Amenajare cameră copii cu vopsea lavabilă, naturală. Idei amenajare cameră fete și cameră băiat

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

Amenajare cameră copii cu vopsea lavabilă, naturală. Idei amenajare cameră fete și cameră băiat

 

Amenajarea dormitorului unui copil este o cerință dificilă având în vedere multitudinea de activități de care trebuie să ții cont și de funcționalități. Între loc de joacă, loc de lucru și loc de dormit, în camera unui copil se regăsesc de fapt toate exigențele unei case, la scală mică. Dificultatea vine din faptul că spațiul trebuie repartizat în așa fel încât să incite la joacă, relaxare sau concentrare, totul într-o singură cameră.

decorare camera copii cu vopsea albastra

Pentru amenajarea unei camere de copii, TonCorner recomandă vopsea lavabila de interior Satin Essentiel din două motive:

  1. Continut extrem de redus de Compuși Organici Volatili (COV). Acest finisaj este formulat cu o rețetă pe bază de apă,  cu mai puțin de 2g/l COV, adică de 15 ori mai puțin decât limita legală de 30g/l. COV - l sunt particule care se răspândesc în aer, cu impact direct și indirect asupra oamenilor și mediului.  

COV     clasa vopsele A

 

2. Este o vopsea lavabilă, ușor satinată, care pe de o parte permite o spălare abrazivă, de dorit într-o cameră de copii, dar totodată este mai luminoasă prin reflexia luminii

amenajare camera copii cu vopsea somon

 

 

Culori vopsea cameră copii

Când vine vorba de culori, Vopseaua Satin Essentiel este disponibilă în toate cele peste 1000 de nuanțele Ressource. Fie că doriți un albastru pastel sau un galben aprins pentru dormitorul copilului, acest lucru este posibil. Care sunt însă culorile recomandate pentru dormitorul unui copil? În general, copii sunt cei care știu cel mai bine răspunsul la această întrebare.

A lua în considerare dorințele copilului este o parte foarte importantă a alegerii culori : dormitorul unui copil este locul în care puteți folosi orice culoare în (aproape) orice nuanță, deci lăsați frâu liber imaginației!

Pentru a delimita spațiul, vă recomandăm o paletă în două nuanțe, una energetică, iar cealaltă calmă, un roz aprins și un roz pastel de pildă : rozul aprins în zonele de joacă, iar cel pastel pe peretele de lângă pat.

amenajare camera copii cu vopsea verde in 2 culori

Dacă nu doriți să vă aventurați vopsind o cameră întreagă în culori de care copilul s-ar putea sătura oricum după o perioadă, atunci nu vă îngrijorați, există mai multe moduri de a aduce culoare în cameră și de a delimita spațiul care există!

Vopsirea unui cadran în jurul patului, de exemplu! Fie pur și simplu la capul patului, fie, dacă patul este lipit de doi pereți, împrejurul acestuia, este un mod unic de a fractura camera și de a delimita anumite spații. Puteți folosi o singură culoare, sau un curcubeu de culori, depinzând de gust. Iar daca un cadran nu vi se pare potrivit, o altă alternativă de a aduce culoare în camera copilului este de a vopsi chiar patul într-o culoare vibrantă.

vopsea galbena colt camera copil.   tapet camera copii

Evident că și culorile neutre își au locul în dormitorul copilului, atâta timp cât vă feriți de nuanțe de gri închise, sau culori în general prea închise, care aduc spre un mood de tristețe. Țineți cont de faptul că o vopsea în culoarea albastru închis de exemplu, se potrivește perfect cu un dormitor de adulți. Spațiul din camera copilului este un loc și de dormit, dar și de jucat. O vopsea în culoare prea închisă, întristează și obosește.  

vopsea satinata verde camera copil

Alte articole interesante