Cea mai bună vopsea pentru metal

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 3 minute

Amenajarea locuinței este un proces creativ care urmărește armonizarea tuturor elementelor ce compun spațiul nostru interior sau exterior.  De multe ori, elementele metalice fixe, precum caloriferele sau tocăria nu corespund cu stilul de decorare pe care vi l-ați imaginat. Vestea bună este că orice tip de metal poate fi redecorat cu vopsea metal respectând recomandările  de pregătire înaintea vopsirii.

 

Tipul de metal pe care doriți să-l vopsiți cu vopsea pentru metal

Fie că doriți să vopsiți plinte metalice, calorifere, ferestre, elemente metalice de mobilier, galerii, console, garduri, jardiniere, determinați mai întâi tipul de metal cu care lucrați. Tendința generală este de a căuta vopsea pentru o anumită destinație, de exemplu vopsea tablă zincată. Dar înainte de vopsea este primer-ul care trebuie să permită aderența vopselei pe suprafața de decorat.  Aluminiu, fier, tablă zincată,  inox, fontă, oțel, alamă, .... verificați dacă obiectele de vopsit sunt de metal feros sau neferos.

 

Pregătirea suprafeței înainte de a vopsi metalul

Jumătate din reușita oricărei vopsiri este etapa de pregătire, ceea ce presupune și alegerea celei mai bune amorse sau primer:

  • Metalul feros necesită un primer anti-rugină
  • Metalul neferos necesită un primer de contact

 

1. Cea mai bună vopsea metal exterior

Metalul exterior este în general un metal feros, gardurile, jardinierele, panourile decorative fiind din fier în cea mai mare parte din cazuri. Acestea necesită în primul rând curățarea de rugină și aplicarea primer-lui anti-rugină, pentru a se asigura că metalul nu ruginește și vopseaua pentru metal aplicată ulterior, va rezista în timp.

 

primer anti rugina

 

După pregătirea suprafeței,  folosiți  vopseaua de lemn și metal Ressource (HES) care este o vopsea alchidică, cu o excelență aderență și este foarte rezistentă la intemperii grație formulei sale pe bază de diluant. Indiferent de exigențele voastre de culoare, dacă aveți nevoie de vopsea metal verde smarald,  vopsea metal gri antracit, vopsea metal roșie ca focul, vopsea metal galben floarea soarelui sau vopsea metal albastru infinit, sigur găsiți ce căutați în paleta de peste 1000 de culori Ressource Peintures. Această vopsea pentru metal vă va permite să aplicați aproape toate culorile Ressource în gradina sau balconul dumneavoastră. Durabilitatea sa este remarcabilă, aspectul este mat catifelat, se diluează numai la nevoie cu diluant.

 

vopsea de exterior pentru metal si lemn
culori vopsea metal pentru exterior

 

2. Cea mai bună vopsea pentru metal interior

 

vopsea interior pentru metal super primer de contact

 

Pentru metalele neferoase, precum aluminiu,  care este utilizat în general  pentru calorifere sau tocării, un primer de contact este necesar. Super-primerul Ressource asigură aderenta pe orice suprafață blocată, fără aderență precum faianță, sticlă, metalele neferoase, plastic, tocărie,  pal, mdf înfoliat.  . Se poate vopsi ulterior atât cu finisaje pe bază de apă cât și pe bază de solvent.

 

Vopsea metal interior Vopsea metal interior vopsea metal interior roz somon

 

După aplicarea primerului corespunzător, alegeți vopseaua metal în funcție de trafic și de preferințele de aspect, vopsea metal mată, satinată sau lucioasă.

 

Vopsea alba pentru metal interior
culori vopsea verde interior pentru metal

 

Vă așteptăm oricând la TonCorner, pe Bd. Ion Mihalache 127 pentru a vă inspira și a alege culorile pe măsura dispoziției și stilului vostru.

Alte articole interesante