavabilă de interior. De fapt, au trecut vremurile în care o schemă cromtică era limitată la culori neutre și finisaje simple. De la albastru îndrăzneț la roșu stacojiu, puteți prinde curaj când vine vorba de design-ul băii.

Cu toate acestea, schemele cromatice pentru băi trebuie alese cu grijă, deoarece aceasta este camera care, de cele mai multe ori, este cea mai mică din casă. Suntem aici pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere de vopsea pentru baia dumneavoastră, cu o listă de idei inspiraționale pentru cromatica băii dumneavoastră.

 

1.Optați pentru o vopsea lavabilă de culoare roșie

baie rosie

Baia poate fi locul ideal pentru a experimenta culoarea și un stil mai aparte deoarece este adesea ascunsă de restul casei. O baie vopsită în culoare roșie este o baie îndrăzneață, inedită, cu personalitate. O combinație reușită include de asemenea alb într-o schemă cromatică ce conține roșu. De exemplu, puteți pastra faianța și restul accesoriilor sanitare albe, în timp ce culoarea pereților va stârni curiozitatea. O baie vopsită în roșu poate fi modernă, clasică sau chiar cu accente orientale.

Ce e bine să evitați într-o baie de culoare roșie? Roșu pe toți cei patru pereți va fi oarecum copleșitor și, la nivel practic, va arunca o nuanță roșie pe pielea dumneavoastră. atunci când vă priviți în oglindă. O sursă de lumină naturală, dar și iluminatul cu lumină neutră sunt o necesitate în această schemă de culori.

 

2. Vopsea lavabilă ultramarin pentru o baie elegantă

 

baie ultramarin

Culorile pline, solide oferă profunzime spațiului decorat, iar ultramarinul vine și cu un aport de eleganță. În combinație cu alb și mici accente calde precum roșul sau coraiul, această culoare poate fi o adevărată încântare pentru baia dumneavoastră. Indiferent dacă doriți să adăugați accesorii în stil marin sau nu, această combinație de culori se potrivește de minune într-o baie chiar și de dimensiuni mici.

 

3.Alegeți tonuri contrastante pentru un efect dramatic

renobvare baie

Maximizați o schemă cromatică dăugând un detaliu colorat într-un ton contrastant cu scopul de a crea un centru vizual pe un perete mai mare. Alegeți o culoare luminoasă și puternică pe un perete neutru pentru a ieși cu adevărat în evidență și  da viață camerei dumneavoastră.

 

Realizarea unei combinații cromatice contrastante poate fi o artă dificil de perfecționat, dar atunci când este bine făcută, vă poate transforma total spațiul. Alegerea culorilor din decorul dumneavostră este ceea ce conferă caracterul camerei și reflectă personalitea dumneavoastră.

Când vine vorba de idei de baie colorate, ca regulă generală, evitați să amestecați prea multe culori simultan, deoarece acest lucru poate face ca o schemă cromatică să pară aglomerată sau dezordonată. În același timp, evitați să aveți totul în nuanțe perfect potrivite.

 

4. Inspirați-vă din natură și alegeți o vopsea lavabilă de culoare verde

baie verde

Întotdeauna este loc și pentru verde mai ales că sunt la dispoziția dumneavoastră o multitudine de tonuri. O alegere îndrăzneață ar putea fi verdele smarald sau verdele pădure care răspândesc un sentiment liniștitor și fresh în acelși timp.

Verdele este o culoare organică ce ne aporpie de natură, de firesc. Tocmai de aceea, poate fi folosit atât pe pereți, cât și dulapuri.

În nuanțe diafane, băile verzi evocă un sentiment natural de calm și armonie, în timp ce tonurile mai îndrăznețe și mai închise oferă individualitate și profunzime. „Încercați pereți în culori mai saturate care să vă încarce cu energie.

O vopsea lavabilă de culoare verde este versatilă și se poate încălzi cu nuanțe precum roz, magenta, lila sau chiar roșu sau portocaliu. Pentru un aspect exotic, plantele sunt de nelipsit într-o baie unde predomină culoarea verde.

 

5. Vopsea lavabilă de culoare galbenă pentru căldură și bună dispoziție

 

baie galbena

 

Culoare solară, veselă, vibrantă și ușor de asortat, galbenul poate fi la fel de atrăgător într-o baie precum orice altă culoare. 

Nuanțele mai fierbinți sunt perfecte pentru încălzirea unui spațiu răcoros, orientat spre Nord, iar nuanțele pastelate de galben pot fi perfecte pentru camerele fierbinți și însorite, orientate către Sud.

Decorul galben poate varia de la profund și pământiu până la un galben pastelat, foarte luminos. Indiferent de tonul de galben pe care l-ați alege, camera dumneavoastră se va simți primitoare ziua și fermecătoare noaptea.

 

Galbenul este culoarea perfectă pentru a se asocia cu nuanțe contrastante și complementare. Se poate asocia foarte bine cu diverse tonuri de albastru, gri sau maro și poate adapta atât în design-ul băilor contemporane, cât și în celor clasice.

Dacă sunteți în căutarea unei culori potrivite pentru baia dumneavoastră, vă așteptăm cu drag în magazinul Ton Corner de pe Bd Ion Mihalache 127, cu peste o mie de culori semnate de designeri internaționali.

Alte articole interesante