#ViațaÎnCulori cu Martine Claessens: Faptul că îmi place culoarea nu va fi o surpriză pentru cei care mă cunosc

publicat de Lia Leriu

Faptul că îmi place culoarea nu va fi o surpriză pentru cei care mă cunosc. Ce nu știți însă este dacă prefer culorile îndrăznețe, stinse sau pasteluri. Totul depinde de proiect sau de situație. Va invit sa descoperiți noua colecție de culori Ressource: pur și simplu uimitoare,  o colecție de culori pentru inima mea. Dacă te-ai întreba care este culoarea mea preferata, răspunsul ar fi acesta, 100%.  Îmi plac toate culorile.

 

vopsea culori neutre

colectia Heju Ressource

 

Ressource este unul dintre ultimii producători francezi independenți de vopsea, o afacere de familie fondată în 1949. Compania are o mare experiență în pigmenții minerali și un angajament ferm față de mediu. Ressource colaborează cu designeri, artiști și arhitecți pentru a dezvolta noi armonii de culoare. În acest sezon au colaborat cu duetul de arhitecți Heju, format din Hélène Pinaud și Julien Schwartzmann. Aceștia ne iau cu ei într-o călătorie în universul lor de culori sensibile și pudrate.

Pentru a defini cele șaisprezece culori ale paletei, am început cu materiale naturale și atemporale care ne inspiră în fiecare zi pentru a le extrage esența, poezia și culoarea, așa cum evidențiază  nuanța Hêtre Savonné, un roz delicat și subtil care a devenit semnătura Colecției Heju.

 

Rivage Lunaire - Ressource

 

În paralel, Heju a dezvoltat și două modele de tapet. Nu sunt sigură dacă tapet este cuvântul potrivit, deoarece este un colaj, compus din culori uni, aranjate aleatoriu. Fiecare dintre noi le putem aranja așa cum le-am vedea în cameră. O potrivire perfectă pentru un decor modern sau un interior de inspirație scandinavă. Aranjarea vă va  pune într-o dispoziție creativă și va adăuga o notă artistică camerei.

Așa cum am spus deja: ador aceste culori, ele m-au inspirat pentru noi proiecte și combinații interesante de culori.

 

Colecta de culori  Heju Ressource – bucătărie  via Harmony and Design - zellige via Rachel Halverson

 

 

Un joc cu nuanțe de alb și pasteluri stinse.

Griul este încă în tendințe și rămâne aproape. Jucându-l cu pasteluri stinse, interioarele voastre gri vor deveni mai captivante, veți aduce profunzime unei culori reci și frecvent banală. Griul funcționează ca o scena perfecta, dar trebuie adăugat ceva. Frumusețea stă în diferențe mici si subtile. Zelliges este un alt material pe care l-am adorat, făcut manual în Maroc, frumusețea lui vine din imperfecțiune.

 

Colectia de culori Heju Ressource - interior via We are Nomads

 

 

Senzația de pământ

Tonurile calde pe care regăsiți in materialele  naturale vor face orice camera relaxanta și intima. Ca și cum culorile te alinta.  Aceste nuanțe evoca emoții, un sentiment cald, precum soarele apunând într-o seara târzie de vara. O atmosfera de interiorizare, o patina, toate se vor simți ca făcând parte din tine. De multe ori, când ne mutam într-o casa noua, avem senzația de străin, dar nu si aici, îmbrățișarea acestor culori te va face sa te simți acasă din momentul in care le treci pragul.

 

Culori colectia Heju Ressource – imaginea din stanga Celine Delaugere by Bridget Fleming pentru Stella Magazine via Minimal Visual - dormitor Coco Lapine Design

 

 

Amintiri din trecut

Culorile fade trezesc amintiri ale verilor trecute. Au o atingere poetica, provoacă melancolia. O senzație de relaxare, ca nimic rău nu se poate întâmpla. Fii tu însuti, bucura-te de moment, relaxează-te. Aceste culori au o senzitivitate ce poate evoca numai tandrețe. O armonie foarte feminina ce poate fi apreciata și de bărbații din jurul nostru. Culori care îmblânzesc, senzație de care chiar avem nevoie în aceste momente.

 

Culori colecție  Ressource – imagine din stanga  via Best Interior Designers – sala de baie via Ignant

 

 

O atingere de roz pudrat

Masculinul întâlnește femininul. Culorile  reci  se umanizează adăugând o atingere de roz pudrat și de tonuri stinse de roșu. Prima impresie pe care o ai atunci când intri într-un interior minimalist modern ar putea fi rece, numai când privești de aproape și observi detaliile, diversele structurile , poți înțelege sofisticarea acestei camere. Adăugând un roz pudrat sau un ton de roșu stins veți încălzi atmosfera.

 

culori colectia Heju Ressource – imaginea din stanga via Eleven Events - măsuța via Necely Live Journal - desert  Carolina Gelen

 

 

Culori din natura

Culori din natura, la sfârșitul verii, lumina este saturata după un anotimp lung și cald. Lumina se schimbă, căldura verii este încă prezentă și ne acoperă ca și cum am pune o pătura călduroasa în jurul umerilor. Ne bucuram de senzație, ne bucuram de primele semne de toamna, bogată în arome și culori. Aceste culori mă duc cu gândul la zilele de vara petrecute în Toscana, noi toți putem sa ne reamintim un weekend trecut când am profitat de fiecare minut al zilei și ne-am încărcat cu energie pentru următoarele săptămâni sau luni. Aceste culori sunt perfecte pentru un interior unde culorile naturale dau tonul. Singura diferența este ca aceste nuanțe  au o strălucire interioară ce aduce o senzație calda casei voastre.

 

Culori colectia Heju Ressource – imaginea din stanga  Maki – in dreapta LEDS C4

 

 

Alint

Atunci când am văzut eșantioanele, “caramel” a fost primul gând care mi-a venit in minte. Plăcere, alintare, lucruri mici care aduc plăcere vieții. Vopsind o camera cu aceste culori veți produce un impact important, sunt îndrăznețe, fără sa fie stridente. Sunt profunde și intense cu o strălucire vie, de răsărit de soare. Aceste culori mă fac sa mă gândesc la serile din Riad in Marrakech, culoarea teracotei când soarele apune, se schimba la lumina și creează senzații magice.

Ați simțit deja, aceasta colecție mă provoacă sa călătoresc, evoca toate acele senzații de vacanta, visând la depărtări....

Și voi? Care este culoarea preferată sau combinația de culori?

 

Aceasta este o traducere din engleză a articolului original, pe care îl puteți citi direct pe blogul Martine Claessens

Alte articole interesante