5 trend-uri de decorare potrivite oricărei locuințe cu vopsea albastră lavabilă de interior
Versatil și iubit de toată lumea, albastrul rămâne o tendință cheie a culorilor în 2023 din motive întemeiate. O alegere des întâlnită în designul de interior, există un ton de albastru care se potrivește fiecărei case. De la nuanțe de bleumarin adânc sau de albastru regal, până la nuanțe luminoase, joviale în spațiile contemporane.
Datorită naturii sale calmante, o vopsea lavabilă de interior în tonuri albastre mai blânde sunt ideale pentru camerele în care vă relaxați, cum ar fi dormitoarele și camerele de zi. Tonurile mai bogate adaugă un aer de rafinament în biroul de acasă și în zona de servit masa.
Din punct de vedere psihologic, tonurile mai deschise de albastru sunt asociate cu calmul, cu serenitatea și reflecția, pe când tonurile mai închise și mai saturate sunt mai stimulative mental, crescând puterea de concentrare.
Dacă vă doriți un decor de interior care să cuprindă și albastru, dar nu știți de unde să începeți, vă ajutăm cu cinci idei de decorare în trend care cuprind culoarea albastră.
Introduceți treptat culoarea albastră în decorul casei
Dacă nu știți cât de mult este prea mult, atunci începeți cu detaliile casei. Poate că un perete accent vi se pare prea impunător sau nepotrivit decorului existent. În această situație, vă sfătuim să vă îndreptați atenția către detaliile arhitecturale, către accesoriile casei sau mici piese de mobilier. Vopseaua lavabilă Ressource se poate aplica inclusiv pe mobilier, metal sau faianță. Începeți prin a vopsi mici piese de mobilier precum un scaun, o măsuță, o consolă sau accesorii precum ramele unor tablouri. Inclusiv gresia din baie poate fi reinventată. Mai mult decât atât, vopsirea parțială a pereților este o modalitate bună de delimitare a spațiului. Dacă aveți o sufragerie spațioasă, puteți vopsi doar zona de dining în loc de toți pereții camerei. Începeți cu puțin și puteți să continuați pe măsură ce gustul dumneavoastră evoluează într-o anumită direcție.
Combinați o vopsea de interior albastră cu texturi în nuanțe neutre
Folosirea din abundență a unei culori reci în designul de interior precum albastrul, poate da senzația de prea multă uniformitate sau monotonie. Tocmai de aceea, vă încurajăm să combinați albastrul cu accesorii în neutre calde. Bejul, de exemplu, în combinație cu albastru, va echilibra acest joc dintre lumină și întuneric. În plus, optând pentru nuanțe neutre cu finisaje foarte texturate, adăugați și profunzime vizuală și interes spațiului decorat. Puteți să folosiți accesorii din ratan, din bambus sau textile din materiale naturale precum in sau lână. În timp ce culoarea albastră oferă senzația de liniște și de repaus, bejul oferă speranță, lumină, optimism.
Folosiți vopsea de interior în mai multe tonuri de albastru
Concentrarea îndelungată pe o potrivire exactă a culorilor este o greșeală comună de design care ar trebui evitată dacă doriți un rezultat cu un aspect armonios. În schimb, optați pentru diferite tonuri din cadrul aceleiași culori și folosiți-le pentru a crea profunzime.
Stratificarea diferitelor nuanțe de albastru va funcționa deosebit de bine într-un cadru contemporan dacă utilizați nuanțe îndrăznețe cum ar fi albastru strălucitor, cu turcoaz, și apoi adăugați o nuanță pastelată de albastru pentru echilibru.
Contrastul oferit de tonuri diferite de albastru poate avea efect surprinzător și este o metodă excelentă pentru a crea profunzime unei încăperi. Acest dans între lumină și întuneric aduce o amenajare la următorul nivel. Puteți, de exemplu, să vopsiți o bibliotecă într-un albastru mai intens, în timp ce peretele din spatele ei să fie un albastru mai stins.
Folosiți combinația între vopsea lavabilă albastră cu accente de bronz și alamă
Dacă doriți un finisaj de lux care transmite opulență și rafinament, atunci atenția la detalii este ceea ce contează cel mai mult – și aici intervine vopseaua decorativă metalizată. Bronzul și alama sunt garantate pentru a intensifica sentimentul de lux în orice cameră, dar este important să luați în considerare atât subtonurile, cât și finisajele.
Culorile metalice au întotdeauna un loc în ceea ce privește designul interior, dar acest lucru este valabil mai ales atunci când lucrați cu tonuri mai bogate, cum ar fi bleumarinul sau albastrul regal. Pentru aceste tipuri de nuanțe, recomandarea este să optați pentru culori metalizate mai calde, cum ar fi bronzul sau alama, în locul nuanțelor mai reci, Acest lucru creează un echilibru minunat de profunzime și căldură. Totodată, merită să luați în considerare un amestec de finisaje mate și strălucitoare. Introducerea finisajelor metalice este o modalitate foarte simplă și elegantă de a adăuga un pic de dramă decorului albastru.
Echilibrați tonurile reci cu multă căldură
Albastrul se află în partea mai rece a spectrului de culori, așa că adăugarea de căldură este importantă pentru a vă asigura că spațiul dumneavoastră se simte în continuare primitor, iar din punct de vedere vizual este armonios și original.
Un design de interior reușit depinde și de crearea unui sentiment de echilibru într-un spațiu. Aceasta include armonizarea culorilor calde și reci. Deoarece portocaliul se află chiar vizavi de albastru pe roata de culori, este modalitatea perfectă de a adăuga căldură spațiului dumneavoastră.
Cu un albastru mai profund, mai plin, nuanțele de teracotă și portocală arsă fac o potrivire minunată. Există multe modalități prin care poți introduce aceste nuanțe calde, fie prin accesorii, prin vopsea, fie prin vopsirea mobilierului.
Vă așteptăm cu drag în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache, nr 127 pentru consultanță cromatică și pentru a alege tonul de albastru potrivit locuinței dumneavoastră.
Alte articole interesante
Cum să alegi culorile perfecte pentru terasa sau balconul tău?
Alegerea culorilor pentru terasa din exterior poate fi o sarcină destul de grea, mai ales când vrei să creezi un spațiu care să reflecte...citește44 vizualizări
Vopsea lavabilă exterior : Alege vopseaua ideală pentru fațadă, lemn exterior și metal exterior
Sosirea primăverii aduce cu sine dorința de culoare și nevoia de a redobândi controlul asupra spațiului exterior.citește130 vizualizări
Viața în culori cu Lia Leriu: Povestea din spatele TonCorner
Descoperiți povestea inspirațională a Liei Leriu, fondatoarea TonCorner, și cum pasiunea sa pentru culoare a transformat vopseaua într-un...citește156 vizualizări