Amenajare camera copiilor – 10 idei creative cu vopsea lavabilă de interior

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 6 minute

Camera copiilor poate fi acel univers creativ unde totul este posibil, iar culorile sunt folosite din abundență.  Cu toate acestea, alegerea vopselei lavabile pentru camera copiilor nu este o sarcină ușoară – atunci când proiectați dormitorul unui copil, fiți îndrăzneți, fiți creativi, dar alegeți o culoare care va crește odată cu ei și care îi și reprezintă în același timp.

Există o varietate de idei creative cu vopsea lavabilă din care puteți să alegeți atunci când aveți de decorat camera copiilor, astfel încât să obțineți un spațiu vesel care să reflecte caracterul și personalitatea lor.

Puteți fi jucăuși cu alegerile, însă acest lucru nu înseamnă că ar trebui să aruncați cu mostre colorate de vopsea pe pereți – este nevoie de o planificare și mai atentă decât în mod normal pentru a face ca o paletă de culori să se armonizeze frumos. Pentru a vă ajuta, am adunat o selecție de moduri de utilizare a vopselei în camerele copiilor, împreună cu câteva sfaturi legate de paleta cromatică.

Când vine vorba de alegerea vopselei lavabile pentru camerele copiilor, există o mulțime de abordări diferite. Pentru a afla cum să alegeți nuanța, designul și stilul perfect, am adunat câteva explicații esențiale care vă pot ghida în alegerile dumneavoastră

Există două stiluri de a luat în considerare în decorarea dormitorului unui copil:  un stil care transmite calm și serenitate sau, pentru mult mai multă distracție, o înflorire a bucuriei și a creativității expresive.

 

1. Amenajare perete cameră copii cu o pictură murală cu vopsea lavabilă

 

camera copii cu desene perete

 

O pictură murală în două culori care seamănă cu un lanț de munți, vopsită în nuanțe de maro sau verde poate fi o variantă frumoasă și ușor de realizat de către oricine.

Cu doar o alegere inteligentă de două culori complementare, împreună cu un design în zig-zag care poate fi marcat cu ușurință, acest copil este transportat instantaneu în munții împăduriți, plini de urși, tigri și alte animale preferate.

 

2. O vopsea lavabilă de un roz prăfuit în locul rozului bombon

 

brau teracotta camera copiii

 

Când vine vorba de camera unei fete, rozul poate fi o primă opțiune. Cu toate acestea, există mai multe tonuri de roz care se pot adapta mult mai ușor în timp. Rozul antichizat sau rozul prăfuit pot fi opțiuni la fel de feminine, dar mai puțin dulci și pretențioase. De asemenea, nuanțe mai pământii de terracotta sau piersică sunt culori pline de grație care se pot adapta ușor inclusiv unei adolescente. Combinate cu nuanțe de bej sau crem, pot crea o atmosferă caldă și jucăușă în același timp.

 

3. Podea în culori vibrante și pereți în culori neutre

Cine spune că doar pereții pot fi vopsiți? Podeaua, indiferent că vorbim de parchet sau gresie poate fi vopsită în orice culoare sau combinație de culori.

podea vopsita in camera copiilor

 

Vopsirea podelei este o modalitate rapidă și ușoară de a oferi personalitate camerei copiilor.

Introducerea culorii pe podea și păstrarea pereților neutri este o idee excelentă pentru un dormitor mic de copii deoarece ajută la menținerea camerelor luminoase și aerisite.

 

4. Folosiți vopsea lavabilă pentru a delimita funcționalități diferite în aceeași cameră

 

casuta pe perete camera copii

 

Când alegeți culorile vopselei pentru o cameră de copii, luați în considerare și pentru ce vor fi utilizate diferitele zone ale camerei și alegeți o vopsea care să se potrivească cu respectiva activitate. Acest lucru vă va ajuta să aduceți identitate diferitelor zone ale aceleiași încăperi

Prin urmare, vopseaua este un instrument fantastic pentru delimitarea spațiilor, creând o zonă pentru joacă, o zonă liniștitoare și sofisticată pentru teme sau un spațiu blând de relaxare pentru somn. Nuanțele vibrante se potrivesc zonelor de joacă, unde este multă activitate fizică, iar nuanțele în tonuri mai așezate se potrivesc în zona de dormit.

 

5. Decorul bazat pe diferența de gen nu este neapărat un model de urmat

 

dormitor copii vopsit in nuante de bleu

 

Dacă ne uităm în urmă la designul camerelor copiilor, albastrul a fost asociat mai mult cu dormitorul pentru băieți, iar rozul în camerele fetelor, însă nu e nevoie să faceți o regulă din asta. De exemplu, un albastru pudrat și blând poate fi cu succes culoarea principală într-o cameră drăguță și feminină pentru o fetiță. De asemenea, sunt atât de mute culori optimiste, jucăușe și pline de savoare fără a putea fi încadrate într-un anumit gen. Ne gândim la verde, piersică, bejuri sau griuri cu subton mov. De asemenea, modelele de tapet au evoluat atât de mult încât sunt mult mai greu de asociat cu un anumit gen și se pot adapta cu ușurință în orice tip de încăpere.

 

6. Adăugați o notă colorată mobilierului din camera copiilor

 

rafturi vopsite colorat in camera copii

 

Ideile de vopsea pentru camera copiilor nu sunt doar pentru pereți. Dacă aveți un obiect de mobilier cu aspect ponosit pe care vreți să-l transformați într-o piesă de excepție, scoateți pensula. Această metodă funcționează deosebit de bine în camera unui copil, unde aveți mai multă lejeritate decât de obicei pentru a vopsi în nuanțe îndrăznețe.

 

7. Obțineți un design creativ folosind o vopsea lavabilă în două tonuri diferite

 

perete albastru in mai multe culori

 

Dacă folosirea mai multor culori poate părea o opțiune haotică, atunci alegeți o singură culoare, dar vopsiți camera copiilor în tonuri diferite. De exemplu, tavanul și partea superioară a pereților pot fi un gri deschis care oferă luminozitate, iar partea de jos a pereților poate fi un gri mai închis care ascunde mai bine urmele de pe pereți și rezistă mai bine la trafic. De asemenea, delimitarea zonelor din cameră se poate face și pe baza tonurilor. Folosirea tonurilor în locul mai multor nuanțe, este o opțiune ideală dacă vă doriți o cameră care să pară organizată, dar creativă și veselă în același timp.

 

8. Realizați un design abstract cu ajutorul vopselei lavabile

 

pictura abstracta perete camera copii

În loc să vopsiți toți cei patru pereți în aceeași culoare, de ce să nu folosiți vopsea pentru a crea modele unice, abstracte.

Puteți atrage atenția asupra zonelor de interes ale unei camere prin aplicarea vopselei lavabile, cum ar fi niște rafturi, afișe, sau o bibliotecă. Indiferent dacă alegeți modele mai mari, mai îndrăznețe sau rămâneți la unul mai liniștitor, folosirea vopselei pentru a crea diferite forme și contururi pe un perete poate adăuga un element modern și grafic unei camere pentru copii.

 

9. Culorile neutre nu trebuie să fie plictisitoare în amenajarea camerei copiilor

 

culori neutre camera copii

 

Deși poate fi tentant să alegeți cele mai vibrante culori pentru camera copiilor, a rămâne reținut atunci când vine vorba de culoarea pereților are beneficiile sale. Pereții vopsiți în culori neutre scot în evidență nuanțele mobilierului, ale accesoriilor, ale textilelor și ale jucăriilor care se găsesc din abundență în camera celor mici.

De asemenea, o culoare neutră și luminoasă are șanse mai mari să reziste testului timpului. Dacă gusturile cromatice ale copilului dumneavoastră se schimbă pe măsură ce crește, puteți schimba pur și simplu culoarea textilelor sau a accesoriilor în loc să fie nevoie să vopsiți întreaga cameră.

 

10. Adăugați un element inedit prin vopsirea tavanului într-un joc de culori

 

tavan vopsit camera copii

 

Dați-le copiilor o temă la care să viseze. Un tavan remarcabil poate avea toate formele și dimensiunile, de la o noapte înstelată realizată cu șabloane până la hărți ale lumii tapetate.

Un tavan colorat este un element creativ și inedit atât pentru cei mari, cât și pentru copii. Dacă preferați pereții în culori neutre, atunci vopsirea tavanului în culori îndrăznețe poate fi o alternativă frumoasă și ușor de realizat.

Pentru a alege cele mai potrivite culori pentru camera copiilor dumneavoastră, vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache 127, unde vă așteptăm cu drag.

 

Inspo: notjustahousewife.net, jessicaleedesign.com, ebbandthread.com, marthastewart.com

, deavita.net, harveymaria.com, shelterness.com, kidsinteriors.com, prettyhandygirl.com, rominasita.it

 

 

 

 

 

 

Alte articole interesante