Vopsea interior

Vopselurile noastre vă dau posibilitatea să vopsiți orice suprafață, la interior: pereți, mobilă din lemn sau din materiale compozite, metale feroase și neferoase, plastic, sticlă, cauciuc, gresie sau faianță. 

Vopsea lavabilă de interior

5 tipuri

Finisajul unei vopsele se alege în primul rând în funcție de preferințele legate de aspect, dar și în funcție de camera și de nevoia de rezistență pe care traficul acestei camere îl presupune.

 

Ce este finisajul unei vopsele ?

Alegerea finisajului este determinată de întrebarea următoare : «Cum transcrie finisajul culoarea aleasă?».

Culoarea este o senzație fizica a cărei percepție depinde de lumina, de suport si de ochiul privitorului. Vopseaua consistă în depunerea unui « film » de culoare pe o suprafață. Finisajul poate fi considerat ca textura acestui film aplicat.

Daca textura filmului va fi ca o « coaja de portocala » sau va fi netedă, daca va fi mata sau lucioasa, lumina se va reflecta diferit, ceea ce va determina un aspect diferit, o senzație de materie diferita.

Percepția finala a culorii va depinde de :

- Lumina naturală sau artificială din cameră

- Nuanța aleasă

- Textura filmului de vopsea

- Ansamblul de elemente existente în cameră: mobila, culoarea solului, culoarea tavanului, lumini auxiliare, etc.

 

Tipuri de finisaje

În afară de estetic, finisajul vopselei are un impact în gradul ei de rezistență.

Finisajul mat

Finisajele mate reflectă puțin lumina, ceea ce conferă profunzime nuanțelor. Acest finisaj restituie culori calme si agreabile.

Întreținere : Compoziția (încărcături grosiere) face ca acest finisaj sa fie mai degrabă fragil. Finisajele mate rămân lavabile, dar se pot lustra mai ales in cazul culorilor închise.

 

Finisajul satinat

Finisajele satinate se află la jumătatea distanței dintre vopselurile mate și lucioase. Este vorba de finisaje cu luciu lejer, care reflectă discret lumina.

Întreținere : Compoziția lor le oferă rezistența și face din aceste finisaje compromisul ideal pentru amenajări, asociind soliditatea cu estetica. Sunt perfect lavabile, inclusiv spălare abrazivă.

 

Finisajul lucios

Finisajele lucioase reflectă mult lumina creând un «efect oglindă».

Pot fi utilizate pentru a crea relief pe anumite elemente sau pentru a stabili contrastele intre mat si lucios.

Întreținere: Foarte dure după uscare, vopseaua lucioasă este perfect lavabilă, inclusiv spălare abrazivă, foarte rezistentă la stropire este în mod particular adaptată băilor și bucătăriilor. Trebuie acordată însă o atenție sporită pregătirii pereților, orice defect este mult mai evident cu o vopsea lucioasă.