Criterii de alegere a nuanței pentru vopseaua de perete, ca să păstrezi un flux coerent de culoare în casa ta
Toată lumea își dorește o casă armonioasă, un „flux coerent” între camere, cu interioare care se învecinează cu grație și echilibru. Există câteva lucruri care susțin în mod natural coeziunea decorativă: dacă se întâmplă să fii destul de norocos să ai unul sau două tipuri continue de pardoseală în toată casa ta, sau dacă finisajele din lemn și metal (robinete, întrerupătoare, iluminat etc.) sunt toate la fel.
Indiferent însă de constrângeri sau de elemente favorizante sunt două metode prin care puteți da cursivitate locuinței voastre:
01 | Cu Stil
Dacă nu ți-ai definit stilul personal de decorare, va fi foarte greu să creezi orice tip de aspect uniform pentru casa ta. Clasic, Rustic, Scandinav, Industrial, Minimalist, Modern sau un amestec de stiluri pentru o amenajare unică, pe măsura personalității voastre.
02 | Cu Culoare
Culoarea în general și culoarea pereților în special este o altă modalitate de a crea un aspect armonios și închegat în casa ta. Și nu, nu trebuie să ai exact aceeași culoare în fiecare cameră, dar o paletă de culori planificată este rețeta succesului.
Putem obține coeziune între încăperi dacă respectăm regulile cromatice de bază, respectiv urmărim scheme cromatice monocrome, analoage sau complementare.
O schemă de culori monocromatică
Când alegeți o schemă monocromă, pereții sunt decorați cu vopsea lavabilă de aceeași culoare în toate încăperile casei. Monocromatic nu înseamnă plictisitor și uniform, ci o schemă de tonuri, de variații ale unei singure culori, contrastul de valoare, respectiv închis-deschis fiind extrem de important.
Un exemplu de schema monocromă este o decorare cu roșu, roz și maro. Dar acest tip de decorare este mai degrabă alocat unei singure camere sau spațiilor publice.
Pentru o casă întreagă , schema cromatică monocromă este în majoritatea cazurilor neutră. Se aleg vopseluri lavabile colorate în tonuri neutre, calde sau reci.
In apartamentul de mai jos s-au folosit două nuanțe neutre, Argile și Gris de Lin, dar in două tipuri de finisaje, respectiv vopsea lavabilă, netedă și vopsea decorativă var cunoscută și sub numele de lime paint.
O schemă de culori analoagă
Când alegeți o schemă analoagă, pereții sunt decorați cu vopsea lavabilă în culori care se află una lângă alta pe roata de culori. Culorile analoge arată bine împreună în mod natural, deoarece rădăcinile lor de culoare sunt similare.
Adaugă profunzime și varietate interioarelor incluzând tonuri mai închise sau tente mai des deschise ale culorilor alese, plus neutre cu subtonuri adecvate.
O schemă de culori complementară
Când alegeți o schemă complementară, pereții sunt decorați cu vopsea lavabilă în culori care sunt situate una față de alta pe roata de culori. Exemple de culori complementare sunt: Roșu și verde, Galben și violet, Albastru și portocaliu. Un aspect complementar divizat este realizat prin selectarea a trei culori care sunt una lângă alta pe roata de culori și apoi adăugând culoarea care se află direct peste roata de culori față de culoarea din centrul trioului.
Va așteptăm la TonCorner, magazinul nostru de culori, pentru a alege cea mai potrivita schema cromatica pentru voi si casele voastre.
Alte articole interesante
Cum să vopsești un aparat de aer condiționat cu vopsea specială pentru suprafețe lucioase
Vopsirea unui aparat de aer condiționat poate părea o provocare, dar cu materialele și pașii corecți, poți obține un rezultat profesionist....Cum vopsești tâmplăria cu vopsea specială pentru PVC de la Toncorner
Vopsirea tâmplăriei de PVC cu vopsea specială este un proces care poate revitaliza aspectul ferestrelor și ușilor tale, oferindu-le un look...Cum să transformi un calorifer vechi într-o piesă de design cu ajutorul vopselei lavabile de interior
În acest articol, vom explora pas cu pas cum să vopsești un calorifer, folosind vopselele și accesoriile disponibile în magazinul...