Cele mai frumoase tonuri de vopsea lavabilă albastră. Sfaturi și idei cromatice în funcție de tonul preferat

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 8 minute

În majoritatea cercetărilor asupra culorilor, fie că este vorba de sondaje ocazionale ale copiilor sau studii științifice despre teoria culorilor, albastrul iese pe primul loc - este culoarea preferată a celor mai mulți oameni. Fie că vopsiți o grădiniță sau o cameră de joacă, o bucătărie sau o baie, o cameră de zi sau un dormitor, spectrul incredibil de larg al acestei nuanțe îndrăgite adaptează tonul potrivit în orice spațiu.

Albastrul este una dintre cele mai versatile culori din arsenalul designerilor. În funcție de ton, poate evoca o multitudine de stări, de la fler dramatic până la un sentiment de seninătate, atractivitate clasică sau eleganță subtilă. Deoarece culoarea poate crea atât de multe stări de spirit distincte și poate funcționa cu atât de multe stiluri diferite, albastrul este o culoare atemporală, o alegere reușită indiferent de spațiul unde este folosit.

Deși albastrul nu se demodează niciodată, profunzimea și tonurile celor mai populare alegeri se schimbă odată cu tendințele din design. În prezent, sunt populare interioarele vopsite cu nuanțe mai profunde de albastru-gri, ceea ce adaugă un adevărat sentiment de sofisticare modernă. Pe de altă parte, un albastru deschis aduce ușurință și relaxare. Culoarea albastră poate provoca cu adevărat un răspuns emoțional și poate da tonul unei camere.

Venim în întâmpinarea dumneavoastră cu cele mai frumoase tonuri de albastru și cu idei de combinații cromatice potrivite oricărei locuințe.

 

Vopsea în albastrul închis cu subton cenușiu

 

perete birou vopsit albastru gri  perete camera copii vopsit in albastru gri

camera adolescent vopsita in alnbastru gri

 

În timp ce culoarea albastră evocă adesea imagini cu ceruri strălucitoare de vară și oceane adânci și limpezi, capătul mai întunecat al spectrului oferă albastrul profund, un albastru foarte închis, cu subtonuri bogate care adaugă căldură și dramatism locuinței.

Albastrul închis se poate folosi pe un perete accent, în spațiile de trecere sau într-un birou deoarece stimulează concentrarea și este o culoare relaxantă și calmantă. De asemenea, dormitorul poate beneficia de acest ton, mai ales dacă este combinat cu nuanțe calde de bej sau ocru. Sunt de evitat contrastele mari în camera în care ne odihnim. În camera de zi o vopsea lavabilă de un albastru închis poate oferi dramatism, dar și initimitate spațiului decorat. Într-o cameră slab iluminată, vă puteți juca cu lumini și umbre pe fundalul unui albastru în tonuri închise. O lumină galbenă îl îmblânzește și oferă sentimentul de intimitate.

 O vopsea lavabilă într-o nuanță închisă este o alegere excelentă pentru vopsirea unui antreu sau chiar a ușii de la intrare, dar și a mobilierului. Subtonul gri duce albastrul într-o zonă destul de neutră în care puteți folosi această culoare ca fundal pentru expunerea operelor de artă sau a accesoriilor pentru pereți.

 

 

Vopsea Albastru marin sau bleumarin

 

living bleumarin  nisa bleumarin

nisa bleumarin

 

Bleumarinul plin, greoi se adaptează ușor ca fundal pentru fibre naturale, accente luminoase și mobilier neutru într-o casă cu o estetică marină lejeră sau într-un spațiu modern mai formal. Albastrul bleumarin se simte luxos și relaxant în același timp și este incredibil de versatil atunci când vine vorba de diferite stiluri și gusturi în materie de design. Așdar, acest albastru intens se potrivește bine cu materialele naturale cum ar fi marmura, metalele și textilele din fibre naturale. „Fie că optați pentru un stil minimalist sau nu, această nuanță ușor de utilizat are capacitatea de a lega fiecare elemnt al casei într-un decor unitar.

Bleumarinul este potrivit pentru o cameră de zi confortabilă sau chiar pentru dulapurile bucătăriei. De asemenea, albastrul Yves Klein este o culoare vibrantă și bogată, o nuanță iconică cu subtonuri violet și bleumarin, creată de artistul Yves Klein. Este o nuanță de accent izbitoare care poate fi aplicată cu succes pe o bibliotecă sau într-o sală de baie.

 

Vopsea Albastru în tonuri medii

 

hol albastru mediu  biblioteca vopsita in alabstru mediu

hol albastru mediu  hol vopsit in albastru

 

Albastrul în tonuri medii oferă aceeași versatilitate ca și variantele mai întunecate de mai sus, fără angajamentul îndrăzneț. Acest albastru mediu este precum perechea preferată de blugi din denim care se potrivește cu orice. Un ton mediu de albastru se simte atât modern, cât și clasic și se potrivește fără ezitări în orice tip de încăpere.

Tonul mediu al albastrului deschide suficient această culoare cât să radieze culoare în lumină, dar se adaptează frumos și într-o cameră mai întunecată datorită pigmentului închis care este adăugat cu moderație spre deosebire de primele două tonuri exemplificate.

Albastrul în tonuri medii se adaptează inclusiv în camera unui adolescent sau pe dulapuri când vă doriți culoare în locuință, dar nu abordați un ton mai îndrăzneț. Albastrul mediu poate, de asemenea, fi sofisticat, dar și modest în acelasi timp, în funcție de momentul zilei. Uneori poate fi de un albastru mai pătrunzător, alteori un pic mai cuminte, în funcție de luminozitate.

 

 Vopsea Albastru pal, senin

vopsea albastru pastel  baie in albastru pal

camera copii albastru pal  dormitor bleu

Nuanțele pale și luminoase vă permit să creați un spațiu la fel de confortabil ca o zi fără nori pe cer sau la fel de liniștit ca un picnic pe malul lacului. Albastrul deschis și rece pur și simplu emană o energie calmantă și este ideal pentru dormitoare și băi.

Un albastru deschis clasic, nu prea juvenil, în funcție de lumina naturală care intră într-o cameră, se poate asorta frumos cu tonuri de lemn într-o cameră de zi sau sufragerie și creează un fundal odihnitor pentru un dormitor. Albastrul deschis generează calm și serenitate, ajută la scăderea stresului și la eliminarea stării de tensiune. De asemenea, un ton deschis de albastru poate stimula creativitatea și starea de bine.

Albastrul le amintește oamenilor să încetinească ritmul nebun al vieții și să se bucure de timpul petrecut într-un spațiu. Albastrul are o atracție universală, iar această culoare atemporală adaugă rafinament oricărei încăperi, dar și greutate dacă sunt folosite tonuri mai închise.

Dacă vă doriți o vopsea lavabilă de interior de culoare albastră, dar nu știți ce ton se potrivește locuinței dumneavoastră, vă așteptăm cu drag în magazinul TonCorner din Bd Ion Mihalache 127 unde vă întâmpinăm cu zeci de nuanțe de albastru.

 

Alte articole interesante