Care sunt criteriile de a alege cea mai bună vopsea și cea mai corectă culoare pentru plintă

publicat de TonCorner
Timp de lectură: 4 minute

Cum alegem vopseaua și culoarea pentru plintă!

Nu v-ați imagina, dar aceste fâșii subțiri care separă podeaua de pereți joacă un rol foarte important în volumul unei încăperi în funcție de culorile lor.

pensula cu vopsea galbena peste plinta acoperita

Plintele au mai presus de toate un rol de finisare, ele ascund marginile pardoselii, dar și rol de protecție, deoarece împiedică aspiratorul să lovească și să strice peretele. Nu este de neglijat în schimb și rolul decorativ al plintelor. În funcție de culoarea acestora, spațiul se modifică, se amplifică, se înalță sau se luminează.

 

De ce ar trebui vopsite plintele și cum?

Suntem întrebați frecvent de ce ar trebui vopsite plintele? Pentru că este o oportunitate de decorare pe care nu ar  trebui să o ratați! Dar alegerea culorii pentru plintă nu este aleatoare,  ci vine în sprijinul imaginii pe care doriți să o obțineți. Iată 3 posibilități:

1. Vopsea plintă în aceeași culoare ca peretele este soluția cea mai frecventă dar și cea mai discretă, cea mai modernă, cea mai ușoară, cea mai pură,... Acest lucru mărește vizibil volumul camerei (peretele coboară până la podea).

masa alba perete verde .   perete albastru     podea lemn si perete living verde.   colt dormitor vopsit bleu deschis scaun lemn

 

2. Vopsea plintă în aceeași culoare cu podeaua. Dacă podeaua ta este deschisă la culoare, totul este în regulă. Dacă este întunecată, nu aș recomanda această opțiune, decât într-o cameră generoasă și spațioasă.  O plintă vopsită cu o culoare închisă va reduce suprafața pereților, deci înălțimea camerei.  Prin urmare, trebuie evitată această variantă într-o cameră dreptunghiulară sau mică.  

perdele cu model      scaun alb si perete vopsit bleu

 

3. Vopsea plintă în altă culoare decât podeaua sau pereții, pentru a compartimenta și evidenția camera. Această varianta, poate avea mare succes, dar ai grijă să alegi o culoare care se regăsește altundeva în cameră,  în accesoriile decorative, perne, vaze sau perdele. Cea mai evidentă și frecventă alegere este culoarea ușilor și a geamurilor, respectiv alb sau gri.

 

amenajare living perete vernil bleu

amenajare living cu semineu central .    usa alba de la baie vopsita      amenajare dormitor vopsit bleu

În ceea ce privește tipul de vopsea pentru plintă, aceasta trebuie să fie rezistentă la spălare și frecare abrazivă precum și la șocuri mecanice, fiind lovită frecvent de aspirator sau de alte obiecte. Vopseaua Laque Mat este o vopsea deosebit de rezistentă pentru cei care doresc o vopsea mată pentru plinte. O vopsea cu un strop de luciu este de asemenea recomandată. Praful nu se depune atât de ușor, iar ștergerea este mai alunecoasă. Vopseaua Satin Veloute este o alegere perfectă!

Alte articole interesante