Amenajări interioare cu vopsea decorativă. Tipuri de vopsele decorative

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 8 minute

Amenajări interioare cu vopsea decorativă.  Tipuri de vopsele decorative

 

Vopseaua decorativă este o alternativă la vopseaua clasică sau la tapet. Având avantajul materiei și reușind să imite materiale precum marmura, betonul, metalul sau chiar tapiseria, vopseaua decorativa dă personalitate pereților și se  adaptează stilului pe care îl preferi, modern, industrial, clasic, rustic sau minimalist.

living cu vopsea decorativa

În continuare vom detalia tipurile de vopsea decorativă disponibile în magazinul TonCorner și criteriile de alegere a acestora.

 

Vopsea decorativă tip stucco

Este vopseaua care imită marmura. Este aleasă și folosită în amenajările în stil Clasic, nobil, elegant, distins. Marea majoritate a celor 77 de culori sunt naturale, culori pe care marmura le poartă în mod normal.

Vopseaua se aplică cu o gletieră de inox și se protejează cu un strat de ceară.

living cu vopsea decorativa stucco verde.   oglinda in stilul clasic

 

Vopsea decorativă tip var

Este vopseaua de la bunica, varul de odinioară, însă nu se ia pe mâna și are stabilitate cromatică. Frumusețea sa stă în granula de nisip, în matitatea absolută, în degradeul natural de tonuri și în mâna artistului. Este vopseaua care poartă cel mai mult amprenta aplicatorului. Cel mai bine se integrează în stilul Tradițional, stilul Vintage, stilul Natural, simplu și discret.

living cu vopsea decorativa tip var

Disponibilă în 77 de nuanțe, marea majoritate culori naturale. Se aplică cu o bidinea specială, cu păr natural, care lasă urme pronunțate de pensulă.

dormitor cu vopsea decorativa tip var    nuante maro vopsea decorativa tip var

  

Vopsea decorativă structurată

Este un glet decorativ care se aplică cu o mică greblă, special concepută pentru a imprima gletului liniile dorite, ecosez, verticale....sau orice formă se dorește. Este ales și utilizat în amenajările interioare în stilul Loft, stilul Industrial și stilul Minimalist.

aplicare vopsea decorativa structurata    Nuanțe culori vopsea decorativă structurata

 

Vopsea decorativă cu aspect metalizat

Este un glet structurat și aplatizat pe care marea majoritate a persoanelor îl cred tapet metalizat, deoarece are textura unui tapet. Disponibil în 12 culori metalizate, aurii, argintii, cupru, bronz si titan, este preferat în stilul Contemporan și stilul Modern.

dining cu vopsea decorativa metalizata     birou cu vopsea decorativa metalizata

 

Vopsea decorativă marmorino

Acest glet creează un efect brut, de materie care scoate pereții din zona clasica de gipscarton  si lavabilă, aducând originalitate și totodată personalitate. Urmele de gletieră se amestecă cu degradeul natural al varului. Acest tip de vopsea decorativă se integrează perfect în stilul Modern, stilul Contemporan, dar în funcție de culoare se adaptează și stilului Tradițional sau stilului Vintage. Este disponibil în 64 culori.

perete cu vopsea decorativa marmorino  living cu vopsea decorativa marmorino gri inchis  hol cu vopsea decorativa marmorino verde

 

Vopsea decorativă beton,  cu aspect de pământ

Este un glet poros și foarte mat cu atingere organică, naturală, cu urme de mică.  Este plăcut integrat în stilul natural, clasic, tradițional, retro sau stilul shabby chic

perete cu vopsea decorativa beton    perete cu obglinda vopsit cu decorativa beton

 

Vopsea decorativă pentru mobilă

La TonCorner propunem două maniere de decorare a mobilei.  

     1. Patinele sau velaturile se aplică ca ultim strat peste vopsea pentru a crea impresia de învechit. Această modalitate de vopsire a mobilei se potrivește cu stilul Vintage sau stilul Shabby Chic.  

     2. Vopseaua metalizata de asemenea, poate crea aceasta imagine de strălucire apusă. Acest procedeu de vopsire se integrează în stilul Boho Chic, dar și stilul Clasic.  

usa lemn vopsita cu decorativă auriedulap lemn vopsit cu decorativa mobila gri albastru

Vă șsteptăm la TonCorner, pe Bd. Ion Mihalache 127 pentru a descoperi culori și finisaje pe măsura personalității voastre!

Alte articole interesante